תחליף לביצה

Simple i

New member
תחליף לביצה

1. איזה תחליף יש לביצה. הערכים התזונתיים של החלבון הזה מעולים!

2. האם יש תוסף תזונה של דג סלומון בר?

3. בנוסף, רציתי לדעת, מעבר לקטניות (אני לא יודע לבשל) איזה מאכלים אפשר לאכול כדי להשיג חלבונים.

4. תוכלו לרשום לי סוגי מאכלים שמכילים חלבון והם בסדרת הקטניות (עדשים? אפונה?)

5. מאיזה סוגי מזון אני יכול להשיג חומצה פולית ומאיזה סוגי מזון יכול להשיג ברזל?

תודה.

ladybug6

New member
היי, תשובות -

1. בביצה אין כ"כ הרבה חלבון, והיא לא נחשבת למקור כזה מוצלח לחלבון, אלא אם אוכלים הרבה ממנה. מצד שני, אין סיבה לאדם נורמלי לצרוך הרבה חלבון כך שזה לא משנה. לחלבון של הביצה אין ערך תזונתי ייחודי, חלבון זה חלבון.. :)

2. לא הבנתי את השאלה. בכל מקרה זה פורום צמחוני ולכן אנחנו לא ממליצים על מוצרים שעשויים מבעלי חיים

3. לא צריך לדעת לבשל כדי להכין קטניות, אפשר לקנות קטניות מוכנות בקופסאות שימורים או בקפואים של סנפרוסט שמצריכים רק בישול נוסף קצר במים, או לקנות קטניות שקל לבשל כמו עדשים או מאש, ופשוט לזרוק לסיר עם מים עד שמתרכך, ואח"כ אפשר לאכול את זה עם תבלינים, בסלט, להכין לזה רוטב או לעשות מזה מה שרוצים. קטניות ודגנים ואגוזים הם מקורות החלבון הכי טובים מהצומח.

4. בכל הקטניות יש חלבונים. זה לא משנה איזה.

5. חומצה פולית יש בהרבה מקורות צמחיים ובמיוחד בירקות ירוקים ועליים, ברוקולי, אפונה, תרד, כרוב ניצנים, גם חומוס וקטניות נוספות, דגנים מלאים, פירות הדר.. ועוד.
ברזל יש בקטניות, טופו, קינואה, טחינה, צימוקים, דבלים, פטרוזיליה, גרעיני דלעת ואבטיח, ועוד. חשוב להקפיד לצרוך ויטמין סי ביחד עם הארוחה שכוללת ברזל כי הוא משפר את הספיגה, ולהמנע מקפאין ומוצרי חלב בסמוך לארוחה.

marx04

New member
לביצה יש יתרונות תזונתיים רבים

שלום לך,

אני מבקש לחלוק על סעיף 1 לתשובתך.
ביצה נחשבת כמקור מצויין לחלבון, בין השאר משום שהגוף שלנו מנצל טוב יותר את החלבון שבה.
כמו כן לביצה ערכים תזונתיים חשובים נוספים, כגון ויטמינים שונים ומינרלים.
הנה קישור אחד בנושא.
הנה קישור שני.

כמובן, אין הכרח לאכול ביצה, ובכלל אין הכרח בתזונה כלשהי מן החי כדי לשמור על תזונה מלאה ובריאה.
יחד עם זאת, מן הראוי לדייק.

בברכה,

אורי.

Gidi Shemer

New member
אפשר הבהרה למשפט אחד שלא הבנתי?

מדוע:
"הגוף שלנו מנצל טוב יותר את החלבון שבה"?

marx04

New member
אני תימצתי את מה שנכתב בקישורים

שלום גידי,

אני תימצתי את מה שנכתב בקישורים שצירפתי.
אשמח אם אתה תרחיב בנושא, ותתקן את הדברים אם הם לא נכונים או לא מדוייקים.
מכל מקום, למיטב ידיעתי ביצה היא מקור זמין וטוב לחלבון, ואין שום סיבה בריאותית להימנע מצריכתה.

בברכה,

אורי.

Gidi Shemer

New member
אמח לא יודע אם הדברים נכונים או לא מדוייקים

אין לי מושג על סמך מה זה מבוסס. אני צריך לדעת מה הטענות בשביל להתייחס אליהן. לא הייתי מסתמך יל "מומחי מנטה" אלא אם נם מפנים למקור יותר רציני

ladybug6

New member
הגוף שלנו לא מנצל טוב יותר את החלבון של

הביצה מאשר כל מקור אחר של חלבון. אין בזה שום הגיון או סימוכין. רק בגלל שאיזו כתבת אנונימית כתבה את זה - לא אומר שזה נכון. אותה כתבת גם כתבה שפיצה היא אחד מ-14 המזונות הבריאים ביותר עבורנו, אז תרשה לי להתייחס לכל הרשימה שלה בערבון מוגבל.

