תחליף חלב

oceand12

New member
תחליף חלב

הנני רגישה לחלב פרה בצורה קשה מאוד (כאבי בטן קשים, הקאות וכאבי ראש)ואני חוששת שגם ביתי בת ה 3 חדשים תגלה רגישות זו, שאלתי היא האם רגישות לחלב היא תורשתית ואם כן, מה מומלץ לי לשלב בתוספת או במקום הנקה, אני חוזרת בקרוב לעבודה ולא אוכל להניק אותה בצורה רצופה ותנאים לשאיבה ואחסון החלב השאוב אין לי במקום העבודה. אני יודעת שקיימים תחליפים על בסיס סויה, אך גם מטרנה וגם סימילאק לא ממליצים להשתמש בהם לאורך זמן, מדוע? מה לגבי סימילאק טופ פרי? האם בו ניתן להשתמש לאורך זמן? אם אני לא טועה רשום על האריזה "בהמלצת רופא בלבד או משהו דומה,מדוע? אינני יודעת אם הרגישות שלי היא ללקטוז או לחלבון החלב, האם יש דרך לדעת? בסימילאק אמרו לי שמי שלא רגיש לחלב-אם לא רגיש ללקטוז, האם זה נכון? האם קיימת בכלל רגישות לחלב אם? דיאטנית אמרה לי שאם אני לא רגישה לביצים ולדגים אז אני לא רגישה גם לחלבון החלב, האם זה נכון? נותרתי מבולבלת האם תוכל לעשות לי סדר בבלאגן שבראשי? אינני רוצה לעשות על ביתי בגיל כה צעיר נסיונות שיגרמו לה לסבול, ממתינה לתשובתך המקצועית

תחליף חלב

אכן היה קצת בלטגן בנתונים שבשאלתך.ראשית יש לברר מה מהות הרגישות שלך לחלב האם מדובר באי סבילות ללקטוז שהינה גורמת לכאב בטן , גזים , לעיתים שילשולים,ופחות לתופעות של הקאות וכאב ראש . או האם מדובר בתופעות של רגישות לחלבון פרה.אי סבילות ללקטוז הינה בדכ תופעה הנרכשת עם הגיל ובתינוקות מופיעה לאחר שלשולים ממושכים או מחלות מעי ממושכות.לכן הסבירות שתינוקך יסבול מבעיה זו אינה סבירה.דרך אגב את יכולה לאבחן מצב זה אצלך על ידי מבחן נשיפה ללקטוז. רגישות לחבון פרה או סויה הינה לעומת זאת תופעה מולדת ונתן לאבחן אותה ראשית אם יש סמנים לאחר חשיפה לחלב (פריחות ,שלשולים עם דם , חוסר עליה במשקלוכו).נתן להעזר באבחנת מצב זה על ידי טסטים עוריים לחלבוני החלב.יש אכן שכיחות משפחתית יותר גבוהה למצב זה כמו לכל מצבי האלרגיה. רגישות לחלב אם אינה קיימת. אין קשר ישיר בין רגישות לביצים או לדגים לכן לא נתן להשליךמאחד לשני. פרקטית מבחינת ההתיחסות לתינוקך- אינני רואה כרגע כל סיבה לא לתת לתינוקך פורמולה על בסיס חלב פרה ובהתאם לתגובה להחליט כיצד ממשיכים. נקווה שעשיתי לך קצת סדר בבלגן,,,

למעלה