תחליף ביצה בעוגה

C o n n i e

New member
תחליף ביצה בעוגה

אני מעוניינת להכין עוגת שיש/שוקולד בחושה ורציתי לדעת אם אפשר להחליף את הביצה ברסק תפוחים. יהיה לעוגה טעם של תפוחים או שהרסק תפל יחסית? איך ממירים ביצים ברסק במתכונים?
 

ladybug6

New member
היי


רסק תפוחים בכמות קטנה לא מוסיף טעם של תפוחים בכלל. לא במתוקים ולא במלוחים. אבל זה לא בהכרח מתאים בכל מתכון.
אין תחליף אחד אולטימטיבי שמתאים לכל המתכונים, יש כמה תחליפים ועדיף להתאים את הסוג למתכון.
אם את מחפשת עוגת שוקולד הנה שני מתכונים מומלצים, ללא ביצים:

כאן יש מעדן סויה של אלפרו במקום ביצה, אני גם די משוכנעת שאת יכולה להחליף אותו במשהו כמו 2-3 כפות רסק תפוחים.
http://tivonim-blog.co.il/עוגת-שוקולד-פשוטה/

כאן אין תחליפים בכלל, כי בעצם לא צריך אותם :)
http://forums.nana10.co.il/Article/?ArticleID=115922

והנה מתכון מעולה לעוגת וניל בחושה, גם היא עם מעדן אלפרו וגם כאן אין בעיה להחליף ברסק תפוחים:
http://tivonim-blog.co.il/עוגה-בחושה-עם-מייפל-ואגוזים/
 
למעלה