תחליף הולם לריצה בעקבות דלקת בברך שמאל

hairyguy

New member
תחליף הולם לריצה בעקבות דלקת בברך שמאל

אז ככה,אני עושה ריצות של 3 פעמים בשבוע כל פעם שעה בערך-כ12 קילומטר כל פעם,ותמיד הייתי רץ על אספלט ומדרכות,כנראה שזאת הייתה טעות,לכן נוצרה לי דלקת מעצבנת בברך שמאל,זה התחיל כשלקראת סוף של ריצה שעשיתי פתאום התחילה לכאוב לי ממש ברך שמאל,וגם ככה הרגשתי שיש הרבה עומס על שתיהן אז עצרתי...וגיליתי שאני בקושי הולך...התחלתי לצלוע ברגל שמאל. הפסקתי עם הריצה לאחר פעמיים נוספות שהכאב חזר במהלך הריצה...והלכתי לאורטופד הוא נתן לי לעשות צילום רנטגן ואולטרסאונד,וכשעשיתי אותם וחזרתי אליו הוא אמר לי שיש לי התחלה של דלקת בברך ונתן לי כדורים,עשיתי הפסקה של שבועיים בערך מהריצה,ובמקומה נסעתי מהר באופניים אבל הפסקתי עם האופניים כי הבנתי שזה גורם לנזקים לאיבר המין (ואל תגידו לי בבקשה שזה שטויות כי אני לא רוצה לקחת סיכון...)...אז התחלתי לעשות הליכות ולא היו לי כאבים בברכיים...לכן היום החלטתי לנסות לרוץ שוב,הפעם על דשא בפארק...אז לאחר 25 דקות של ריצה הכאב החד חזר לי בברך שמאל ונאלצתי להפסיק.... עכשיו אני ממש ממש מבואס...וגם הרופא לא ממש אמר לי מה מותר לעשות ומה לא.... איזו פעילות אירובית אפשר לעשות חוץ מריצה ואופניים,שלא מעמיסה על הברך ועלולה לגרום לפציעה להחמיר\לא לעבור?,(שחייה אני לא ממש טוב וגם אין לי בריכה קרובה) האם הליכה בינונית של שעה יכולה להוות אלטרנטיבה סבירה לריצה לתקופה מסויימת?,אני בכוונה לא רוצה לעשות הליכה מהירה כדי לא להעמיס על הברך.. אני מתחרפן פה כי הרופא גם לא אמר לי כלום,חוץ מלקחת את הכדורים לכמה ימים ולשחות במקום...(וכמו שאמרתי זה לא רלוונטי) תודה לעוזרים :) נ.ב. אם נניח אני אאלץ לעשות הליכה במקום הריצות למשך תקופה ארוכה..מה בערך היחס ביניהן? (לדוגמא שעה של הליכה שווה לחצי שעה של ריצה),והאם שריפת השומנים היא זהה בשתי הפעילויות?

ננו9

New member
תמתין רגע, שב , תירגע..

