תחילת תהליך והמשכו (הודעה מעמוד קודם)

turhtkt

New member
אני עוד כל כך בהתחלה שקשה לראות את האופק-מידע

אחה"צ טובים לכולם.
ברחבי הרשת יש כל כך הרבה מידע שקשה להתמקד במידע שיהיה יעיל עבורי. אני אשמח אם בעלי הנסיון יוכלו לכוון אותי.

אני בן 29, שוקל כ116ק"ג (פעם אחרונה שבדקתי) וגובהי 1.74מטר. לפי חישוב שעשיתי זה יוצא BMI של 38.
בנוסף, יש לי עודף כולסטרול ואני לוקח כל יום פראבסטטין 10מ"ג (במשפחה יש גם הסטוריה של סכרת, יתר לחץ דם ומחלות לב).

במהלך השנים ניסיתי מס' דיאטות, כולל בליווי דיאטנית, ובכולן כשלתי והמשקל חזר. כרגע פעילות גופנית היא סבל צרוף עבורי.
אני לא בטטת כורסא, אני כן פעיל, לוחם במילואים וכו' אני עובד במקום עם חדר אוכל ואוכל בצורה מסודרת כל יום בלי "לעוף" על בצקים ומתוקים ועדין המשקל כפי שהוא.

התחלתי להתעניין בניתוחים הבריאטריים ואני חושב שזה יכול להיות פתרון טוב עבורי וקפיצת מדרגה שאולי תהפוך פעילות גופנית לנסבלת יותר עבורי.

אני חבר בכללית מושלם (לא פלטינום) ובנוסף יש לי ביטוח בריאות בהראל שמכסה את הניתוחים הבריאטריים- האם כדאי יותר ללכת במסלול קופ"ח או במסלול הביטוח הפרטי?
כיצד אני יודע איזה ניתוח מתאים לי ביותר?
כיצד בוחרים רופא?
מה הצעדים שעלי לעשות, מבחינה בירוקרטית ואחרת כדי להגיע אל הניתוח המיוחל ולאחריו לדרך חיים חדשה?
אני כל כך בהתחלה שאני לא יודע מה עוד לשאול- אשמח לכל אינפורציה עניינית שתעזור לי בשלב זה.

תודה מראש לכולם

קוביd1

New member
מידע

אז ככה הBMI שלך גבולי אני לא יודע אם עודף כולסטרול שייך למחלות נילוות שמתחשבים בהם בזמן ההחלטה כל אישור הניתוח.
מבחינת ביטוח אתה מסודר ,יש לך ביטוח פרטי בהראל ,ואני מציע שתשתמש בו ותעשה את הניתוח בפרטי. הרבה יותר מהר ואתה יכול לבחור את המנתח שתרצה,
לפי מה שקראתי בפורום לאחרונה גם חברות הביטוח הפרטיות דורשות לעבור וועדה שתאשר את הניתוח ,דע לך שחברות הביטוח קשות באישורים ,הם אוהבים לקבל לא לשלם ,אל תוותר להם ואם אתה מבוטח בביטוח קולקטיבי דרך מקום העבודה אז הכוח שלך חזק יותר
מה שאני מציע לך להתקשר לרופא מנתח באופן פרטי אני מכיר את ד"ר סובחי שמנתח באיכילוב וגם בפרטי ,מגיע לך בשנה השתתפות החזר מחברת הביטוח על ביקור רופא תתייעץ אתו איזה ניתוח מתאים לך ההחלטה שלך \כי ההצלחה או חס וחלילה הכישלון יהיו רק שלך
יש כמה סוגי ניתוחים הגבלת קיבה שזה טבעת ,קיצור קיבה שזה שרוול ,מעקף קיבה \והניתוח שכמעט לא עושים אותו מעקף תריסריון
באם יש לך עוד שאלות אנחנו פה .

בהצלחה

קובי

turhtkt

New member
אכן, שמו של ד"ר סובחי צץ להיכן שאני לא פונה

בתחום זה ונראה שהוא גם ברשימת הרופאים של הביטוח שלי שהוא אכן דרך מקום העבודה.
האם לפנות לרופא המשפחה ולבקש הפניה למומחה או ישירות לד"ר סובחי?
האם מחלות רקע משפחתיות נכללות בחישוב הנסיבות או רק מחלות שאני אכן חולה בהם בפועל?
האם לכל סוג ניתוח יש "פרופיל חולה" כללי שמתאים לאותו ניתוח?

