תחילת עונת הנחשים

tesnake

New member
אחלה כתבה , מיצית את כל מה שצריך

במעט מלל. הבעיה היחידה בכתבה היתה התמונה של המפלצת של אסף ששוחררה בפרדס. תשמע.. אנשים יתחילו לפחד מזעמני מטבעות

gaichuk

New member
תגובות

בסה"כ הכתבה הזו טובה הרבה יותר משאר הכתבות המופרעות שרואים ברשת ובתקשורת. כדאי להקפיד לציין ליד התמונות מי זה מה ולהקפיד לאיית את השמות (המדעיים בעיקר) אפילו שהקורא הממוצע לא יידע ... מאחר והצפע הוא הראשון במפגשים,ראוי שיעמוד בראש הכתבה במיוחד אם הכותרת היא "נחש צפע,נחש צפע"... סתם דעתי... מי זה הדוגמן עם הזעמן מטבעות?

כל הכבוד כתבה יפה

א.כתבה טובה וטוב שאנשים כמוך מכניסים כתבות ולא כתבים שמרבים לשגות בפרטים רבים ובהפחדות יתר לא רציונליות, חזק ואמץ ב. חשוב מאוד וגם נכון הטיפול בהכשות. ג. אהבתי מאוד את הסיום לגבי שמירת הטבע חשוב וטוב מאוד ד. שתי טעויות נפוצות שכדאי לשרש 1. לא ידועה תופעה של היברנציה (שנת חורף) בזוחלים בארצנו מלבד המקרה הבודד של כח אפור. 2. טעויות נפוצות לגבי מינוחים המתיחסים לויסות חום בזוחלים - בכדי להמנע מטעויות מסוג קר-דם (ראה חרדון צב שפעיל כאשר חום גופו 42 מעלות) וכן המונח הלא מדוייק פויקילותרמים (בעלי חום משתנה) שלא נכון לגבי זוחלים בסביבות של טמפרטורה שאינה משתנה כמעט (כמו אזורים טרופים או מים). עדיף לדבר על מקור החום ולכן קרוא לזוחלים אקסותרמים או בעלי חיים שתלויים במקור חום חיצוני לשם ויסות חום גופם. בברכה דני ארליך שוב חזק ואמץ יופי של כתבה, תמשיך כך

tesnake

New member
לדני ארליך

רציתי לדעת, מהי ההגדרה שלך לתרדמת חורף בזוחלים? האם היא אותה הגדרה כמו ביונקים ? שמתי לב שבספרות המקצועית בנוגע לזוחלי ישראל כתוב ממש מעט על האמור לעיל. ואם מתייחסים לנושא , אז משתמשים במילים כמו: "מעיין תרדמת חורף" או בצורה חד משמעית :" נכנסים לתרדמת חורף". שום דבר לא ממש מפורט. קראתי מאמרים באנגלית על נפח מע' העיכול היורד דרסטית במהלך התרדמת, על אנזימים שנעלמים משם ועוד שינויים פיסיקאליים שהם פועל יוצא מזה. באף ספר ישראלי (שאני מכיר ) לא כתוב ברצינות על הנושא...

galvin

New member
brumation הוא המונח המקובל לזוחלים.

לא תרדמת חורף.

tesnake

New member
תגיד את זה לבוסקילה...

בעברית, כך מסתבר גם מהאנציקלופדיה של החי והצומח.. אומרים תרדמת חורף. היה פעם ויכוח על זה בפורום ..

galvin

New member
מכל מקום ברור שמדובר שני תהליכים שונים מאוד.

אחפש ספרות שפורטת את ההתרחשות הפסיולוגית באלו ובאלו. לך בעצם יותר קרוב לחפש, לא?

tesnake

New member
אני חיפשתי ואחפש עוד, אתה לא קל"ב

כמוני
. אני פשוט די בניתי על זה שדני ארליך ,הוא אדם בעל ידע נרחב בתחום, אם יוכל, יאיר את עינינו בנושא.

הידע שלי לא מספיק רחב בנושא זה בכל אופן

חוסר פעילות כתוצאה מירדת טמפ' סביבה שונה מהיברנציה ככל הידוע לי הגורם המעורר את ההיברנציה קשור לאורך שעות היום או נכון יותר אורך שעות הלילה, וכן גם ליציאה מהיברנציה ולא קשור במישרין לטמפ' סביבה. לדוגמא זוחל כמו כח אפור, גם אם תעלה את הטמפ' בשבי ל 25 מעלות ומעלה הוא ישאר עדין בחוסר פעילות. לכן רצוי להפריד, בשבי, בין זוחלים שנכנסים להיברנציה וכאלה שלא. מכיוון שזוחל בהיבנציה שמעלים את טמפ' גופו מעלים גם את המטבוליזם שלו למרות שהוא לא ניזון.

למעלה