תחילת הקרנות וכימותרפיה

orrri1

New member
תחילת הקרנות וכימותרפיה

שלום לכולם,
רציתי בכל ליבי לא להשתייך לפורום הזה, אבל החיים הפתיעו אותנו.
אבא שלי התבשר שחלה בסרטן מוח (גליובלסטומה מולטיפורמה דרגה 4) והוא רק בן 46.
לפני כחודש התמוטט בעבודה, והתבשרנו בנורא מכל.
אתמול התחלנו הקרנות וכימו (תמודל), לא ניתחו כי הגידולים נמצאים במקומות בהם יש סבירות גבוהה לפגיעה בתפקוד.

אנחנו איתו ומחזקים, אך ההתמודדות היא קשה כל כך.

מהבוקר הוא מקיא ללא הפסקה (דבר שתמוהה, כי ההקאות אמורות להגיע בשלב מאוחר יותר, נבדוק עם הרופא)
רציתי לשאול את המנוסים בעניין...
אני מניחה ששיגרת ההקאות תיצור קושי לבליעה וכאב.

מה הייתם עושים כדי להקל על הבחילות (בלי קשר לכדורים נגד בחילות), להקל על הגרון השורף.
מה המאכלים שהייתם אוכלים ביומיום - אני מנסה לחפש מאכלים שקל לעכל.. אולי הדבר יקל עליו מבחינת הקאות.
אילו ויטמינים הייתם לוקחים (מניחה שיש צורך, הוא חלש כל כך. כבר על היום הראשון הוא מותש)
ובכללי אשמח לשמוע על כל טיפ כדי לשפר את נוחות חיו, חוזק גופו ועידוד מצב רוחו של האבא היקר שלי.

מחכה לתגובתכם :) שבוע טוב ובריא

תדברי עם הרופא

יש מזון מרוכז בשם אנשור שמחזק כי יש בו כל אבות המזון אול יתנו לו את האנשור שיחזק אותו
יתכן שההקאות הן בגלל ההקרנות תדברי עם הצוות המטפל לראות שהוא לא מתייבש
אני שתיתי מים ואכלתי גלידת וניל , אבל הרגשתי שעדיף לשתות מים ואז ההקאה פחות כואבת
אבל מחר תדברי עם הרופא המטפל והצוות בהקרנות הם יבדקו שהוא לא התייבש

orrri1

New member
הוא התייבש

אתמול הקיע במשך כל היום במרווחי זמן של כ- 20 דקות.
פנינו לרופאים והם נתנו לו עירוי, ביצעו בדיקת דם לבדוק תקינות, הכל כרגיל.
אמרו לו להפסיק ליומיים את נטילת הכימו ולראות איך הוא מרגיש (ההקרנות נמשכות כרגיל). הבדל של שמים וארץ בין אתמול להיום.
אתמול היה תשוש, אפאטי וחלש. היום חזק יותר, עם תיאבון, ללא הקאות.
ממה שהבנתי, הטיפול היחידי שעוד איכשהו עוזר זה הקרנות עם תמודל, איזה תסכול.

למאכלים המרוכזים יש צורך במרשם רופא (מניחה שמשיגים אותם רק בבתי מרקחת), עלותם יקרה?

שאדם מתייבש הוא מקיא

לכן שלחתי אותך אתמול בלילה לבדוק אם הוא לא מתייבש ,
התיאור שלך התאים להתייבשות ופחות לתגובות של הגוף לטיפול כימו
במקרה כזה נותנים לשתות בכפיות , רק אחרי שהוא מצליח לבלוע את המים הוא יכול להתחיל לשתות ממש

האנשור מקבלים בבית מרקחת עם מרשם מהרופא המטפל בו , הוא סמיך לפעמים מדללים אותו במים
דברי עם העו"ס במחלקה המטפלת בו היא תעזור לכם

ונדמה לי שחולים אונקולוגיים לא משלמים על התרופות בקופת חולים תבדקי את זה בקופה שלך
יש חבילה של זכויות בקופת חולים לחולים אונקולוגיים

ודברי עם העו"ס היא תעזור לך לארגן לאבא קצבת נכות בביטוח לאומי , הניירת רצה לשם הוא לא חייב להגיע לועדות
וחוץ מזה אנחנו פה לעזור לך

אני מבינה שאצל אביך התגלה מאוחר

כי הוא היה איש בריא , לכן הגידול התגלה כשהוא מפושט בראש
הטיפולים לא קלים אב זה עדין לא הנורא מכל , אם יש טיפול שיכול לעזור והרופאים הפנו אותו לטיפול , אז זה טוב
כיום כאשר הרופאים יודעים הטיפול לא יעזור הם אומרים את זה למשפחה
ויש אפשרות להתחבר למחלקה של אשפוזי בית והם נותנים תמיכה של 24 שעות שהחולה בבית ולא מאושפז
ההפניה למחלקה לטיפולי בית דרך הרופא המטפל שלו בקופת חולים שלו
אם הוא בטיפול המחלקה האמנקולוגית יש אחות תורנית שניתן לפנות אליה 24 שעות ביממה
ואם צריך חוזרים בלילה למיון לא צריך לחכות לבוקר להביא אותו תשוש לגמרי

לגבי אוכל בתקופה של הטיפולים מה שמתאים לחולה מתאים אוכל קל שמתעכל מהר מה שהוא אוהב

למעלה