תחילת מחשבה לשפר דיור + משכנתא

אולגה001

New member
מתחיל ממש עכשיו לברר ולחפש....

פרטים:
בן 56 - נשוי לבת 55 + 2.
הכנסה זוגית - כ-22K שקל.
נכס 3 חדרים בלבד בשווי 1,400K - נותרה משכנתא קצת פחות מ-500K (רובה הכמעט מלא לעוד 8 שנים).
בנוסף יש הון עצמי כ-550K אך לא מעוניין כרגע לסגור המשכנתא (התרגלתי שחלק מהמשכורת משולם להחזר משכנתא - פוחד למחזר כי אז נבזבז יותר....).
כיום משלם החזר חודשי כ-4500 שקל משכנתא + כ-300 שקל ביטוחים.
יכול בהחלט לשלם כ-6,500 שקל (ללא בעיות כל עוד יש ביטחון תעסוקתי).

מעוניין לשפר לדירה גדולה יותר.
נכס 5 חדרים בשווי 2,100K - אחרי מכירה/קניה אצטרך משכנתא כ-1.100K (700K לדירה עצמה + כ-400K לשיפוץ).

חשבתי על תמהיל כזה בהתייחס גם לגילנו ובאפשרות קבלת כספים במהלך 5-10 שנים הבאות:
400K - קל"צ - 15 שנים
400K - משתנה לא צמודה
300K - פריים ל-30 שנה

1. מה ריבית טובה לכל מסלול בהתייחס לנתונים (גיל, גובה משכנתא)?
2. האם התמהיל בסדר או שצריך לשנות סכומים בכל מסלול ו/או שנות החזר?
3. האם המסלולים/תמהילים הם הגיוניים לתשלום של עד 6,5K לחודש?

אני מעוניין ליצור תמהיל ברור ואיתו ללכת לבנקים.

תודה מראש, בעלה של אולגה001
 

82little

Active member
לא חושב שבגילכם הבנק ייתן פריים ל 30 שנים.... אולי עד גיל 80.
היות והשיפוץ הצפוי נרחב מציע לקחת מראש משכנתא גדולה יותר ובגבולות אחוזי המימון שכבר נמצאים... כלומר למשל מליון ומאתיים במקום מליון ומאה... ובסיום השיפוץ ובכלל בשנים הקרובות לבצע פרעונות מוקדמים ולהקטין ולקצר את המשכנתא. ייתן גם קצת יותר בפריים יחסית וזה בריביות היום לפחות זול יחסית.
השתמשו במחשבון משכנתא כדי לערוך סימולציות מתאימות ואכן אחרי הכנת שיעורי הבית לכו עם אותו תמהיל לכמה בנקים ושווה גם לעבור לבנק שייתן ריביות שמשמעותית נמוכות מבנקים אחרים.
השוו את ביטוחי החיים כי גם כאן חלו שינויים ויש מה להקטין. הנחה לאורך כל חיי ההלוואה.
מה עמלת ההיון על פרעון המשכנתא הקיימת? אי אפשר לבנות תמהיל מתאים ללא החזר המשכ' הקיימת.
תמהיל למחשבה ובדיקה דומה למה שהוצע כאן לאחרונה כמה פעמים והתאימו למקרה שלכם.
כלומר הכיוון הינו
400 א' בפריים ל24 שנים בריבית 0.9 אחוז ומטה
400 א' מלצ כל 5 ל 20 שנים בריבית 2.7 אחוז ומטה
400 א' קלצ ל 14 שנים בריבית 2.5 אחוז ומטה
בהנחה שאכן מצליחים לחסוך בשיפוץ אז להחזיר בסיומו 100 א' מהמלצ ולהמשיך במסלול הזה בפרעונות...
בהצלחה
 

אולגה001

New member
תודה רבה על התשובה.
עמלת הפרעון המוקדם על המשכנתא הקיימת = כ-17,100 שקל - לקחתי את הקנס בחישובים שלי (נותרה משכנתא של קצת פחות מ-500K).

לא כל כך הבנתי מדוע כדאי לקחת קצת יותר משכנתא, מיליון ומאתיים, בגלל השיפוץ הגדול? - חישבתי 400K שיפוץ וזה נראה לי די הרבה (מה עוד שבכל הסכומים לקחתי מקדם ביטחון) - האם אחרי השיפוץ, אם אוכל להחזיר 100K, זה לא אותו דבר שאקח מהתחלה 300K ולא 400K באותו המסלול?

בעלה של אולגה001
 

אולגה001

New member
ועוד שאלה בבקשה - האם מסלול הפריים שנקבע בדר"כ להרבה שנים, יש עמלת פרעון מוקדם? או האם עדיף לקחת יותר הלוואה במסלול הפריים על חשבון פחות כסף + קיצור השנים במסלול הקל"צ (ובסה"כ ההלוואה תהיה זהה)?
 

82little

Active member
אם יש מקדם ביטחון לשיפוץ אז בסדר. לפעמים בשיפוץ גדול קשה לדייק ויש התפתחויות ואז משכנתא או הלוואה אחרת יהיו הרבה יותר יקרות. להחזיר במסלול מלצ לא צפוי עמלת היוון ותמיד אפשר להחזיר אם רוצים בפריים,

ואין עמלת היוון בפריים. למרות שההלוואה לטווח אורך וזאת מפני שמועד שינוי הריבית הוא אחת לחודש... באותה המידה עמלת ההיוון במלצ מחושבת עד תחנת הריבית הבאה ולא כמו הקלצ שמחושבת עד מועד תום המסלול.

הפריים מוגבל בשליש בכלל התמהיל מלכתחילה אבל אם מחזירים חלק מהמסלולים האחרים, אחוז הפריים עשוי לגדול. לעיתים זה כדאי.

ואכן, אם אפשר לקצר הקלצ זה כמובן מוצלח, כלומר אותו החזר חודשי, אבל הלוואה כוללת יותר נמוכה.., התוצאה תהיה סך ריביות יותר נמוך.
בהצלחה
 
למעלה