תחליף סטטינים

deebeebee

New member
תחליף סטטינים

האם מישהי/ו כאן משתמש/ת במוצר כלשהו יעיל, כולל אלה הנקראים טבעיים, לטיפול או למניעת כולסטרול גבוה?

tulkin

New member
תזונה דלת פחמימות עשתה לי את העבודה

לא יודע אם זה הוכח כיעיל באופן כללי. אצלי זה פתר את כל הבעיות הקשורות לפרופיל שומנים בדם, ובמהירות הבזק.

deebeebee

New member
אני מקפידה על דיאטה דלת

פחמימות, שומנים, סוכרים וכולסטרול. אני גם מתעמלת׳ פעמיים בשבוע ועושה הליכות 4-5 פעמים בשבוע, אבל לא מצליחה להתגבר על בעית הכולסטרול כי הפסקתי להשתמש בסטטינים שגרמו לי לסבל רב בגין התכווצויות מספר פעמים בלילה. אני מסרבת ליטול את בסטטינים ומחפשת פתרון אחר.

tulkin

New member
למיטב הבנתי אי אפשר להיות דל בכל המרכיבים

הרעיון בדיאטה דלת פחמימות היא שכמעט ולא אוכלים פחמימות (למעשה לא אוכלים שום מאכל שהוא פחמימתי במובהק כמו אורז, פסטה, לחם, תפ"א וכו', ומעט הפחמימות שכן אוכלים מגיעות מירקות ואגוזים ואולי קצת מוצרי חלב), אבל כן אוכלים שומן (אחרת אי אפשר לשבוע). למעשה שומנים רוויים מעלים את הכולסטרול הטוב, ומטייבים את הכולסטרול הרע, גם אם לא תמיד מורידים אותו. וכמובן שאין קשר בין הכולסטרול שאוכלים לכולסטרול בדם, אז זה נתון מיותר לגמרי.
אני לא רופא ולכן כל הדיסקליימרים תקפים גם כאן. אבל אם לא הצלחת עד היום, למה שלא תנסי לשבועיים שלושה דיאטה דלת פחמימות אמיתית ותראי מה קורה ואם זה בכיוון טוב אפשר להמשיך לעוד שבועיים שלושה.
זה די ידוע שסטטינים יוצרים סוג של תלות תרופתית, ובהחלט ייתכן שיהיה קשה להיפטר מהכולסטרול כל כך בקלות בלעדיהם. אבל נראה לי ששווה לנסות. דיסקליימרים דיסקליימרים דיסקליימרים...
&nbsp
&nbsp

deebeebee

New member
אני אוכלת מעט פחמימות בכל ארוחה

שזה אומר פרוסה עד שתיים (תלוי אם לחם רגיל או קל), חמש כפות אורז או פחמימה אחרת בארוחת צהרים וכדומה

tulkin

New member
אז את לא בדיאטה דלת פחמימות

את אוכלת המון פחמימות. זה לא נגד ההמלצות המקובלות, ואין לי שום בעיה עם זה, אבל אם רוצים להיות דלים בפחמימות אז צריך לקצץ באופן משמעותי בפחמימות. בלי אורז. בלי לחם. ובלי פחמימה עיקרית אחרת.
&nbsp

shron17

New member
זה לא המון פחמימות ,כי גם בדיאטת פחמימות,,,

בהחלט צריך מעט אורז ,ו- 5 כפות אורז במהלך היום , זו כמות קטנה,
גם 2 פרוסות לחם למשך כול היום זה ,זו כמות מצומצמת שחיונית לגוף.
אסור למנוע לגמרי את כול הפחמימות מהגוף, בפרט שזו דיאטה לתקופה ארוכה.

tulkin

New member
לא נפתח דיון על מה ראוי.

אבל בדיאטות דלות פחמימות נהוג להפחית את כמות הפחמימות לפחות מ50גר ביום. ולעתים אף פחות מכך. הרבה מתחת למה שאת מתארת. כאמור לא נדון בשאלה אם זה טוב או רע. עושה רושם שבעיניך רע. בעיני זה מצויין. שיישאר כך.
&nbsp

shron17

New member
חשוב גם מה המשקל שלך ,,

כי אם את את במשקל סביר את עלולה להתדרדר לתת משקל.
למשל אם את בגובה 1.68 ושוקלת 62 ק"ג, אם לא תאכלי מנות קטנות של פחמימה כול יום,
את עלולה להתדרדר תוך כמה חודשים ל-45 קילו.
במצב של המנעות מלאה מפחמימות ולחם באופן טוטאלי ,זה ממש לא בריא כי מחליש את מערכת העצבים.