ומהכתבה השניה ההסבר על איזון חומצות האמינו ממש לא משכנע אותי, שהרי אף אחד לא אוכל ביצה בלי כלום, אלא עם עוד דברים שמכילים חומצות אמינו נוספות שמפרות את האיזון הזה. מעבר לזה, מזמן הוכיחו שלא צריך לצרוך באותו מאכל וגם לא באותה ארוחה מכל חומצות האמינו וזה בסדר גמור לצרוך אותן ממזונות שונים במשך היום. חלבון "מלא" שכזה יש גם בסויה ומוצריה ובקינואה, ובכל שאר הקטניות ודגנים יש אותן בפיזור כך שאכילה בריאה ומגוונת מספקת את כל דרישות החלבון שהגוף צריך ומעבר לזה, ואין לביצה שום יתרון במובן הזה.

marx04

New member
זה לא מה שכתבת

שלום לך,

את כתבת בתגובתך הראשונה: "היא לא נחשבת למקור כזה מוצלח לחלבון", ועל כך אני חולק.
ביצה היא מקור טוב לחלבון, ויש בה ערכים תזונתיים חשובים נוספים.
ללא קשר לכך, כתבתי במפורש שאין שום הכרח בריאותי לאכול דווקא ביצים, ואני מסכים איתך שניתן להנות מתזונה מלאה ובריאה מבלי לצרוך מוצרים מן החי בכלל וביצים בפרט.

בברכה,

אורי.

ladybug6

New member
האמירה שלי לא התייחסה לאיכות החלבון

אלא לעובדה שביחס לכמות שצורכים ממנה ביום ולתכולת הכולסטרול, היא לא מקור כזה מוצלח ביחס למקורות אחרים כמו קטניות ודגנים שמהם מקבלים את אותו חלבון וללא כולסטרול ושומן רווי, והרבה יותר מינרלים וויטמינים וסיבים תזונתיים.

vegetalien

New member

כ- 7 ג' חלבון לביצה. אני צורך כ- 110 ג' חלבון בימים אלו.
כלומר, כ- 16 ביצים ליום.

ואם אני רוצה למנוע מהכולסטרול שלי לצאת מהארובה - מעל 30 לבנים של ביצים ליום.

רחמים על התרנגולת. חודש שלם של עבודה.

marx04

New member
ומה באשר לכמות הפחמימות ?

שלום לך,

הנה טבלה מתוך אתר של שומרי משקל בדבר כמות החלבונים, הפחמימות והשומנים במוצרי מזון ההמכילים חלבון (מחקתי מתוכה מזונות שהם בשר בעלי חיים):

חלבונים גרם ל- 100 גרם פחמימות גרם ל- 100 גרם שומנים גרם ל- 100 גרם

גבינה צפתית 5% 100 גרם 18 2.5 5

טבעול שניצל דק- 100 גרם 16 18 10

תורמוס מבושל 100 גרם 15.5 10 3

2 ביצים כ- 100 גרם 13 1 11.5

גבינה לבנה 5% 100 גרם 9.5 3 5

חומוס מבושל 100 גרם 9 25 2.5

חלב 1% כוס 7.5 12.5 2.5

כפי שניתן לראות הביצה עשירה בחלבונים ובשומנים אך דלה בפחמימות.
עבור לא מעט אנשים שצורכים יותר מדי פחמימות ביצים הן מקור מצויין לחלבונים.
כל הרעיון בתזונה בריאה הוא להתאים את התזונה לצרכים שלך, ואוסיף שגם לגוון את המקורות של התזונה.

כדי להגיע ל-110 גרם חלבון אתה צריך לצרוך 710 גרם תורמוס ביום או 1.2 ק"ג חומוס ביום. אני מקווה מאד שלא תעשה כן, כי אתה תגרום להידלדלות שכתב האוזון מעל הבית שלך

לכן, אני סבור שהדברים של ליידיבאג על הביצים אינם נכונים.

ביצה היא מקור מצויין לחלבון, ובהחלט ראויה לשמש מרכיב קבוע בתזונה בריאה של אדם.
כמובן, כמו כל דבר מזון מאד רצוי לצרוך אותה במידה בהתאם לצורכי הגוף.

בברכה,

אורי.

vegetalien

New member
אתה פונה לאדם הלא נכון.

פחמימות אינן האויב שלי.

ושכבת האוזון מוסרת תודה על הדאגה.
אגב, אם בפלוצים עסקינן - מי שלא הריח פערצעלעך של אדם לאחר אכילת ביצה קשה - לא יודע את מלוא פוטנציאל הניחוח של יסוד מס' 16.

marx04

New member
הדברים לא כוונו דווקא אליך

שלום לך,

הדברים שלי לא כוונו דווקא אליך, אלא נועדו לכולם.
בניית תזונה נכונה ובריאה לאדם היא עניין אינדיבידואלי בהתאם לצרכים של כל אחד.

בברכה,

אורי.

Arik000

New member
ענק!

על אריזת חלב תנובה 3% כתוב (ל 100 גרם):
3.3 גרם חלבון
4.95 גרם פחממות
3 גרם שומן

Gidi Shemer

New member
רק תיקון קל לגבי ה"לבן של הביצה"

אם אתה אוכל רק את הלבן של הביצה אז אפשר תמיד לקנות ביצים מתרנגולות שמטילות את החלק הלבן בלבד. זה מעט יותר יקר, אבל מצד שני מדובר בתרנגולות שמטילות בבת אחת 4 לבנים ובתדיקות נמוכה יחדית של הטלות פר חודש. יוצא שבחודש הן מטילות הרבה פחות פעמים. עדיף, לא?

למעלה