תחליפים טבעוניים ל...

תחליפים טבעוניים ל...

שלום רב אני בדרך לטבעונות והדבר שעדין קשה לי לותר עליו זה קורנפלקס עם חלב או סתם לחם עם גבינה. יש רעיונות לתחליפים? מה אפשר לאכול שסתם בא לנשנש משהו וכבר די נמאס לי מתפוחים או פירות יבשים... תודה מראש

d a p h n a

New member
כמה דברים

קודם כל, יש ממש כאן בפורום מאגר מתכונים, וכאן: http://www.tapuz.co.il/Forums2008/Links/Default.aspx?ForumId=1618&cId=15695&sId=15698 תוכל למצוא מגוון ממרחים ומטבלים. כל מה שמסומן עם (ט) הוא טבעוני. יש שם רעיונות לדברים שמחקים גבינה, למרות שאני אישית הייתי מחליפה לחם עם גבינה בלחם עם חומוס - אבל זה עניין של טעם. לגבי קורנפלקס עם חלב, אני יודעת שהאחיינים שלי שרגישים ללקטוז מאוד נהנים מקורנפלקס עם חלב אורז. האם ניסית? לגבי נשנושים: אגוזים ושקדים הם נשנוש טוב בכמויות לא גדולות מדי, כי יש בהם הרבה דברים טובים. אם לא בהכרח מחפשים את הבריאות, אפשר גם לנשנש קצת בייגלה (אני בטוחה שיש גרסה טבעונית), ואני אוהבת לטבול בייגלה בסלסה או חומוס. עוד נשנוש טוב הוא אדממה עם קצת מלח - גם טעים וגם די מזין.

d a p h n a

New member
כן, לא הייתי בטוחה

תיאורטית מאחר וזה מאפה ייתכן ויש בזה ביצים, בגלל זה סייגתי, אבל אכן נשמע סביר שזה בדרך כלל טבעוני.

האלזה

New member
באופן מאוד מכליל, במאפים מתוקים יש יותר ביצים

במאפים לא מתוקים, כגון לחם, בייגלה, פיתות, בגטים וג'בטות וקרקרים לרב אין ביצים (כמובן שמדובר על הרב ותמיד טוב לבדוק).

p e b b l e

New member
רעיונות

קורנפלקס אפשר לאכול עם חלב סויה, חלב אורז, חלב שיבולת שועל או חלב שקדים. תנסה את הסוגים השונים ותמצא משהו שמסתדר לך. לגבי הגבינה, יש תחליפי גבינה של טופוטי שבעיני מוצלחים, אבל כמו שדפנה הציעה אפשר למרוח דברים אחרים. אני אישית מאוד אוהבת למרוח אבוקדו על הלחם. אפשרויות אחרות הן חומוס, טחינה, ממרח זיתים, ממרח פלפלים קלויים, ממרח עגבניות מיובשות וכו'. באתר של אנונימוס יש רשימת מתכונים די ארוכה לכל מיני אפשרויות לממרחים. לנשנש אני מאוד אוהבת גרגירי חומוס עם מלח ופלפל. משרים ומבשלים את הגרגירים (רצוי לבשל הרבה מראש, להקפיא ולחמם כשרוצים כי הבישול וההשריה ארוכים) ממליחים ומפלפלי ואוכלים בעזרת קיסם. אפשר לעשות דבר דומה עם אדממה. גם פופקורן זה יופי של נישנוש.

למרות שאני לא טבעונית

דווקא לקורנפלקס אני מעדיפה חלב אורז על פני חלב. פשוט כי הוא יותר טעים במיוחד עם הקורנפלקס. הבעיה היא שבדר"כ הוא גם מאוד יקר... לגבי מה למרוח על הלחם, אצלי הממרח האולטימטיבי הוא טחינה. ולא חסרים גם ממרחים אחרים

שוקiלית

New member
ממרחים

חומוס, טחינה, סילאן, ממרח תמרים, דבש, ממרח חרובים דמוי שוקולד, ממרח אגוזי לוז חמאת שקדים=שקדייה, חלווה משומשום מלא, חמאת בוטנים, ריבות אם רוצים מתוק, יש גבנ"צ מסויה אם תמצאי בחנויות טבע, יש "סלמי" של טבע דלי ו"פסטרמה" מסויה\גלוטן לנשנש אפשר קלח או גרעיני תירס, גרגרי חומוס, אפונה, פירות אפויים בתנור כמו תפוחים ואגסים יוצא ממש טעים, ויש לאלפרו משקה מחלב סויה בטעמים-טבעי, וניל, שוקו, בננה, תות הכי אהבתי טבעי וניל ובננה.. יש גם מעין רסק פירות בכל מיני טעמים כמו של גרבר אפשר להכין גלידת בננה, להקפיא עיגולי בננה, ולרסק גרנולה, קורנפלקס מעדני סויה שוקו, וניל, קרמל (לאלפרו, וצוריאל)

האלזה

New member
אוסיף גם מיונז טבעוני שיש בחנויות טבע

ואתקן שאין בארץ גבנ"צ טבעוני, גם אם הוא מסויה. ואם המיונז יקר, אפשר להכין בבית מלציטין.

למעלה