אשכרה דוקטורט
נכון לכרגע התבייתתי על גרין פילד, שהוא טעים למדיי ופחות יקר מאחרים.
זה קפה מיובש בהקפאה, כלומר מין גרגרים גדולים יחסית (נמס) ונמכר בצנצנות זכוכית.
לפעמים אין אותו על המדף ובמקומו יש משהו שנראה דומה בשם אינקה, שעולה קצת פחות אבל די חסר טעם.
בעבר הייתי מכורה ל"פיוניר" שהוא ממש ממש טעים, יקר, וכבר שנתיים לא ראיתי אותו על שום מדף. (אולי בIHERB יש? שושונלה??).
הוא נמכר בקופסת פח עם מכסה פלסטיק. קופסה נמוכה וגוצה, לא כמו זו של קפה עלית. מגיע כאבקה כמו נס עלית המגעיל (סליחה, אני יודעת שיש כאלה שמכורים).
יש משהו שנראה כמו הפיוניר, יקר כמו הפיוניר אבל לא טעים בכלל - נקרא פיני. ממש לא מומלץ.
יש גם במבו, שהוא לא ממש רע אבל פחות טעים בעיניי. נדמה לי שיש אותו ב"כמה טעמים".
ויש עוד סוגים שאני לא מכירה כי יצאו אחרי שהגשתי את הדוקטורט שלי
וכמובן יש את המוצר הישראלי שנקרא "צ'יקו" כי הוא עשוי מצמח הצ'יקוריה (עולש). זה הסוג היחיד שיש להשיג בכל סופרמרקט, את האחרים צריך לחפש בחנויות טבע (ניצת, עדן וכו').
צ'יקו הכי זול מכולם ולא טעים בכלל לטעמי.
היופי בכל המוצרים האלה זה שמכינים אותם כמו נס קפה, עם מים רותחים, סוכר מי מוסיף וחלב, וזה אחלה פלסבו. זה לא טעים כמו קפה, זה לא מעורר כמו קפה, אבל זה עושה את העבודה למי שלא יכול לשתות קפה...
יש גם כאלה ששותים את המשקאות האלה עם חלב שקדים/קוואקר וכו', אני עדיין לא הגעתי לשלב ההתפתחותי הזה...
אני כ"כ רגישה לקפאין שגם הכמות המזערית שיש ב"נטול קפאין" מפריעה לי ולילדים היונקים שלי לישון. פעם הייתי מתפנקת עם הפוך נטול בבתי קפה אבל הפסקתי עם זה מזמן (זה גם נורא לא בריא, הנטול).