תחילת הניסויים

winny

New member
תחילת הניסויים

אז כמה שאלות: איך גורמים לחדות של חפץ ממוקד, נניח כוס שתיה, ולטשטוש של כל הרקע? האם צמצם קטן (27) והשלמת מהירות סגר לחשיפה נכונה יתנו את האפקט הרצוי? מאיזה מהירות סגר תהיה לי בעיה עם רטט? אם קבעתי צמצם הכי גדול (4 ?) והשלמתי מהירות סגר לחשיפה נכונה (60 במקרה הזה), האם רטט הידיים ישפיע? צמצם גדול כזה אומר שכל התמונה תהיה חדה, נכון?

לא לא, להפך..

ככל שהצמצם יותר סגור, כך התמונה יותר חדה. אם את רוצה לצלם כוס שתיה, ושהרקע יהיה מטושטש, את צריכה צמצם פתוח, ולהתמקד על הכוס, שתהיה בפוקוס כמובן . במהירות 60 עלולה להיות בעיה עם ידיים רועדות, רואים את זה לפעמים.. את יכולה לנסות כמה תמונות, לנסות כמה תמונות עם מהירות 60, ולנסות ליצב את הידים שלך, וגם לנסות אחת במהריות 125 (ואז הרעד בידים לא משפיע), גם אם את לא יכולה לתת לזה את הכמות אור הנדרשת, מינוס קטן לא יהרוס את התמונה בצורה שאי אפשר להסתכל עליה, ולפעמים הוא תורם. תנסי ותראי איך זה יוצא. בהצלחה !

Photo Ganim

New member
שאלתך נוגעת לעומק שדה

השאלה אינה חדות התמונה אלא עומק החדות ואם תקראי חלק מתגובותי בנושא תגלי ששלושה אלמנטים משפיעים על עומק השדה: א. צמצם-סגור עומק שדה גדול ולהפך ב. אורך מוקד העדשה- ככל שאורך המוקד גדול יותר עומק שדה קטן יותר ולהפך ג. מרחק פיזי מהאוביקט-ככל שהאוביקט קרוב יותר עומק שדה קטן יותר ולהפך לגבי תזוזת ידיים בהחלט רצוי לבחור במהירות ולהשלים אותה עם צמצם לפי נתוני חשיפה רצויים בל תשכחי שגם כאן יש חשיבות רבה לאורך מוקד העדשה חצובה יכולה להועיל מאד וגם כבל חשיפה אגב באיזה מצלמה ועדשה את משתמשת???

winny

New member
ouch - איבדתם אותי. ../images/Emo10.gif

קצת התבלבלתי
. אפשר לנסות שוב? אני משתמשת ב- canon eos 300. צילמתי היום את הפילם השני, ואני חייבת לציין שזה היה כייף!
הספקתי גם לפתח אותו (מצאתי אחלה מקום קרוב לבית, שנותן פיתוח מעולה ומעלה לי את כל התמונות על תקליטור. זה אומר שיש לי תמונות להעלות לפורום. אני צריכה רק להקטין להם את המשקל...). וחזרה לשאלה,מה עושים כדי לקבל אפקט חד באמצע התמונה, וטשטוש מסביב? האם הבנתי נכון? צמצם גדול (נניח בסביבות 5 ??) ומהירות סגר מאוד מהירה? (כמה מהירה??) האם זה לא נותן תמונה שכולה חדה?

אז ככה :

את המהירות את צריכה לכוון לפי הצמצם (או להפך), אי אפשר להשתולל איתם יותר מדי. בשביל שהרקע יהיה מטושטש- צריך לפתוח צמצם (4 למשל). בשביל שהרקע יהיה חד- צריך לסגור צמצם (22 למשל). מהירות סגר מהירה פשוט מקפיאה את התמונה, ואם היא תהיה מהירות נמוכה- התמונה תמרח, בגלל התזוזה שנקלטת בתמונה. בהצלחה

Photo Ganim

New member
לא נורא נמצא אותך..

על מנת לצלם תמונה בה יש רקע מטושטש ואוביקט מרכזי בחדות מלאה מייעץ לך בחום לצלם בראש ובראשונה בעצמית בעלת אורך מוקד גבוהה שני שליש מהבעיה פתרת במקרה שלך אני מאמין שמדובר בעדשה 90-28 צלמי ב-90 כמובן בל נשכח ששימוש בעצמית גדולה גורעת מכמות האור המתקבלת וזאת יש לקחת בחשבון לכן פיתחי צמצם במקסימום דבר המסיע לך לשיפור החשיפה וכמובן ליעד אותו רצית עומק שדה נמוך את המהירות התאימי לנתוני הצמצם בהתאם למדידת האור אפשר ידנית או בחצי אוטומט - מצב צילום לעדיפות צמצם בו את משנה את הצמצם ידנית והמהירות מתאימה עצמה בהתאם לנתוני האור כמובן שימי לב שהמהירות לא נופלת ממהירות סגר הדורשת מבזק לצורך העיניין מהירות 90 מקווה שמעט יותר ברור בהצלחה

winny

New member
או.קי. אז...

בעצם אני עושה זום הכי גדול שמתאפשר לי, פותחת את הצמצם למקסימום, ומתאימה את מהירות הסגר כך שהחשיפה תהיה אופטימלית? האם יש חשיבות למחרק בין הנושא והרקע? מה זה אומר לגבי נוף? חשבתי שלנוף צריך צמצם מקסימלי... לא ידעתי שמהירות נמוכה מ- 60 דורשצ מבזק. צילמתי היום המון תמונות במהירות יותר נמוכה ללא מבזק והן יצאו בסדר (אני חושבת).

SkyEye

New member
מהירות נמוכה לא "דורשת" מבזק...

אלא אם כן החשיפה אינה מספיקה ואין לך אפשרות להוריד אותה יותר בגלל רעד היד או תנועת האובייקט יחסית אלייך. אם החשיפה מספיקה מומלץ לשקול העלאת מהירות קלה ושימוש במבזק על מנת "להקפיא" לפחות חלק מן התנועה וליצור תמונה דינאמית וגם ברורה מספיק, כמו בדוגמא המצורפת (שיש בה בעית פוקוס אבל זה כבר עניין אחר)

למעלה