תחליפים לבשר ביצים וחלב לילד שלנו - איך עושים זאת??

תחליפים לבשר ביצים וחלב לילד שלנו - איך עושים זאת??

היי,
לפני חצי שנה התחלנו אני ובעלי להוריד בכמויות הבשר ועכשיו ממש הפסקנו לקנות עד כדי שאיפה לטבעונות.
הילד המהמם שלנו, בן שלוש וחצי, היה בגן פרטי ואכל שם ארוחה בשרית כל יום. עכשיו כשהוא בגן עירייה ומגיע הבייתה בשתיים, אני צריכה להכין ארוחת צהריים כל יום.
אילו תחליפים אני יכולה לתת לו במקום בשרים? הורדתי לאחרונה גם מהביצים וממוצרי החלב וההתמודדות מול הילד שרוצה ביצה פתאום או פרוסה עם גבינה - די מעיבה ומקשה על שנינו.
מה עושים ואיך עושים שכולנו נהיה בריאים ומרוצים?
תודה רבה.
 

ladybug6

New member
בדיוק מה שהיא אמרה

בנוסף, אם תכתבי לנו מה הילד אוכל בדר"כ נוכל להציע מקבילות טבעוניות ורעיונות.
במקביל אין ברירה אלא לחשוף אותו כל הזמן גם לאוכל טבעוני וגם כשהוא מסרב להמשיך להציע או לתת את האופציה בשולחן כי בסוף הם מסכימים לנסות, או מתרגלים לטעם ואוהבים אותו.
שווה גם להסביר לו למה אוכלים את זה ולמה אוכלים את זה (זה בריא לנו, זה עושה אותנו חזקים, זה צבעוני ויפה.. וכו') ולעזור לו להתחבר לאוכל.
 

marx04

New member
1. לא תחליפים, אלא מזון בריא ושלם; 2. להתאים את התהליך לילד

שלום לך,

1. אני מציע שלא תחשבי על "תחליפי בשר, ביצים וחלב" על אלא על מזון בריא וארוחות שלמות ומלאות, המכילים את כל המרכיבים התזונתיים שילדך זקוק להם.
כך חפשי מתכונים של קטניות ודגנים, וכמובן ירקות (למשל: תבשיל חומוס, מנגולד, תרד ובצל; מג'דרה מאורז מלא, עדשים ובצל; תוספת בטטה ותפא"ד אפויים בתנור וכיו"ב)
כמו כן, אין מניעה להכין מדי פעם מאכלים מטופו.
2. זכרי שהילד שלך אינו מבין את פשר האסון שנפל עליו.
יש מזונות שהוא אוהב וטעימים לו, ושהיו חלק בלתי נפרד מהתזונה שלו, ופתאום - אין.
זה לא קל להשלים עם שינוי קיצוני שכזה או להתרגל אליו, בוודאי כשאת ילד בן 3.5 שנים.
כאן את צריכה להחליט כיצד לפעול בהתאם להיכרותך עם בנך - האם עדיפה שיטת זבנג וגמרנו או שיהיה לו קל יותר בדרך של הפחתה הדרגתית, עד שיתרגל לטעמים ולמזונות אחרים.
בכל מקרה, אינני חושב יש טעם להסביר לילד בן 3.5 מדוע ראוי מוסרית להפסיק לאכול בעלי חיים ומוצריהם, במיוחד אחרי 3.5 שנים שבהן הוא אכל אותם בהנאה.

בברכה,

אורי.
 

יוספה 51

New member
יש איזה בלוג, שקוראים לו 'לא על החסה לבדה', שמכיל הרבה מאד

מתכונים שמותאמים לילדים. אצבעות שניצל סויה מאד אהובות על הילדים שלי . יש 'גבינה צהובה' מצוינת ויטרו לייף, שאולי טריה לא מורגשת בול אותו דבר, אבל בטוסט היא מצוינת.
 
סוד ההצלחה

הגרדה.
אצלנו בלית ברירה נכנסו שניצלים תירס של טבעול. היום הם כמעט לא בשימוש.
איך?
היום הכנתי לצעיר לביבות מקישואים טחונים, טופו קדיתא, שבבי סויה כחצי כוס ששרו במים ונסחטו וכחצי כוס קמח חומוס . מלח, הרבה כמון. פלפל שחור.
טיגנתי בשמן זית. לצד פתיתים עם בצל מטוגן וקוביות גזר וקישוא קטנטנות הוא אכל בשמחה ושיבח.