חבר, קראתי את הודעתך גם בפורום אורטופדיה וגם כאן. אכן, נראה שהריצה מאוד חסרה לך אבל מעבר לכך - נראה שאתה פשוט קצת מאוד מבולבל ו"לחוץ". חסרה לך מודעות וידע אז, כדי לפתור לך את הסוגייה הזו ו"לסגור את הפינה" אתה תקבל פה מידע. תקרא אותו, תבין אותו ותראה שזה לא ממש נורא ידידי, אז יש לך דלקת בברך. אבל זה מה זה בעצם אומר? דלקת בברך היא שם כולל לפחות לעשר פציעות שונות. לכל פציעה יש את המניע שלה, את הפתולוגיה (איך ולמה היא מתרחשת) שלה ובהתאם לזאת לכל פציעה יש גם את אופן הטיפול המיוחד לה. תתחיל בקריאת המאמר והשרשור הקליל הזה - כדי שיהיה לך בסיס טוב יותר להמשיך הטיפול הנקודתי שאתה מקבל עכשיו מיועד להקלה על תסמינים בלבד ולא מטפל בגורם עצמו. במילים אחרות, התרופות והמנוחה עוזרות לגוף להיפטר מהתופעות המשוייכות לתהליך דלקתי כמו כאב, הגבלה בתנועה, נפיחות ועוד. התרופות והמנוחה לא יתקנו את הליקוי או את הגורמים אשר מגרים את הרקמות בברך, כך שברגע שתשוב לפעילות הדלקת תשוב ותחזור.. בהכללה מאוד מאוד גדולה ורק באופן כללי - דלקות בברכיים מתרחשות כתגובה לאימון-יתר, טכניקת ביצוע לא נכונה, חוסר בגמישות וחוזק יחסיים של השרירים, ביצוע פעולה רפטטיבית (חוזרת ונשנית) לאורך זמן רב ועוד הרבה הרבה גורמים. בקיצור, עלייך להבין מדוע נגרמה הדלקת (אולי הנעלה, אולי ריצת כביש? אולי עומסים רבים?) ומכאן לעשות את הצעדים הנדרשים כדי לוודא שהיא לא תחזור. אם זה בגלל חוסר בגמישות - תן בראש עם מתיחות לאחר הפעילות אם זה בגלל הנעלה לקוייה או משטחים קשים - תחליף משטח ותבחן את ההנעלה שלך, לא?! וכו'.... תרגיש טוב ואל תישבז. לא חייבים להחליף את הספורט המועדף רק בגלל פציעה קלה... חנן בן-עמי

hairyguy

New member
ממש תודה על התגובה :)...קראתי את המאמר ויש לי

כמה שאלות קטנות 1)אם ככה,אז בכדי שהדלקת תעבור,עליי לנוח מספר שבועות עד שהתסמינים עוברים לגמריי? 2)האם מותר לי לעשות הליכה מהירה\בינונית במקום?,מהי פעילות חלופית לריצה שלא תגרום נזוק ,עד אשר אטפל בגורם הלקוי? (חוץ משחייה) 3)האם זה שניסיתי לחזור לריצה אתמול ובגלל זה חזרתי לצלוע קצת והכאבים חזרו החמיר את הלדקת ויקח לה יותר זמן לעבור? תודה רבה שוב

ננו9

New member
עוד תשובות

1) לא! גם מנוחה צריכה להיעשות בצורה דינמית ולא רק סטטית. כלומר יש ביכולתך להפעיל ולאמן את השרירים והגוף, כל עוד אתה לא מגרה או מבצע את הפעולות שגורמות לדלקת. במילים אחרות, תתרגל בתוך טווח התנועה. אם כואב לך בעת פשיטת הרגל לפנים - תבצע פעולות שמגיעות עד לרמה של הכאב, ושם תפסיק. כמו כן ישנם תרגילים שניתן לבצע שעיקר תפקידם לחזק את השרירים - אבל אופן ביצוע התרגיל אינו מצריך תנועה רבה. או למשל, אפשר בהחלט לבצע תרגילי גמישות - אני משוכנע שאתה זקוק לזה (בדיוק כמוני). 2) שוב, הליכה מהירה ובינונית מפעילה עומס על הברך בנשיאת משקל הגוף, הנעת הגוף, קליטת ובלימת זעזועים מן הקרקע, שמירה על ייצוב הגוף וכו'. לך זה נראה פשוט אבל עבור גוף ש"נאבק" בדלקת והוא פצוע - זוהי לא משימה קלה בכלל. המטרה היא להפחית עומסים - אז אופניים עם התנגדות מועטה יהוו תחליף ראוי (רכיבה במישור - הילוכים רכים) 3) כנראה שכן חשוב לי לחדד נקודה קלה עבורך: גם וכאשר הדלקת תעבור, ואז אתה תחזור לרוץ ללא כל הכנה מוקדמת, יש סיכוי רב שלא יעבור הרבה זמן לפני ש"תחטוף" את אותה הפציעה, או אחרת, די בקרוב, ויותר חמור. תנצל את זמן המנוחה הזה שנכפה עלייך על מנת לערוך שידרוג מערכות ועבודת תחזוקה טובה על גופך: תחזק את שרירי הרגליים תשפר את הגמישות תתרגל יציבות הגוף תבחן את נושא ההנעלה שלך ועוד כל כך הרבה דברים...ממש כמו רשימת "טסט" לאוטו. וזה, דרך אגב, לא כל כך רחוק... take it easy אל תזניח ואל תסמוך על זריקות וכדורים. לא מהם תגיע הישועה תרגיש טוב חנן בן-עמי

