תחילת שבוע מה נבשל?

ady18

Well-known member
אצלי

שאריות קצת קובה ללא מרק
מעט סלטים
מעט פירה
 

גברת ע

New member
אומנם מאתמול

* מעין בורקסים קטנים במילוי גבינות: צהובה, בולגרית, קוטג
*משאריות מילוי הגבינות שנשאר הכנתי פשטידה : מילוי גבינות, תירס, בצל ירוק, תפוח אדמה אפוי
* פינוק בערב, נאצוס עם ורסיה מאולתרת שלי של פיקו דל גאיו ושמנת חמוצה, כמובן אחרי ששמתי על הנאצוס גבינת צאדר מגורדת .
&nbsp
&nbsp

 

Maldini Girl

New member
אצלינו

לצהריים- אורז עם אפונה. אני לא יודעת להסביר למה בעייני אורז ואפונה הם אחד מתענוגות החיים. בעיקר אם מוסיפים לאורז פלפל לבן.
&nbsp
לערב- ריזוטו לימוני עם ציר דגים ונתחי בורי.
&nbsp
חוץ מזה מתחילות גם הכנות למחר- מחר מארחת שוב, הפעם קבוצה של 5 בנות (כולל אותי), הפעם ארוחה חלבית "כשרה" (כלומר, הן יודעות שהבית שלי לא כשר אבל ללא ערבוב של בשר וחלב)
בתפריט-
גריסיני
מרק אפונה
קיש בצל ופטריות
ירקות בתנור (תפו"א, בטטות, כרובית, תפו"א ירושלמי וגזר)
פסטה מחווה לדגל האיטלקי (פסטו עם עגבניות שרי צלויות וגבינת עיזים מפוררת)
חוצמזה הבנות התבקשו להביא סלטים. אחת אמרה שתביא סלט כרוב, השנייה אמרה ש"תפתיע"
ולקינוח עוגת בסקוויטים
 

Maldini Girl

New member
אצלי

שאריות מאתמול
אורז סיני מטוגן עם ירקות
מרק אפונה מהמם
פסטה עם פסטו, עגבניות צלויות וגבינה
ירקות בתנור
ועוגת בסקוויטים
 

Maldini Girl

New member
בשמחה

כמות לכ6-8 מנות
1 שקית אפונה קפואה (800 גרם) מופשרת.
1 תפו״א גדול/שניים קטנים, קלוף וחתוך לקוביות
1 בצל גדול חצוי וחתוך לחצי-טבעות
כ50 גרם חמאה (רצוי טובה וטעימה)
כגביע שמנת מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
אופציה: זר קטן של עלי נענע.
&nbsp
בסיר מאדים את הבצל בחמאה עד לשקיפות, מוסיפים את האפונה ותפוחי האדמה, מאדים תוך ערבוב מידי פעם מספר דקות, מוסיפים מים עד שמכסים את הירקות (בשלב זה ניתן להוסיף גם את הנענע) מתבלים ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים לגמרי.
מסננים את הירקות כמעט מכל הנוזל (שומרים את הנוזל!)
ומתחילים לטחון במטחנה ידנית את האפונה ותפוחי האדמה תוך הוספת הנוזל לאט לאט בחזרה.
לכאורה בשלב זה המרק כמעט מוכן. אבל מה שהופך אותו מ״נחמד״ לאלוהי הוא השלב הזה:
מעבירים את המרק דרך מסננת דקה (אפשר גם דרך מכשיר מעיכת פירה) ובכך מפרידים את התוכן מקליפות האפונה, אמור להתקבל מרקם חלק וקרמי. את הקליפות זורקים לאחר הסינון.
בשלב זה מוסיפים שמנת מתוקה (בין חצי גביע לגביי, תלוי ברמת הסמיכות הרצויה של המרק) מתקנים תיבול.
בעייני המרק הכי טעים כשהוא חמים ולא רותח, אז במידת הצורך מחממים בעדינות ומגישים.
 
למעלה