תחילת לימודים

fresh mishmesh

New member
תחילת לימודים

היי, אני מתכננת ללמוד בשנה הבאה או בזו שאחריה, ורציתי לדעת איפה אני יכולה להשיג את הסילבוס לתואר במדעי המחשב ולתואר בביו-אינפורמטיקה באוניברסיטאות השונות לא ממש הצלחתי למצוא משהו נורמלי... תודה למי שיוכל לעזור

fresh mishmesh

New member
ואם כבר-

מה ההבדלים בין תואר BA ל-Bsc במדעי המחשב? ולמה בטכניון יש מסלול של 4 שנים? (רשום שהוא שקול לתואר מהנדס- מה זה אומר?) כל העניין הזה מאוד מבלבל... ועוד שאלות: הסילבוסים זהים בכל האוניברסיטאות? אם לא- איפה אפשר להשיג את אלה של שאר האוניברסיטאות? ובכלליות בקשר ללימודים עצמם- אם אני לא באה מרקע של מחשבים (ואני מתכוונת שום דבר- אני בערך ברמה של לדעת איך להדליק ולכבות את המחשב), עד כמה הלימודים יהיו קשים? מצטערת על השיגוע...

HaifaMan

New member
לא צריך להתייחס לאותיות

המסלול התלת שנתי בטכניון היה תמיד BA ומהשנה הוא BSC מבלי שהשתנה שום דבר בתוכנית הלימודים... בתוכנית ה4 שנתי בטכניון יש קצת יותר קורסים ולכן צוברים קצת יותר ידע מאשר בתלת שנתית. האם זה משתלם? לא יודע... מה שאני כן יודע שזה שהרוב בוחרים ב4 שנתי במקום ב3 שנתי (בד"כ רק מי שרוצה להמשיך ישירות לתואר שני בוחר ב3 שנתי). לא צריך להבין במחשבים (מבחינת תפעול טכני שלהם) כדי ללמוד מדעי המחשב. רוב הלימודים הם תיאורטיים וגם אלו שלא - מתעסקים בעיקר בתכנות ולא ב"איך לפרמט את המחשב".

vinney

Well-known member
וכן, הסיליבוסים דומים בכל האוניברסיטאות

במדעי המחשב/הנדסת תוכנה אין הבדל ממשי בתעשיה בין תואר תלת שנתי לארבע-שנתי, לכן השיקול הוא שלך - אם את רוצה ללמוד יותר - לכי לארבע שנתי, אם את רוצה לצאת לשוק העבודה מהר יותר - לכי לתלת שנתי.

AnarchistPhilosopher

Well-known member
סתם אנקדוטה בנוגע לסילבוסים...

אני נזכר שאני הסתכלתי בסילבוס של המסלול מתמטיקה פיזיקה באת"א עוד בגיל 16-15 בתיכון, פשוט זה מצחיק אותי שאני מניח שאת כבר 5 שנים יותר מהגיל הזה (אני קצת יותר) ועדיין רק עכשיו את מסתכלת בסילבוס. כנראה אני באמת אוהב את התחום הזה...

fresh mishmesh

New member
מה זה קשור?

רק עכשיו אני מתחילה להתעניין בלימודים גבוהים... נראה לי טבעי לגמרי להיפך, מצחיק אותי לחשוב שילד בן 15 מתכנן מה הוא ילמד באוניברסיטה... אבל... העיקר שאתה נהנה

HaifaMan

New member
../images/Emo6.gif

גם לי נראה שאת תכלס הנורמלית יותר מבין שניכם :)

AnarchistPhilosopher

Well-known member
בטח מצחיק אותך גם לחשוב על סטודנטים למתמטיקה

שמתחילים את הלימודים בחטיבת ביניים (לא אני). האמת זה לא אמור להיות מצחיק, זה רק מראה על הרצינות שלי בנושא הזה. באשר לך, נו טוב, צריכים גם סטודנטים שבאים בשביל תואר ותו לא, האמת ככל שהזמן עובר זה מה שנראה לי האוניברסיטה זה התפקיד העיקרי שלה, ההשכלה הוא תפקיד משני בהחלט.

fresh mishmesh

New member
פשש.. עברת להעלבות אישיות... יפה

מאוד הולם את המקום התחלת בזלזולים בהודעה הראשונה שלך, ועכשיו אתה עוד ממשיך? כל הכבוד על הגישה המתנשאת שרכשת לך ביחד עם ה"השכלה" המיוחדת שלך.

CLASSIFIED

New member
הילדים האלה שלומדים איתי באמת מצחיקים

מצד אחד יפה להם, מי חשב על זה בגילם. מצד שני "עת לכל דבר". חבל על הילדות שלהם היא לא תחזור

למעלה