hairyguy

New member
תודה רבה רבה על ההשקעה שלך :) כעיקרון אני

חושב שהדלקת נוצרה מאימון יתר כי הייתי רץ ממש בהגזמה+הנעליים אולי נשחקו כבר+הייתי רץ על אספלט ובטון,בקשר לגמישות יש לי גמישות יתר ;) ככה שאני לא חושב שזאת הבעייה.... בכל אופן הפתרון,לאחר המנוחה וההחלמה,הוא ללכת לחנות שתתאים לי במיוחד נעל ריצה לרגל שלי ולהחליף את מסלול הריצה שלי למסלול של דשא ולבסוף להוריד את זמני הריצה משעה נניח ל45 דקות....תקן אותי אם אני טועה אגב איך אני יודע מתיי הפציעה עוברת?,כשמפסיק לכאוב לגמריי או שצריך לעשות עוד צילום?

Jungle Girl

New member
דלקת = מנוחה

היי איש, אין מה לעשות. אני בעצמי סובלת מדלקות חוזרות ונשנות בברך שמאל כבר כמעט שנתיים. זה עבר לגמרי רק כשעשיתי מנוחה מלאה של חודשיים מריצה. אבל אני גם שוחה והמון. לא מבינה מה האנטי שלך בשחייה. אתה יכול לעשות כל פעילות בתנאי שזה ללא כאב. אין לך מה לרוץ עכשיו. אני בתקופת דלקת בקושי יכולה ללכת 15 דקות בלי כאב. אופניים זה גם בסדר אם העומס נמוך. מכשיר משולב בחדר כושר. יוגה. התעמלות במים. שנה שעברה הייתי בפיזיוטרפיה שיקומית בגלל הברך במשך שלושה חודשים, 3 פעמים בשבוע וזה עשה לי רק טוב. לפעמים צריך פשוט לנוח, ונכון - לא באופן סטטי, אבל הגוף מנסה להגיד לך משהו, אז תקשיב.

hairyguy

New member
כן אנ יודע,בקשר לשחייה אני פשוט לא ממש

יודע לשחות,כאילו פעם שחיתי טוב אבל עכשיו אני לא משהו בכלל... בקשר לפיזוטרפיה,איך אני יודע אם אני זקוק לה? מה בערך עושים בפיזוטרפיה?

Jungle Girl

New member
קודם כל

זה אחלה זמן ללמוד שחייה. לפני 3 שנים לא ידעתי בכלל, כיום אני מדריכת שחייה (בין השאר). בפיזיוטרפיה עושים תרגילים לחיזוק, טיפולי קרח ופולסים חשמליים לברך. אני מאוד נהניתי ונתנו לי לעשות הרבה דברים לבד כי תפסתי את העניין. אפילו השאירו אותי לבד עם המכות חשמל לברך. זה נשמע נורא, אבל זה מאוד עוזר. זה לא כואב.

hairyguy

New member
אממ ואז זה גורם לדלקת לעבור מהר יותר? וגם

אולי מפחית את הסיכויים שהדלקת תחזור אחרי שהיא תחלים?

למעלה