תחליף לאבקת מרק

תחליף לאבקת מרק

הואיל ובאבקת מרק עוף ידוע שיש כמויות של מלח.

במידה ואני רוצה להכין מרק עוף ללא אבקת מרק עוף, האם יש תחליף טוב לאבקה?
 

lseugy

New member
כן...........עוף.

אני שם גרונות. די הרבה. אחרת אתקע עם עוף טוב אבל מכובס ולא יאכלו את זה אצלי.
אני שם גם עצם בקר. נותן טעם.
אמי מכניסה גם חלקי הודו (כנפיים בד"כ). אבל היא מכינה כמות שמספיקה לחטיבת גולני.
 

Maldini Girl

New member
ציר

אני מבינה שלא לכולם יש כוח וחשק להתחיל להתעסק עם צירים, אז אני יכולה להגיד לך מה אני עושה, אחרי שכבר לפני כמה שנים החלטתי שאני לא משתמשת באבקת מרק.
&nbsp
כשאני קונה עוף בסופר אני שומרת את החלקים שלו שלא משתמשים בהם: זנבות, סחוסים, גרונות, או החלק ה"שלישי" של הכנפיים (לכנפיים יש חלק כמו פולקע, חלק עם 2 עצמות קטנות, והחלק הנוסף, שהוא הקצה של הכנף)
כשנאספת לי כמות יפה, מכינה ציר:
מכניסה לסיר את שאריות העוף עם ירקות כמו: גזר,בצל (אפשר גם שאלוט), סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, שורשים (שורש פטרוזיליה/ כוסברה), עלי דפנה, והרבה הרבה מים ומבשלת מספר שעות.
בסוף הבישול מצננת היטב, מסננת ומקפיאה במנות (אני שומרת צנצנות ישנות מזכוכית, למשל של דבש או חרדל, ומקפיאה בהם).הציר הזה משמש אותי כבסיס למרקים ורטבים באופן כללי.
&nbsp
בכלל, אם אתה רוצה להכין מרק בלי עוף (ולאו דווקא מציר עוף/ בקר) אפשר להכין ציר מירקות (אותם ירקות שציינתי כאן)
 

TCHM

New member
מה עם להכין מרק עוף אמיתי, אין צורך בשום אבקה...

חלקי עוף (כולל חלקים מפירוק), גזר, בצל, קישואים, פטרוזיליה, סלרי ו...חתיכת
בשר קטנה כל שהיא.
מלח לפי הטעם בסוף הבישול, תיבול נוסף לפי הטעם.

יש גם לקנות אבקת מרק ללא מלח בחנויות טבע.

בכף אבקת מרק עוף רגילה יש כ-1/2 כפית מלח! ועוד על מיני מרעין בישין.
 

פוקסי99

New member
כך אני עושה

אני רוכש מספר עופות בסופר .כן ברוב המקרים שיש מבצעים .מפרק את העופות ושם בסיר את כל העצמות כולל הצוואר .כאשר אני בשוק נתניה מבקש באחד הקצביות רגלי עוף ולצערח לא תמיד יש .מסתבר שאנחנו מייצאים רגלי עוף לסין שם הוא נחשב מעדן.
מוסיף לסיר שורש פטרוזיליה .שורש סלרי בצל גזר כמובן מים אני משתמש במים מסוננים מכוון שאני רגיש לטעם של כלור .מביא לרתיחה מוריד את הקצב וממשיך לבשל על אש קטנה כשעתיים .עכשיו מוסיף גבעולי פטרוזיליה וגבעולי סלרי לעוד כחצי שעה נותן להתקרר ואז מסנן ומקפיא במנות .את המלח ושאר התבלינים אני מוסיף כאשר אני מבשל את המרק. הרעיון של ציר מרק עוף הוא שיהיה בטעם עוף ניטרלי ככל הניתן ולכן כמה שפחות תבלינים ואז הוא יתאים לבישולים שונים את התבלינים נוסיף לכל תבשיל לאחר מכן .ולכן אני לא מוסיף עלי דפנה. לא פלפל שחור. לא כוסברה.
 

רוני1955

Active member
מרק עוף

מספר המתכונים להכנת מרק עוף הוא גדול מאד. אני אצרף את המתכון שלי לטובת העניין.
אני קונה עוף שלם בסופר, וחותך לאורך באמצע. חצי מקפיא (לפעם הבאה) וחצי שם בסיר (סיר די גדול, בערך 14 ליטר). מוסיף 2-3 קישואים קלופים וחתיכים לעיגולים, ו3-4 גזרים גם קלופים וחתוכים לעיגולים. מוסיף 5-6 בצלים קטנים שלמים וקלופים, מוסיף 2-3 גבעולי סלרי עם העלים, חצי צרור פטרוזיליה וחצי צרור שמיר. ממלא מים ומביא לרתיחה. מקטין לאש קטנה ומבשל לפחות שעתיים וחצי. לקראת סוף הבישול מוסיף כף עד כף וחצי מלח לפי הטעם, וזהו. שום דבר מעבר לזה.
את העוף אני מוציא מהסיר אחרי יום או יומיים, ומכין ממנו סלט עוף. המרק נשאר מצוין ל 4-5 ימים אם הוא לא נגמר לפני זה. במידה ואני יודע שהוא לא יגמר בטווח הזמן הזה, אני מקפיא חלק ממנו.
 

רוני1955

Active member
סלט עוף.

מפרק את העוף וקוצץ אותו, מבשל פסטה ומוסיף, שם גם בצל קצוץ, מלפפונים חמוצים, גמבה, עגבניות, גבעול סלרי (רק לחלק של הסלט שאותו אוכלת אשתי. אני לא סובל סלרי, מלבד בבישול המרק), מיונז מלח ומעט פלפל.
 

salo22

New member
אבקת מרק היא הדבר הכי מיותר בעולם

תעשה עוף שלם צלוי בתנור ושמור את השלד שלו לאחר האכילה, אכן, שומרים שלדים במקפיא.. משתמשים בהם להכנת ציר\מרק, אין מוצלח מהם, לתת טעם עמוק של עוף, כמה מפתיע..
בפרק למתקדמים, אפשר ורצוי להגביר השימוש באבקות מיובשות של ירקות, סתם דוגמא, אבקת פיטריות שמפיניון או חורש, פצצת אוממי לכל ציר ותבשיל, בכלל לא באותה גלקסיה נמוכה של אבקות תעשיתיות לא ברורות.
 

חנהפ

Active member
שלד אחרי אפיה? לא יתן שום טעם

אני מזמינה בקצביה עופות מפורקים, כך יש לי שניצלים, כרעיים וכל השאר -עצמות גרון וכנפיים הולכים להכנת ציר.
 

salo22

New member
יתן

כמובן שזה לא הדבר היחיד שניתן להוסיף, אלא אלמנט מתוך נוספים בהם יש היגיון להשתמש. אני לפעמים מכין ציר עוף ומבשל אותו פעם נוספת לאחר מכן, רק עם כנפיים, לא רעיון בלעדי שלי כמובן, אלו דברים די מוכרים, יש אפשרויות רבות להעצים טעמים של ציר עוף ובישול "מתגלגל" הוא דבר נפלא.. יש גם "מאסטר צירים" בעיקר מהכיוון הסיני שלעולם לא מפסיקים לבשל אותם אלא כל נוזל הוא הבסיס להכנה הבאה ולעולם לא מפסיקים.. הכל תלוי במידת ההשקעה והזמן..
 
למעלה