תודה על התשובות עד כה

קוביd1

New member
יש עוד הרבה מנתחים טובים

אני נותחתי אצל ד"ר סובחי י דרך הפניקס ניתוח טבעת לפני יותר מ12 שנה ותודה לאל הכל בסדר
טוב שאתה מבוטח בביטוח דרך מקום העבודה יש לגופים גדולים הרבה כוח שבאים בדרישות לחברת הביטוח
מחלות רקע משפחתיות לא נחשבות, מחלות נילוות זה דום לב בשינה ,בעיות במפרקים שנובעות בגלל משקל היתר ,יש עוד כמה מחלות נילוות שכרגע לא עולות בדעתי ,בטח יכנסו לפורום ויעזרו לך
הBMI שלך די קרוב ונראה לי שלא תהיה בעיה אפשר לעגל פינות
לכל סוגי הניתוחים אותן דרישות לאישור לא צריך רופא משפחה תיגש לד"ר סובחי באם תרצה למרפאה הפרטית שלו הרופא גם מיומן בכל הפרוצדורה של הועדות וחברות הביטוח

בהצלחה אשמח לשמוע מה קורה אתך

קובי

turhtkt

New member
מי באמת הכוכבים בתחום?

מי הכירורגים הכי נחשבים, מנוסים ומקצועיים בתחום הניתוחים הבריאטריים?
ממה שקראתי וראיתי עד עכשיו אני מתמקד יותר בשרוול ובמעקף קיבה.

קוביd1

New member
מנתחים כוכבים

לפני שאתה מחפש כוכבים תבדוק עם מי איזה רופאים חברת הביטוח שלך עובדת
אחרי זה תחליט שלא תתן פול גז בניוטרל ,ואחרי שתמצא רופא תראה שחברת הביטוח לא עובדת איתו

קובי

turhtkt

New member
יש לי רשימה

של עשרות, אם לא יותר מ100, רופאים שעובדים עם חברת הביטוח שלי.
אם יתנו לי שמות מומלצים אוכל לבדוק אם הם נמצאים ברשימה שלי.

קוביd1

New member
רשימת רופאים

אם אתה רוצה לעשות טבעת ההמלצה על ד"ר אבינוח שנקרא גם שר הטבעות
הרשה לי להפנות אותך לפורום של המשורוולים ttp://www.meshurvalim.co.il/ תשאל שם בטח יוכלו לעזור לך
בהצלחה !!

קובי

אופירA

New member
מנהל
מנתחים שהומלצו פה לאחרונה:

ספוזניק בקפלן, קידר ושות' בבילינסון, מינץ בבי"ח השרון, שוורץ במאיר, ספיבק בתל השומר. המנתחים הערביים ברמב"ם חיפה. (אלו בתי חולים ציבוריים).
סובחי (איכילוב), רזיאל, גוייטין (אסותא, מלב"י, פרטי).
קוריאנסקי, שמעונוב, פרופ' רובין (בתה"ש), ספיבק גם מנהל המרפאה להשמנת יתר בתל השומר.
בהדסה הר הצופים רונית גרינבוים ונחום בגלייבטר.

זה לשרוול ולמעקף, לא לטבעת.

turhtkt

New member
תודה

3 מתוכם ברשימה של הביטוח. סימנתי לפני. שוב תודה.

turhtkt

New member
אז מסתבר

שהרשימה שהביאו לי מהראל היא של כירורגים בכלל ולאו דוקא כאלה שעושים ניתוחים בריאטריים.
הביאו לי רשימה חדה וקצרה של רופאים בהסדר עם הראל שעושים ניתוחים בריאטריים:
ד"ר אסנת רזיאל
ד"ר אנה פייגין
ד"ר אבועביד סובחי
ד"ר דוד גוייטין
ד"ר משה רובין
ד"ר מטר אברהים

מה אתם אומרים?

אופירA

New member
מנהל
כולם פצצות

ד"ר משה רובין אני לא מכירה. אם הכוונה לפרופ' רובין מתל השומר אז מעולה.
ד"ר מטר - צריך לברר בקומונת מעוקפי קיבה בתפוז אם גם במעקף קיבה הוא פצצה. בשרוול הוא ידוע.

