תחליף לחמאה במתכון

תחליף לחמאה במתכון

שלום לכולן! יש לי עוגה שאני מכינה, שזו עוגת שוקולד עם מוס חלבה. מוס החלבה, במתכון המקורי שלו, מכיל 200 גרם חמאה, 3 כפות אבקת סוכר, 100 גרם חלבה ו 50 גרם שוקולד לבן מומס הבעיה היא שבגלל הכמות האדירה של החמאה, היא נורא משתלטת על הטעם ואני באופן אישי לא אוהבת את זה. ניסיתי להוריד את הכמות של החמאה ל 150 גרם, אבל עדיין מרגישים את הטעם שלה השאלה שלי היא, האם יש משהו שאפשר להחליף איתו את החמאה, בלי לפגוע במרקם של המוס - זו עוגה שצריכה להמצא בקירור ואני מפחדת שאם אוריד יותר מדי מהחמאה, אז המוס יהיה נוזלי או יתפורר... ת ו ד ה
 

clcl

New member
אני מניחה שאת מתכוונת למתכון הזה....

מתכון: עוגת שוקולד חלבה - שיגריס רכיבים: לבסיס: 225 גר´ שוקולד מריר משובח 3/4 כפית אבקת/גרגרי נס-קפה 2 כפות חלב 5 ביצים מופרדות 3/4 כוס סוכר 1 כף אמרטו (ליקר שקדים) או כל ליקר אחר למלית: 150 גר´ ממרח חלבה 150 גר´ חמאה 1/4 1 שמנת מתוקה לגלזורה: 100 גר´ ממרח חלבה 3/4 שמנת מתוקה לא מוקצפת 2 כפיות נס קפה (זה שינוי מוצלח שאני הוספתי clcl) אופן הכנה: הבסיס: במיקרו ממיסים שוקולד, קפה וחלב ומערבבים ליצירת מירקם חלק בקערה מערבלים חלמונים עם 1/4 כוס סוכר עד להבהרה. מוסיפים השוקולד המומס ומערבבים. במיקסר מקציפים חלבונים עם 1/2 כוס סוכר לקבלת קצף יציב. מקפלים את הקצף עם תערובת השוקולד, מוסיפים אמרטו ומערבבים קלות. תנור - 150 מעלות, יוצקים לתבנית משומנת, 50 דקות. עם הוצאת העוגה מהתנור לשחרר העוגה באמצעות סכין מדפנות העוגה ע"מ. הכנת המילוי: במיקרו ממיסים ממרח חלבה עם חמאה. מערבבים לקבלת מרקם אחיד. מקפלים הקצפת בעדינות. יוצקים על העוגה הקרה ולמקרר. הכנת גלזורה: במיקרו ממיסים ממרח חלבה ושמנת, מערבבים ויוצקים אחיד מעל העוגה. הערות: לתבנית בקוטר 26 ס"מ: מקור המתכון: שיגריס הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 עוגת_שוקולד_חלבה_-_שיגריס.mat
 

clcl

New member
תיראי גם את זו...

טורט שוקולד חלבה - הנס ברטלה - לא ניסיתי לעוגה בקוטר 24 ס"מ: מילוי גנאש: 300 מ"ל שמנת מתוקה 300 גרם שוקולד מריר קצוץ מילוי חלבה: 4 חלמונים 20 גרם פודינג וניל 100 גרם חמאה 100 מ"ל סירופ סוכר (יחס 1:1 של מים וסוכר) 11/2 כפות ברנדי 150 גרם חלבה גולמית מרוסקת 300 גרם קצפת ציפוי גנאש: 80 גרם שוקולד מריר 80 גרם שמנת מתוקה חומרים לתחתית הז'פונז: 7 חלבונים 300 גרם סוכר 50 גרם קמח 150 גרם שקדים טחונים מעט קינמון טחון מעט סוכר וניל 1 תחתית טורט שוקולד (1/4 מטורט שוקולד רגיל) 1 תחתית ז'פונז מעט שוקולד לבן מומס לקישוט + מכינים מילוי גנאש: מרתיחים את השמנת, יוצקים פנימה שוקולד, מערבבים ומקררים שעתיים. + מתחילים להכין את מילוי החלבה: מקציפים חלמונים עם אבקת פודינג לקצף חזק. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה, ממשיכים להקציף במהירות בינונית. שומרים בצד. מוציאים את הגנאש מהמקרר ומקציפים. + לתחתית הז'פונז: מקציפים 7 חלבונים, מוסיפים בהדרגה 300 גרם סוכר ומקציפים לקצף יציב. מקפלים פנימה 150 גרם שקדים טחונים+50 גרם קמח+מעט קינמון. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 1 ס"מ, ומזלפים על ניר אפיה תחתיות בקוטר הרצוי בצורת ספירלה. אופים 20 דקות בחום של 180 מעלות. + מרכיבים את העוגה: מניחים בתחתית של תבנית קפיצית את טורט השוקולד. מרטיבים בסירופ סוכר+ברנדי. יוצקים מעל את הגנאש המוקצף, מחליקים ומניחים תחתית ז'פונז. מקפלים לתערובת החמאה והחלמונים את החלבה והקצפת ויוצקים מעל הז'פונז. מחליקים היטב ומקפיאים. + מכינים את ציפוי הגנאש כפי שהוסבר בתחילת המתכון. יוצקים את הגנאש על העוגה הקפואה, מחליקים. בעזרת שקית נייר מזלפים נקודות של שוקולד לבן על פני הציפוי, ובעזקת קיסם יוצרים את העיטורים. מקפיאים שוב
 

homets

New member
הייתי עושה את המילוי חלבה הזה שמעלי

נשמע לי שהוא יוצא כמו שצריך. למרות שבזה יש 300 גר' קצפת, אבל מ ה לעשות - מוס זה משמין
בהצלחה!
נטלי
 
למעלה