תחילת תהליך כניסה להריון

תחילת תהליך כניסה להריון

הי כולן
אני רוצה להתחיל תהליך של כניסה להריון מתורם. מה אני צריכה לדעת? מהם השלבים? תנו טיפים. אני גרה בירושלים לצורך העניין
תודה!

אמאנחל

Member
מנהל
ברוכה הבאה

בצד שמאל תחת הודעות נבחרות תמצאי קישור לקומונה " בדרך לאימהות יחידנית" יש בקומונה מאמר המפרט את השלבים בדרך.
&nbsp
גם כאן בפורום יש למעלה לשונית כחולה "כלים ומידע" שם תוכלי למצוא את המאמרים של הפורום המפרטים את השלבים. (פחות מעודכן מאשר בקומונה).
&nbsp
בעקרון פועלים במקביל בשלושה ערוצים:
מחליטים איזה בנק זרע רוצים: ציבורי או פרטי, זרע מהארץ או מחו"ל, תרומה פתוחה או סגורה. וקובעים תור לבנק הזרע שבו מעוניינים. אפשר לקבוע ליותר מאחד. עוד לפני שמגיע התור מקבלים מהבנק רשימת בדיקות שצריך לבצע.
&nbsp
עושים דרך קופת החולים שלך בדיקות גנטיות כדי לברר אם את נשאית של איזשהן מחלות גנטיות. לוקח זמן לקבל תשובות.
&nbsp
בוחרים רופא/ה מומחה לפריון שילווה את התהליך: בבנק הזרע, בבית חולים ציבורי, במרפאת בריאות האישה של הקופה, או על ידי רופא פרטי. תלוי בקופת החולים או ברצונך ברופא פרטי. מקבלים גם מהם רשימת בדיקות.
&nbsp
הולכים לרופא/ת נשים לעשות בדיקות ולקבל הפניות לבדיקות נוספות לפי ראות עיניו ולפי בקשת בנק הזרע ורופא הפריון.
&nbsp
במקביל תתחילי לאכול הכי בריא שאת יודעת, כולל תוספי תזונה כדי להכין את הגוף בצורה המיטבית.
&nbsp
בהצלחה.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

תודה! ושיתוף

חלק מהדברים שרשמת כבר עשיתי- בדיקות גנטיות ופתיחת תיק אצל רופא פוריות.
אני מבינה שעכשיו אני צריכה ליצור קשר עם בנקי זרע שונים...אמאלה!!!
איך מקבלים את ההחלטה הזאת? איך אני יודעת מה הכי נכון? חו"ל או ארץ?
אני מרגישה שזה מלחיץ אותי ממש, נהיה אמיתי.. אני כל הזמן בסימני שאלה- מצד אחד אני ממש רוצה את זה כבר ויאללה ללכת על זה, למה להמשיך לחכות למשהו שלא קרה עד עכשיו. מצד שני- באמת? לעשות את זה לבד??? למה לא לחכות עוד קצת? לתת עוד צ'אנס לאהבה...

אמאנחל

Member
מנהל
כל החששות מובנים

אני מבינה מהכרטיס שלך שאת בת 35. אז מצד אחד יש לך כאילו עוד קצת זמן (כי לא באמת יודעים כמה קל או קשה יהיה להיכנס להריון עד שלא מנסים). מצד שני אם אולי בעתיד תרצי ילד שני אז כדאי להתחיל עכשיו.
&nbsp
לפי הבנתי הסיכוי שלך למצוא בן זוג מאוד תלוי בעבר שלך. האם בעבר היו לך מערכות יחסים ארוכות ומשמעותיות עם בן זוג, או לא? אם לא היו, אז הסיכוי שיהיו עכשיו ממש קטן. ( ככה זה אצלי, אף פעם לא הייתה לי מערכת זוגית משמעותית וארוכה).
&nbsp
מבחינת חו"ל או הארץ.
יש כמה שיקולים:
האם את רוצה אנונימיות או תורם פתוח? אני העדפתי, ועדיין מעדיפה, אנונימיות. מעדיפה שהמצב יהיה ברור ככל האפשר, בלי קצוות פתוחים שמחכים לעתיד שאולי יהיה או אולי לא יהיה. אם את רוצה תורם פתוח אז האפשרות היא רק בחו"ל.
&nbsp
האם מספר האחאים הפוטנציאליים מדאיג אותך? לתורמים בארץ יהיו הרבה צאצאים מתרומה. ככל הנראה יהיו עשר משפחות נוספות לפחות שיהיו להן ילדים מאותו תורם. כאשר בוחרים בתרומה מחו"ל הבנקים מתחייבים להגביל יותר את מספר ההריונות מאותו תורם.
&nbsp
האם את רוצה זרע גוי או זרע יהודי? יש מעט זרע גוי גם בארץ, נדמה לי שבדרך כלל של עולים שאביהם יהודי ואמם לא. לא יודעת אם יש תורמים ערבים או לא.
&nbsp
יש שיקולי זמינות: בבנק פרטי לא תחכי לפתיחת תיק. בבנק ציבורי יכול להיות שתחכי כמה חודשים לפני שתתחילי בתהליך.
&nbsp
ישנם שיקולי נשאות גנטית. אם נמצאת נשאית למחלה גנטית את צריכה לבדוק שיש לבנקים להציע לך תורם שנבדק לנשאות הזאת, או שהם מאפשרים לבדוק נשאות לנשאות הזאת.
&nbsp
וכמובן שיקולי עלות.