מה עוד הולך כאן? פלאפל מכל מני קטניות. סלט מאפונה זעירה של סנפרוסט שטופה במסננת וגרגרי תירס כנ"ל.
אם הוא אוהב פסטה אז פסטה בולונז משבבי סויה ועגבניות מרוסקות.

אני לא חתכתי מיידית הכל אלא הצעתי מאכלים אחרים, בעצמי אכלתי באופן מסויים והם נענו לי. כל אחד בקצב אחר. העיקר לא לריב על אוכל.
 
נצלש..הקציצות עדשים ממש טעימות...

דומות בטעם לפלאפל....
&nbsp
לא ממש מתה על עדשים אבל קנן בעבודה וזה ממש טעים....
 
לא

טופו קדיתא זה מוצר מהמם שנמעך במזלג... אבל בעיקרון כן , ואפשר גם לטחון במעבד מזון, תלוי איזה מרקם מבקשים
 

סביון1

New member
תודה ואם כבר אז עוד שאלה

- אני כבר הרבה זמן מתלבטת לגבי שבבי סויה. פעם הייתי משתמשת מידי פעם בפתיתי סויה ושבבי סויה. מתישהוא שמעתי שמועות שזה לא בריא, שתהליך עיבוד הסויה מכניס רעלים וכו'. מישהו יכול להגיד לי אם זה נכון? אולי יש הבדל בין מוצרים שונים?
 
הקטן שלי בערך בגיל של שלך

גם אצלי בבית אין בשר (גם אין סויה, סייטן וטופו). מה שחשוב זה הרבה קטניות. אצלינו הולך בכמה צורות:
1. קוסקוס (מקמח מלא) עם מרק ירקות לקוסקוס עשיר בחומוסים
2. שעועיות (ממש לא משנה איזה סוג)- ככה מבושלות ומקוררות עם מלח- הילדים ממש אוהבים כחטיף (גם סבבה לשלוח איתו לגן לארוחת 10 אם אין מפעל הזנה).
3. אם הוא פתוח ליותר טעמים- אפשר גם לעשות שעועית (שוב לא משנה איזו) ברוטב עגבניות פיקנטי ולאכול עם אורז (עדיף מלא כמובן).
4. מרק עדשים- יש מליון סוגים של מרקים- לכי על מה שאוהבים אצלכם או על לקט עדשים יבשות
5. קציצות- אצלינו לא הולך. היה רק סוג אחד שהלך לאיזו תקופה, אבל גם אותם כבר זנחו (וניסיתי לפחות 10 סוגי קציצות)
6. אם הוא מסכים לאכול סלטים כלשהם יש מתכון ממש טעים של סלט 3 שעועיות (עם לימון, גמבה, בצל ופטרוזיליה שזה גם בריא שחבל על הזמן וגם טעים).
7. אפשר גם פתיתים (שוב אני מעדיפה מקמח מלא/ שיפון) עם עדשים ובצל מטוגן (סטייל מג'דרה)
8. פסטה ברוטב אדום ואפשר לגוון כאן: עם אפונה/ שעועית ירוקה (אפשר להחביא בתוך הרוטב גם עדשים כתומות).
&nbsp
זה מה שאצלי די הולך ודי פשוט להכנה ולא דורש מוצרים יותר מדי מיוחדים.
רק טיפ לגבי הקטניות- אני משרה כמות גדולה של כל מני סוגים ומבשלת ושמה בשקיות קטניות (בגודל מנה) בפריזר ומפשירה בשעת הצורך מה שצריך.
&nbsp
מקווה שעוזר
&nbsp
 

ימימה

New member
לגבי קציצות עדשים

אני קוראת לזה המבורגר, ושמה את זה בלחמניה עם מיונז (טבעוני, תוצרת בית) וקטשופ, עגבניה, חסה וחמוצים - ווזה נטרף (לדעתי כי פשוט יחד עם כל התוספות לכל דבר יש אותו הטעם, אבל מה זה משנה...)
 
למעלה