תחימת זמן עבור החלטה בגורל עסק?

גבאבג

New member
תחימת זמן עבור החלטה בגורל עסק?

אני נמצא בקשר עסקי בתחום התוכנה עם שותפים, שלאחרונה הביעו אי אמון ברעיון ובשותפות. ברצונם לפרק את השותפות.
כיבדתי את רצונם אך אמרתי שאני מתכוון להמשיך עם המיזם.
לפי חוזה השותפות שלנו, מי שעוזב בשלב שבו אנו נמצאים, אינו זכאי להחזר כלשהוא. אולם כנפגשנו לדבר על הנושא, התנו לפתע השותפים את עזיבתם בקבלת אחוזים.
בהמשך השיחה הם אף העלו את האופצייה שאני אעזוב עבור אחוזים ושהם יישארו. בקיצור, חוסר עקביות ובילבול.

לאור הדברים, המשך שיתוף פעולה הינו בלתי אפשרי. אנחנו בדרך להתחיל משחקי מטוטלת של מי עוזב, מי נשאר, למה וכמה. יוצא שאני נגרר להתחכמויות שאינן מגובות בחוזה, ולסחבת שפוגעת במיזם (שאיננו מקודם, ונכנס לקיפאון).

שאלתי היא: מה האופציות העומדות בפניי? מה אוכל לעשות על מנת לעצור את מריחת הזמן מצידם, ולהביא את כולנו למצב של החלטה מהירה לכאן או לכאן?
האם ישנן תרופות בחוק שיעזרו לי להציל את המיזם מהקיפאון הנוכחי?

תודה
 
בוודאי שיש פתרונות

אבל בשביל לדעת בדיוק על מה מדובר, צריך לדעת קודם כל מה המבנה המשפטי של העסק הזה, האם מדובר על חברה בע"מ או על שותפות?
אחרי זה, צריך לבדוק במסמכי התאגיד האם יש מנגנון חובה לפתרון סכסוכים (כגון גישור, בוררות במנגנון כזה או אחר) ולנסות להפעיל מנגנון זה, האם ניתן לכנס את המוסד הרלוונטי בתאגיד (למשל אסיפה כללית של בעלי המניות בחברה) ולהחליט על פירוק מרצון, או שצריך לפנות לבית משפט בבקשת פירוק?
צריך לדעת גם מה המצב בפיננסי של התאגיד, כגון התחייבויות, חובות, שעבודים וכד'.
מומלץ לך לקבוע פגישה עם עו"ד בעל ידע וניסיון בדיני תאגידים לבחינת זכויותיך ודרכי הפעולה העומדות לרשותך.
 

גבאבג

New member
שותפות

אנחנו לא תאגיד ולא חברה, אלא שותפות לא רשומה.
אנחנו שלושה שותפים ללא עובדים נוספים, ללא לקוחות וללא התחייבויות כספיות כבדות.
אינני מעוניין בפירוק המיזם. מי שבוחר לפרוש, שיפרוש וזהו.

מפגש עם עו"ד משמעו זמן וכסף, ששניהם יקרים מאוד כרגע.
אשמח לתשובה כגון הליך מקוצר בהוצל"פ, תיחום זמן בחוקת או לחילופין הכוונה לגוף שנותן סיוע משפטי וכיוב'.
 
טוב

יש לי כמה חדשות בשבילך,
א. שותפות בלתי רשומה היא תאגיד.
ב. יש פער בין מה שאתה רוצה לבין המצב המשפטי, אם זה מה שכתוב בהסכם המייסדים שלכם, אז כנראה זה מה שיהיה, אבל ככלל, לא קיים דין כזה שמי שפורש, יכול לפרוש וזהו.
גם הזמן שלי יקר, ובכל זאת אני אבזבז עוד שתי דקות כדי לתת לך המחשה, כדי שאולי תתחיל להבין. אז ככה: שלושה אנשים מקימים שותפות, כדי להרוויח כסף. נניח לצורך העניין שהשותפות מוקמת על ידי 3 אנשים. כל אחד מביא מהבית 100,000 ש"ח, ביחד הם קונים חנות ומשכירים אותה. החנות מכניסה להם 3,000 ש"ח לחודש, הם מחלקים את הכסף שווה ושווה, וכולם מאושרים, עד שיום אחד, אחד מהם צריך נניח השתלת כליה (יכולה להיות גם סיבה יותר סתמית, הסיבה לא משנה) והוא בא לחברים שלו ואומר להם, חברים יקרים, היה לי נחמד, הכל היה טוב אבל עכשיו אני בבעיית נזילות חמורה, אני צריך את הכסף, אני רוצה לפרוש. (לצורך העניין, הוא לא יכול למשכן את חלקו ולא מוצא קונה שייכנס במקומו לשותפות). הוא אומר, אין מה לעשות חברים, אני חייב למכור. אתם שותפים, לכן יש לכם זכויות קדימה, אני רוצה בסך הכל את ה 100,000 שלי, לא מחפש עכשיו להתעשר, או שאתם קונים את חלקי תוך חודש, או שאני מוכר בשוק החפשי ומי יודע אם איזה שותף תתקעו. או שנלך ונמכור את הנכס,וכל אחד יקבל שליש ושלום על ישראל. מה תגיד לו? תגיד לו "אתה פורש וזהו? בעיה שלך? מה עם הזכות של אדם לקניינו?

כן, עו"ד זה זמן וכסף, זה נורא, (גם רופא שיניים זה זמן וכסף וגם כואב, אגב, אתה מכיר איזה שירות מקצועי שאינו זמן וכסף?) השאלה היא לא אם עו,ד זה זמן וכסף וכמה שקל זה עולה לך, השאלה היא כמה יעלה לך אם לא תלך ואיך תפתור את הבעיות שמציקות לך.

בוודאי שיש סיוע משפטי, אם אתה מקרה סעד, יימצא הגוף שיתן לך את הסיוע בהתאם להתאמתך לקריטריונים.
 
למעלה