ציר
אני מבינה שלא לכולם יש כוח וחשק להתחיל להתעסק עם צירים, אז אני יכולה להגיד לך מה אני עושה, אחרי שכבר לפני כמה שנים החלטתי שאני לא משתמשת באבקת מרק.
 
כשאני קונה עוף בסופר אני שומרת את החלקים שלו שלא משתמשים בהם: זנבות, סחוסים, גרונות, או החלק ה"שלישי" של הכנפיים (לכנפיים יש חלק כמו פולקע, חלק עם 2 עצמות קטנות, והחלק הנוסף, שהוא הקצה של הכנף)
כשנאספת לי כמות יפה, מכינה ציר:
מכניסה לסיר את שאריות העוף עם ירקות כמו: גזר,בצל (אפשר גם שאלוט), סלרי, פטרוזיליה, כוסברה, שורשים (שורש פטרוזיליה/ כוסברה), עלי דפנה, והרבה הרבה מים ומבשלת מספר שעות.
בסוף הבישול מצננת היטב, מסננת ומקפיאה במנות (אני שומרת צנצנות ישנות מזכוכית, למשל של דבש או חרדל, ומקפיאה בהם).הציר הזה משמש אותי כבסיס למרקים ורטבים באופן כללי.
 
בכלל, אם אתה רוצה להכין מרק בלי עוף (ולאו דווקא מציר עוף/ בקר) אפשר להכין ציר מירקות (אותם ירקות שציינתי כאן)