tulkin

New member
יש לך סימוכין מדעיים לטענה שהימנעות מפחמימות מחלישה את מערכת

העצבים?
ואגב, הימנעות מפחמימות לא בהכרח גורמת לירידה במשקל. אני כבר 8 חודשים בתזונה דלת פחמימות. ב5 החודשים הראשונים רזיתי המון, אבל בשלושת החודשים האחרונית לא רק שלא ירדתי במשקל, אלא אפילו העליתי 2-3 ק"ג. הכל בלי לאכול פחמימות מעבר למה שיש באופן טבעי בירקות ובאגוזים שאני אוכל (מסתכם, אני חושב בערך ב50ג' פחמימות ביום).
&nbsp
&nbsp

shron17

New member
בתשובה לשאלתך, בדגניים ולחם יש ,,,

ויטמין B3 ,המצוי בדגן ובלחם,(פחמימות), אחראי על חיזוק מערכת העצבים המרכזית,
ולכן אין להימנע מאכילת לחם ודגניים לחלוטין.
&nbsp
&nbsp

shron17

New member
תשאל כול רופא או דיאטנית ותקבל תשובה זו.

הגוף חייב לחם דגניים לחיזוק מערכת העצבים.
ואי אפשר להתקיים במשך כול הזמן ,ללא שילוב של מעט פחמימות בתפריט, מבלי שיגרם נזק.
שאל את המומחים בנושא.

shron17

New member
אגב ,ירידה במשקל יעילה כאשר,,

שותים כול שעה 1/2 כוס מים,
והולכים שעתיים ביום, (למשל,ללכת שעה אחת בבוקר ושעה בערב),
או פעילות אחרת,כמו חבל קפיצה, או כול ספורט אחר יומיומי, ששורף קלוריות.)

tulkin

New member
שאלתי.

מסתבר שהדיאטנית ששאלתי אינה אוכלת לחם ודגנים.
ונעבור לראיות המדעיות. יש כאלה?

tulkin

New member
קצת משעמם, אבל בעיקר אכפת לי

שכל המלצה גרועה וחסרת אחריות וביסוס שמופיעה כאן בפורום תלווה בסייג סביר או תגובת נגד. למען הקוראים הבאים.
אבל באמת באמת שאלתי המקורית היתה בשביל ללמוד. אני נוקט בתזונה דלת פחמימות, וכל הזמן מחפש סימוכין או הסברים ללמה זה לא טוב. כי יש דיסוננס מאד גדול - מצד אחד זה מאד עוזר (לפחות בטווח הקצר והבינוני) ומצד שני מערכת הבריאות מתנגדת לזה. אני מנסה להבין למה. האם יש בדל של ראיה שתזונה דלת פחמימות זה רע. כיוון שבאת וטענת שזה רע למערכת העצבים, באמת ובתמים קיוויתי שיש לך ראיות בנושא הזה ושאוכל להחכים קצת. לא ציפיתי לקבל ססמאות פשטניות ולא מבוססות, ואפילו שגויות.

shron17

New member
התבססתי על מומחים בתחום ,שמלומדים ומנוסים בנושא ,,

התגובה שלי אליך נכתבה לאחר התייעצות עם מומחים בבית חולים ,שהייתי בטיפולם,
וגם מהסבר 2 דיאטניות.
מספיק לי שהם מלומדים ויש להם יש ניסיון והוכחות בנושא ,
ושהם סבורים שהמניעה מלחם ודגנים לאורך זמן ,פוגעת במערכת העצבים המרכזית,
כאשר נמנעים מאכילתם לחלוטין.
העיצה של כולם בשבילי הייתה, שחשוב להוסיף לתפריט דגניים ולחם בכמות מדודה מידי יום,
ולא להימנע מהם לחלוטין.
&nbsp
לא התכוונתי לוויכוח איתך ,וזה הה מיותר,
אלא רציתי לציין עובדה חשובה שתועיל לך ולכול הגולשים בפורום.
&nbsp

tulkin

New member
ויטמין B3 נמצא בעוד הרבה מזונות אחרים

כמו חלקי בשר שונים, ביצים, אבוקדו, ועוד רבים אחרים.
על בסיס הנימוק לבדו לא ניתן לבסס טיעון לגבי הצורך של אכילת לחם ומוצרי דגן אחרים.
&nbsp

למעלה