תחליף לתוכנת endnote?

tulkin

New member
תחליף לתוכנת endnote?

מחפש המלצות לתוכנה לניהול ביבליוגרפיה. רצוי כזו שיכולה לייבא רשימות מבחוץ (למשל מscholar google). רצוי שאפשר יהיה להוסיף סיכום קצר לכל מאמר. ושאפשר יהיה לארגן את המאמרים בצורות מגוונות. אני יכול להמשיך ברשימת התגונות והאופציות הרצויות... למשל, אם יש אופציה שיתופית כזו (כלומר תוכנה שהיא client-server או web-based ואין לי שום בעיה לפתוח אתר בשביל זה) כך שכמה אנשים יכולים לעבוד בו זמנית על אותו מאגר ביבליוגרפי - מה טוב. אבל הכי הכי הכי חשוב - שתהיה תוכנה open-source. אם מישהו מכיר ויודע... אני אשמח לשמוע ולהשתמש.

ayulli

New member
מה בקשר לביבדסק?

היא מומלצת מאוד, אם כי לפונקציות מתקדמות יותר צריך קצת הכשרה בלטאך. אפשר דרכה גם לייבא ישירות פריטים ביבליוגרפיים מגוגל סקולר. בגלל חוסר ההיכרות עם לאטך והצורך כן לנהל ולייצר ביבליוגרפיות, באופן אישי אני עובדת עם Bookends לניהול הביבליוגרפיה ובשיתוף עם Papers המופלאה, ששינתה לגמרי את כל מערכת היחסים המפוזרת והבלתי מאורגנת שביני לבין קבצי ה-PDF שלי. בוקנאדס נוחה להפליא ובאה "מהבית" עם התממשקות ל-JSTOR למשל, ולא רק ל-PubMed ודומיו במדעי הטבע. Papers מתממשקת עם גוגל סקולר, אבל זה הפחות בפיצ'רים הנהדרים שלה. מצד שני, זו תוכנה למק בלבד (למרות שנראה לי הגיוני שיש מקבילות לפי סי), אז אני לא בטוחה אם היא רלוונטית עבורך. קישורים: ביבדסק: http://bibdesk.sourceforge.net/ בוקאנדס: http://www.sonnysoftware.com/ פייפרס: http://mekentosj.com/papers/ העצה העיקרית שקיבלתי כשיצאתי לתור אחרי תוכנה למשימה הזו היא לשים לב לשירות הלקוחות שלהם (פתרון בעיות טכניות, והאם וכמה מהר הם יוצרים חיבורים למאגר מידה לפי בקשתך שלא באים עם ההתקנה הבסיסית, ואותו הדבר גם לגבי סגנונות ביבליוגרפיים), ובעיקר למדיניות השדרוגים. אאל"ט Endnote מחייבת קנייה מחודשת או קנייה במחיר די יקר בכל שדרוג. סתם עוד משהו לשים אליו לב...

tulkin

New member
תודה, אני אבדוק...

בינתיים התקנתי לי זוטרו שפלפל אנגלי המליצה עליו כאן לפני כמה זמן ומנסה ללמוד אותו. אין בו אפשרויות שיתוף. והוא אמנם קוד פתוח, אבל קוד שמסתמך על דפדפן מסויים...וזה סוג של חסרון. אני מכיר לאטך, ואני שוקל לעבור ולכתוב בו. החסרון הוא שבמדעי החברה כמעט אף אחד לא משתמש בזה, ואז קשה יותר לשתף פעולה...

ayulli

New member
לפחות בסביבה שלי לאטך (לאטקעס) נעשה

הרבה יותר נפוץ. ניסיתי ללמוד קצת לבד באיזשהו שלב, ואז רימית קצת והורדתי את LyX שידידותית הרבה יותר. הבעיה העיקרית שגיליתי היא שבשלב הכתיבה אני כבר לא יכולה עם הפלטפורמה הזו לפזר רעיונות ומשפטים בכל מיני מקומות על הדף ואז לנסות לארגן אותם יחד, וזה קצת חסרון בעיני. לתוצרים מוגמרים אני שמחה מאוד לעשות טייפ-סטינג בליקס (ליך?), אבל במהלך העבודה עצמה אני מרגישה שזה דווקא קצת מסרבל אותי.

ayulli

New member
הנה קישור באדיבות דודה ויקי שיכול להיות מועיל

http://en.wikipedia.org/wiki/Comparison_of_reference_management_software

פייפרז נראית נפלאה

ולא יושבת כמעט על הנישה של אנדנוט. מישהו יודע על גרסא מקבילה למחשבים מבוססי ווינדוז?

יש את refworks

לא יודעת לומר עליה הרבה כי מעולם לא ניסיתי, אבל אני יודעת שהיא יכולה להיות שיתופית אם אתה לא מוצא בקלות בגוגל אחפש בשבילך לינק

tulkin

New member
יש לנו refworks באוניברסיטה

היא אמנם web-based אבל אני חושש שלא באמת שיתופית, אלא לכל אחד יש גישה לחשבון שלו. חוץ מזה, לא כל כך אוהב אותה אחרי שהשתמשתי בה קצת במהלך השנה.

ספר מה לא אהבת

חסרונות? יתרונות? במקרה שלי השיתוף פחות רלוונטי. כן חשוב לי למצוא תוכנה שחוץ מרפרנס מאפשרת סיכום כלשהו של המאמר וקישור בין מאמרים רלוונטיים. אני אשמח לשמוע ויהיה לי מאוד מועיל עדיין לא קשרתי עצמי לשום תוכנה מהסוג הזה והגיע זמני לעשות זאת ולהפסיק לעבוד בשיטת ימי הביניים

Bibus זה הפתרון בשבילך

הי טולקין, אני עובד עם Bibus שהיא תוכנת קוד פתוח תחליפית לendnote ומתקשרת ב-cite while you write הן עם וורד של מיקרוסופט והן עם אופן-אופיס. ההתחלה היתה קצת קשה אבל היופי הוא שעדכונים מופיעים כל הזמן, ועכשיו הסיפור הרבה יותר פשוט. אם אתה על ווינדוס חייך יהיו די קלים, על לינוקס מעט יותר קופצני אבל בהחלט לא רע - ובכלל, מה האלטרנטיבות? התוכנה בנויה לקרוא את הפורמטים של כל התוכנות המסחריות כולל endnote כך שאין בעיה לייבא מאגרים שלמים וכן מגוגל (שימושי מאוד) וכמובן ניתן לעצב בה את פורמט הציטוט עבור עיתון היעד (יש מאגר פורמטים ראשוני אבל הוא לא מושלם). יש בתוכנה מנוע חיפוש שמקושר ל-PubMed מה שנותן מענה טוב ככל הנראה לביולוגיה ומחקר רפואי ופחות טוב לשאר התחומים. אם אתה צריך עוד עזרה, בשמחה. ברושו

אצלנו כולם ב-LATEX

שבו כמובן יש קישור ופורמט לפי בחירה לקובץ ביבליוגרפיה פשוט. אני אישית עובדת גם בבית (על ווינדוס) עם TEXNIC וגם כשאני על יוניקס, עם KILE או איזה אדיטור אחר. הכי פשוט, הכי חכם, והכי פחות קורס כשמדובר במסמכי ענק. באמת טיפה באסה ללמוד אבל ברגע שנכנסים לזה זה כבר זורם.

למעלה