גברת ע

New member
כוכבים יש רק בשמיים

יש המון מנתחים טובים, לכל אחד מאיתנו יש המלצות או אי-המלצות, יש רופאים שהם 'מפורסמים' יותר ופחות, ולכל אחד מהם יש אנשים שהיו מרוצים מהם וגם כאלו שלא.
אני אישית נותחתי על ידי פרופסור שכטר ודר' שמעונוב בפרטי דרך הפלטינום, הם מנתחים בבי"ח וולפסון (דר' שמעונוב מנהל מחלקה כירורגית שם), אני מאוד מרוצה והתוצאות טובות מאוד, וגם מכירה כמה אנשים שנותחו על ידם (גם שרוול וגם מעקף קיבה).
אמא שלי נותחה (ממש לפני כמה שבועות) ע"י דר' מינץ מביח השרון דרך הקופה, וגם היא מאוד מרוצה, הרופא מקסים מאוד ומקצועי מאוד, מכירה עוד אנשים שנותחו על ידו גם דרך הקופה וגם בפרטי ולכולם יש רק מילים טובות להגיד עליו.
לי אישית היה נסיון לא נעים עם דר' קידר והצוות שעובד איתו, אבל זה מה שהיה לי, זה חלילה לא אומר משהו עליו, בשרשור פה המליצו לך עליו ובאמת יש גם הרבה המלצות עליו והוא רופא מקצועי.
לכן למרות כל ההמלצות וכל מה שאנחנו נכתוב לך, תפנה לחברת הביטוח תבדוק מי הרופאים שהם עובדים איתם, שווה גם לבדוק מה הקופה מכסה/נותנת אם אתה רוצה ניתוח פרטי ולאילו רופאים (אני חושבת שגם למושלם בלי פלטינום מגיע משהו) ואחרי שתהיה לך רשימת רופאים תקרא עליהם תבחר 2-3 שהכי 'נראים' לך ותפגש איתם תראה למי אתה יותר 'מתחבר', זה גם מה שאני עשיתי.
תנשום עמוק ותנסה 'להנות' מהמסע, הבדיקות והעודף מידע הזה הם חלק לא פחות חשוב לכל התהליך הזה ולהצלחה שלו...

והערה אישית אחרונה, וואוו אתה מחזיר אותי כמעט שנה אחורה, זה היה כמה ימים לפני יומולדת 30 שלי ובדיוק התחלתי בכל התהליך הזה, חודש אח"כ כבר נותחתי, והיום...היום אני כבר מישהו אחר, לא רק פיזית אלא גם מנטלית.
שיהיה לך המון בהצלחה!

turhtkt

New member
התפתחויות

אז בחרתי בד"ר דוד גויטיין.
רופא המשפחה שלי היה ממש בעד הניתוח ותמך מאוד בצעד הזה.
כבר הספקתי לבצע צילום חזה וצילום וושט קיבה.
היום אני עושה US בטן וביום ראשון תפקודי ריאות.
אחרי זה זה רק א.ק.ג, דם ושתן
ב29.4 יש לי ייעוץ עם המנתח.

נקווה שהכל יעבור חלק.

אופירA

New member
מנהל
תודה על העדכון. עלולה להיות בעיה עם ה-BMI

ב-29.4 תבוא לרופא לאחר שנשקלת קודם לכן ווידאת מה משקלך בדיוק.
אם אין לך מחלות כמו לחץ דם גבוה, סכרת וכד', אז חסרים לך כ-4 ק"ג כדי לאשר לך ניתוח.
הרופא לא ימנע ממך ניתוח. אבל הקופה והוועדה יכולים לעשות צרות.
4 ק"ג זה לא סיפור. אל תאכל יותר כדי להעלות אותם. פשוט תצטייד בכמה שקלים, בגדים כבדים, ליטר מים ששותים לפני השקילה בוועדה, ארוחה שאוכלים לפני שיוצאים לוועדה, ואם צריך אז איזו משקולת נוספת. בדוק במשקל קודם לכן מה מוסיף לך 4 ק"ג למשקל.

turhtkt

New member
האמת שנשקלתי לפני שהלכתי לרופא המשפחה

ואני שוקל 118 ק"ג על 1.74 מטר וזה כבר מביא אותי לBMI 39

אופירA

New member
מנהל
מה שמוכיח עד כמה לא כדאי להשמין במיוחד

בשביל BMI מתאים. זה עשוי לקרות מאליו, תוך כדי התהליך, בלי מאמץ...

turhtkt

New member
במיוחד עם הפעם האחרונה שנשקלת בה

היתה לפני יותר משנה...

זאת לא פעולה שאני אוהב לעשות. אני מקווה שאחרי הניתוח היא תהיה יותר חביבה עלי...

למעלה