תחליף חלב - דחוף

רעות122

New member
תחליף חלב - דחוף

שלום רב ושאלה:אני אמא לילדה בת 5 וחצי חודשים, שיונקת באופן מלא. בשבוע האחרון ניסיתי שלושה ימים פורמולה אחת, והילדה שתתה רק 30 מ"ל והראתה לבסוף סימני גועל. עברתי לתחליף אחר, ושוב- שתתה יומיים 30-60 מ"ל, ואתמול שתתה ארוחה מלאה כ- 120 מ"ל, וכעבור שעתיים הקיאה, וכעבור שעה נוספת הקיאה שוב. יש לציין שזו הפעם הראשונה שהיא מקיאה. חוץ מהקאה היא לא הראתה סימנים מדאיגים נוספים. התייעצתי עם רופא הילדים והוא טען שאני צריכה לעבור לצמחי. ניסיתי היום, והיא אכלה 60 מ"ל בלבד, ללא תופעות לוואי. שוחחתי עם תזונאית של אחת מחברות התחליפים, והיא טענה שעדיף לנסות שוב את התחליף הרגיל ולא את הצמחי. טענה שאולי הילדה לא היתה מספיק רעבה ולכן הקיאה וכד'. הרופא אמר את דעתו, והתזונאית אמרה את דעתה, וטיפת חלב סגורה עכשיו... מה לדעתכם כדאי לי לעשות?? ושוב- סליחה על האורך.

הקאות לאחר מתן תחליף לחלב אם

רעות שלום, הקאות חוזרות לאחר כל ניסיון לעבור לפורמולה מבוססת על חלב פרה רומזות בהחלט על רגישות אפשרית לחלבון חלב פרה. רצוי מאוד להמשיך בהנקה בלבד עד כמה שאפשר. אם אין ברירה, אז כן התחליף הוא חלב על בסיס צמחית אם כי יש לזכור שכ1/3 מהתינוקות הרגישים לחלבון חלב פרה הם רגישים גם לחלבון סויה ואז יש לעבור לתחליפי חלב מיוחדים למטרה זאת. אם כל הנאמר , לא לשכוח שההקאות של הימים האחרונים עלולות להיות סימן התחלת מחלה כלשהי , על כן יש לעקוב על ההתפתחות בהמשך ולהיות בקשר עם רופא הילדים.

למעלה