תחליף לקפה

• פותח הנושא 4cat
  • פורסם בתאריך

4cat

New member
תחליף לקפה

בחודשים הראשונים של ההריון נעלם לי החשק לקפה הבוקר שלי שכל כך אהבתי (וקפה אפטר בוקר, קפה הצהריים וכו'..). עכשיו, לקראת חודש שישי, החשק חזר חבל לי להחזיר את המשקה הזה לתפריט שלי. מה אפשר לשתות כתחליף? תה אני ממש לא סובלת וגם לא חליטות למיניהן. תודה.

יש כל מיני משקאות עולש וכו'

שהטעם שלהם דווקא לא רע בכלל.
אני חושבת שהדרקונית כבר עשתה דוקטורט על הסוגים השונים.

אשכרה דוקטורט

נכון לכרגע התבייתתי על גרין פילד, שהוא טעים למדיי ופחות יקר מאחרים.
זה קפה מיובש בהקפאה, כלומר מין גרגרים גדולים יחסית (נמס) ונמכר בצנצנות זכוכית.
לפעמים אין אותו על המדף ובמקומו יש משהו שנראה דומה בשם אינקה, שעולה קצת פחות אבל די חסר טעם.

בעבר הייתי מכורה ל"פיוניר" שהוא ממש ממש טעים, יקר, וכבר שנתיים לא ראיתי אותו על שום מדף. (אולי בIHERB יש? שושונלה??).
הוא נמכר בקופסת פח עם מכסה פלסטיק. קופסה נמוכה וגוצה, לא כמו זו של קפה עלית. מגיע כאבקה כמו נס עלית המגעיל (סליחה, אני יודעת שיש כאלה שמכורים).
יש משהו שנראה כמו הפיוניר, יקר כמו הפיוניר אבל לא טעים בכלל - נקרא פיני. ממש לא מומלץ.

יש גם במבו, שהוא לא ממש רע אבל פחות טעים בעיניי. נדמה לי שיש אותו ב"כמה טעמים".

ויש עוד סוגים שאני לא מכירה כי יצאו אחרי שהגשתי את הדוקטורט שלי

וכמובן יש את המוצר הישראלי שנקרא "צ'יקו" כי הוא עשוי מצמח הצ'יקוריה (עולש). זה הסוג היחיד שיש להשיג בכל סופרמרקט, את האחרים צריך לחפש בחנויות טבע (ניצת, עדן וכו').
צ'יקו הכי זול מכולם ולא טעים בכלל לטעמי.

היופי בכל המוצרים האלה זה שמכינים אותם כמו נס קפה, עם מים רותחים, סוכר מי מוסיף וחלב, וזה אחלה פלסבו. זה לא טעים כמו קפה, זה לא מעורר כמו קפה, אבל זה עושה את העבודה למי שלא יכול לשתות קפה...

יש גם כאלה ששותים את המשקאות האלה עם חלב שקדים/קוואקר וכו', אני עדיין לא הגעתי לשלב ההתפתחותי הזה...

אני כ"כ רגישה לקפאין שגם הכמות המזערית שיש ב"נטול קפאין" מפריעה לי ולילדים היונקים שלי לישון. פעם הייתי מתפנקת עם הפוך נטול בבתי קפה אבל הפסקתי עם זה מזמן (זה גם נורא לא בריא, הנטול).

יש חיקוי קפה מגלעיני תמרים

שמוצלח באופן שבאמת הפתיע אותי. אני עצמי חזרתי לקפה, כי אני באמת מכורה עם תעודות, אבל זה היה טעים, בחיי.

לא זוכרת בדיוק את השם

כי אני לא בבית, אבל נדמה לי שזה משהו ממש פשוט כמו "תחליף קפה" וקניתי את זה באורגניק מרקט.

הוא מכיל 5% קפה.

שזה לא בהכרח איום ונורא ויכול להתאים לשואלת המקורית, אבל למי שצריך להמנע לחלוטין מקפאין - לא מתאים.

JoIIy Roger

New member
אחרי שנפטרנו מהקפה, איך נפטרים מהחלב???

כל מה שניסיתי, חלב סויה של כל מני חברות, לא יוצא טעים.
אני מכורה רשמית.
אני צריכה שהצבע יהיה מתאים, שהחלב גם ילבין את הקפה. מה עושים?

regvuv1

New member
למה שישמין?

שמים בערך 70 גרם שקדים על ליטר חלב, תעשי את החשבון הקלורי... אותו דבר עם חלב קוקוס שמכינים לבד, אפשר תמיד לעשות אותם שמנתיים יותר אם עושים אותם מרוכזים יותר.
אני לא מתה על הטעם של חלב שקדים בקפה שלי, פעם הסתדרתי עם חלב אורז, היום עם חלב סויה, אבל אפשר לנסות להכין לבד כל מיני סוגי חלב עד שמוצאים משהו שמתאים לבלוטות הטעם. לדעתי זה שווה את ההשקעה כדי להפסיק לצרוך חלב מן החי.

אלה שומנים טובים

ושומנים טובים יותר תורמים לבריאות מאשר משמינים
רק לפני כמה ימים היתה ב-ynet כתבה על זה (ישנה ממוחזרת, במנטה נדמה לי)

john111

New member
חלב אורז או שיבולת שועל

מוצלח יותר מסויה. לא מלבין כמו חלב רגיל שכבר שכחתי את הטעם שלו האמת

נינושה2

New member
אני מסתדרת מצוין עם חלב שקדים של ויטריז

יותר נכון חלב אורז + שקדים.

אני שותה תחליף קפה. אחרי הרבה ניסוי וטעיה,

הגעתי לזה שהיה הכי מוצלח לטעמי. זה תחליף שמופק מצ'יקוריה (עולש) וקוראים לו LEROUX. אני קונה אותו בעדן אבל לדעתי יש אותו בכל חנות טבע.

john111

New member
זה גם מה שאני שותה

מאוד טעים בעיני יותר מאשר גרין פילד או אינקה. יש בטעם טבעי וטעם קרמל. מה שכן מאוד לא זול אם כי פעם בשנה יש מבצעים (לאחרונה קניתי ב 20 שקל 3 צנצנות באורגני' מרקט) ככה המחיר מגיע ל 28-30. זה כמו מחיר של קפה מגורען אבל שאר התחילפים יותר זולים

4cat

New member
תודה לכולכן

אתן משהו משהו. לא חשבתי שיש כל כך הרבה סוגים. אנסה בקרוב ואדוח על תוצאות.

למעלה