תחילת השבוע במרחשת

תחילת השבוע במרחשת

מגוון ירקות בקוביות/טבעות- פראסה, גזר, קישואים צעירים וקשיחים, ראש ברוקולי כולל הגבעול מקולף, שורש פטרוזיליה, חבילת עלי תרד ענקית
חבילת טופו רך של משק ויילר בקוביות קטנות, מלח פלפל שחור גרוס, קארי מדרס
הכל על מעט שמן זית בסיר גדול, מתאדה.
 

ניר4819

New member
אני רוצה להכין מחר מרק פטריות

אחרי חיפוש ארוך בנט מצאתי מתכון אחד שמצא חן בעיני:

http://www.mevashlim.com/Recipe/379149.asp


ידידה יקרה אמרה לי שני דברים על זה - ראשית, היא מטילה ספק בהצלחת השילוב בין עגבניות ופטריות, וחושבת שלא יהיה לי טעים. מה דעתכם על שילוב זה? זה באמת המתכון היחיד שמצאתי שמציג את השילוב הזה במרק, רוב המתכונים למרק פטריות הלכו על שילובים אחרים. ושנית, היא אומרת שבניגוד למה שכתוב במתכון הזה ובניגוד למה שקראתי במתכונים אחרים בנושא, להכין מרק פטריות יכול להיות קשה ומסובך, וכדאי לי להיות מוכן לאפשרות שייצא לא טעים, אז לא להתייאש. קצת הפחידה אותי, האמת. אכין את המרק מחר, ואספר לכם איך יצא.
 
נוטה להסכים איתה

אני הייתי מכינה ככה-
בצל גדול קצוץ דק
שלוש סלסלות פטריות מכל מני קצוצוץ דק!, לפחות 6 פטריות פרוצ'יני מיובשות שטבלו במים וקוצצו דק
ראש שום מפורק מקוצץ בסכין
שורש סלרי מגורר על פומפיה גסה
אופציות לתוספת- חצי שקית אפונה זעירה של סנפרוסט, ארבעה גזרים בקוביות, בטטה בקוביות, דלעת בקוביות, 2 תפוחי אדמה בקוביות
ירוקים קצוצים בכמות נדיבה- קורנית/ שמיר/ פטרוזיליה/ כוסברה. אחד מהם או יותר.

בסיר מעט שמן, הבצל לערבב עד הזהבה. להוסיף שום קצוץ. לערבב. להוסיף פטריות,, לערבב. לכסות במים, להמליח ולפלפל. לכסות. 10 דקות. להוסיף כל ירק נוסף ולכסות במים. לתקן תיבול בהתאמה.
עכשיו אפשר להוסיף פחית חלב קוקוס או שמנת צמחית אחת, לערבב ולהוסיף ירוקים. אם מידת הסמיכות לא מספיקה הוסף כף מחוקה קוואקר או כף עדשים כתומים. אתה יכול להשתמש לתיבול גם באבקת מרק בטעם עוף ולהוסיף מים.

שווה.
 

ניר4819

New member
תודה על המתכון

נשמע טעים מאד... ולא הבנתי, את מסכימה עם ידידתי לגבי השילוב פטריות-עגבניות או לגבי זה שקשה להכין את המתכון ואני צריך להיות מוכן שהוא "יתפקשש" לי?
 
עם זה שהוא לא כתוב מספיק ברור

כדי למנוע טעויות וחוסר איזון בין המרכיבים וגם עם כך שעגבניות אינן השילוב האלטימטיבי למרק פטריות אם כי עגבניות מיובשות, עשבי תיבול והרבה סוגי פטריות כשהכל חתוך קטן יכול לעבוד
 

ניר4819

New member
רוצה להכין את המתכון שלך ויש לי שתי שאלות...

אשמח לעזרה.

ראשית, כמה כוסות מים להשתמש? שנית, כמה זמן לבשל אחרי הוספת המים ורתיחה?


תודה רבה!
 

ניר4819

New member
הכנתי ויצא מעולה

תודה רבה על המתכון. אגיד לך בסוד, שיצא כל כך טעים שאכלתי שתי צלחות גדושות מהמרק הזה, ועוד נשאר המון כך שלא צריך לבשל עד יום חמישי.
 
לא ראיתי את שאלתך ורואה שהסתדרת


שמחה שיצא טוב!
 

ladybug6

New member
עדיין עמוק בשאריות מהסופ"ש

בכוונה בישלתי כמה דברים שישאר לתחילת השבוע - תבשיל עדשים מתובל, אורז עם גזר מגורר, שאריות מתבשיל הגריסים וירקות, המעט שנותר ממאפה השמרים במילוי הגבינה המתוקה.. וקצת כדורי שוקולד שנחים במקפיא.
שוקלת להכין מרק כרובית וגזר. בא לי דווקא מרק תירס, אבל כרובית וגזר זה עיקר מה שיש לי במקרר ובהיעדר תנור/טוסטר אובן, מרק נראה לי כמו הדבר הבא הכי מעניין לעשות איתם...
 
והיום במרחשת קציצות

קציצות מטוגנות משבבי סויה, ארטישוק ירושלמי, בצל ותפוחי אדמה עם הרבה סלרי טחון פנימה וקמח חומוס מונחות בתוך רוטב עגבניות עם הרבה עלי סלרי, כמות מכובדת של זסט לימון, מיץ לימון ושום.
ליד זה פרוסות דקות של תפוחי אדמה אפויות בתנור על טבעות של בצל, מלח גס ופלפל שחור מעט שמן זית. סלט כרוב עם גזר והרבה פטרוזיליה קצוצה פנימה ומיץ הדרים מעורב- לימון תפוז
 

Gidi Shemer

New member
נפלא! עד כמה שאני אוהב

לראות, להריח, ולאכול אוכל מוכן, לפעמים המראה שלו בסיר (או במרחשת) נראה כל כך מעורר תיאבון עוד הרבה לפני שהוא מוכן. לא פלא שהרבה צלמי אוכל מצלמים את התבשילים לפני שהם מוכנים לאכילה.

ובאותה הזדמנות- המלצה. משק ברזילי בנוה צדק. אכלתי אתמול והיה מוצלח וטעים מאד. לא כל המנות טבעוניות אבל כולן מסומנות ויש גם לא מעט מנות ללא גלוטן. הכל נע בין טעים למאד מאד טעים. מקום חביב ביותר.

ולמי שלא קורא בפורום השכן ומעוניין להגיד שלום לשכן מצפון קרוליינה, היום ב 7 בערב אנחנו נפגשים בבר קיימא (המשביר 22, ת"א- ליד פלורנטין). אוכל טבעוני ופנים ידידותיות מובטחים.
 
למי שלא גר באזור

זו התראה קצרה מדי. מקווה שתהנו ולא, אני בעיקרון לא קוראת שם, לא אוהבת את מדיניות שק החבטות הנהוגה במי שלא מתיישר במיידי לצו הכותבים בעלי הבית
 
למעלה