תחליף טבעי למלח
בוקר טוב,
בשנים האחרונות התחליפים הטבעיים לסוכר כבר הפכו למוכרים ונמצאים כמעט בכל בית בישראל.אך גם המלח זוכה בשנים האחרונות למוניטין מפוקפק עקב תרומתו ללחץ דם גבוה והעובדה שהוא מצוי בשפע במזונות מעובדים, מה שגורם לנו לצרוך אותו בכמויות גדולות מן הרצוי.
צמח הסליקורניה הוא צמח שגדל באופן טבעי ליד חופי ים, שהם המקור למליחותו, שמו העברי "פרקן עשבוני", הוא צמח ממשפחת הסלקיים. בארץ הוא גדל באזור ים המלח ועתלית, שכן הוא זקוק לסביבה מלוחה על מנת להתפתח.
הוא נפוץ מאוד באירופה ואפילו מוגש במסעדות יוקרה בעולם.
צמח הסליקורניה נחשב לדל בנתרן, הוא מכיל רק 7% נתרן, לעומת 36% נתרן במלח רגיל.יש בו מרכיבים בריאותיים נוספים: אחוז גבוה של חלבון, נוגדי חמצון, ויטמינים, חומצה פולית, ברזל, סידן, מגנזיום ויסודות חשובים נוספים וסיבים תזונתיים.
את הסליקורניה ניתן לאכול כשהיא טריה ועסיסית כתוספת לסלט, לאחר טיגון או אידוי וכתוספת לתבשילים ודגים. ניתן להשתמש בה גם להחמצה של ירקות ולהכנסת טעם מלוח למרקים בלי שימוש במלח או במרכיבים מלאכותיים.
ניתן גם לרכוש אותו כשתיל ולגדל בגידול בייתי, תוך כדי הוספת מלח למי ההשקייה.