fialka3

New member
אני התחלתי קצת יותר מוקדם ממך

תור לבנק זרע היה לי ביום הולדת 34.בדיוק משיקולים שאמאנחל כבר ציינה פה - אם לא מצאתי זוגיות ליפני, סיכוי למצוא עכשיו הוא קטן מדי ואני גם לחוצה כי רוצה להיות אמא וזה מפחית אותו יותר. נגיד, עזבתי את מישהו שיצאתי איתו בפעם אחרונה כי יש לו ילדה ווהוא לא רצה להתקדם בקצב שלי. סך הכך בן אדם טוב דווקא ומצאה חן בעיניי...אבל לא היה לי מספיק סבלנות בשבילו.
לקח לי חצי שנה ו4 הזרעות, בתוכם שתיים עם הורמונים, כדי להיכנס להריון ראשון. איך זה יהיה אצלך אף אחד לא יודע. יכול להיות שתצליחי מפעם הראשונה, ויכול להיות שתצטרכי IVF.
&nbsp

a morph

New member
הי, גם אני מירושלים

כל החששות מוכרים היטב ומובנים, ומעבר לדברים החכמים שכבר אמרו לך, אני יכולה רק לשתף את מחשבותיי לגבי מציאת זוגיות.
כבר מגיל יחסית צעיר חשבתי שאם עד גיל X אני לא בזוגיות רצינית - אעשה ילד לבד, כי אמהות תמיד הייתה יותר חשובה לי מזוגיות.
גיל הדד-ליין הזה תמיד נדחה עוד ועוד, עד שהבנתי שהגעתי לשלב שבו חיפוש הזוגיות שלי נהיה יותר ויותר דומה לחיפוש של תורם זרע.

בגילאים שלנו תהליך החיפוש מתחיל להיות יותר מלחיץ מאשר מהנה, כי השעון הביולוגי מתקתק ואף אחת לא באמת יודעת כמה קל או קשה יהיה לה להיכנס להריון, ובדיקות לא תמיד יכולות לחזות את זה.
וגם כי בינינו, גם אם נניח שמחר אני יוצאת לדייט מדהים ויש כימיה ומתחילים לצאת, הרי אנחנו לא חרדים ורוב הזוגות יוצאים שנה-שנתיים עד שמתחתנים\מחליטים להביא ילדים, ובגיל הזה שנה-שנתיים יכולות לעשות הבדל גדול.
וזה עוד לפני שנכנסים להעדפות ולקצב של כל אחד, יש גברים שבכלל לא חושבים על ילדים עד גיל 40 כי השעון הביולוגי לא מדבר אליהם, ויש כאלה שכבר יש להם ילדים ובכלל לא לחוצים ועוד אלף ואחד דברים.
אז חשבתי לעצמי שאם בתנאים "אופטימליים" לא הצלחתי לבנות זוגיות בריאה שתוביל למשפחה, מה הסיכויים שאעשה את זה בגיל 34 ותחת לחץ?
היום אני בגילך, התחלתי את התהליך לפני שנה+, ואין יום שאני לא מצטערת שלא התחלתי קודם.
את מוזמנת לפנות בפרטי בכל עת, אם יש לך שאלות, תהיות או סתם מחשבות. ובהצלחה רבה

למעלה