תחליפים לחלב ולשוקולד+ אלרגניות לגלוטן

אמא120

New member
תחליפים לחלב ולשוקולד+ אלרגניות לגלוטן

התחלנו דיאטה נטולת גלוטן וקזאין - התחליף היחידי לחלב שמצאתי הוא של RICE DREAM אך לצערי כתוב עליו שהוא עשוי להכיל עקבות של גלוטן וסויה - האם גם עקבות של גלוטן מזיקות לילדינו? מישהו יכול להמליץ על תחליף חלב בטוח ללא עקבות כלשהם ? אןתה בעחה קיימת גם עם השוקולד המריר - אני לא מוצא ללא "עקבות " גלוטן מישהו יכול להמליץ? מה עם שוקלד חרובים ללא גלוטן? משהו יכול להמליץ על תחליפים למעדני חלב נטול קזאין וגלוטן ? שמעתי על מעדני שקדים אבל אני לא מוצאת בחנויות המתמחות

תשובות

1. יש ילדים שגם כמויות מיקרוסקופיות של גלוטן מזיקות להם, ואז אם יישארו שאריות מזעריות בדייאטה לא תדעי אם היא אכן עובדת או לא. בתחילתה של דייאטה כדאי להיות פנאטיים ודקדקניים, ואחרי הרבה זמן אפשר לנסות מחדש דברים. (הרבה זמן - נניח, שנה). ככלל, חלב אורז אינו מומלץ בכמויות גדולות גם אם אין בו גלוטן, בגלל כמות הפחמימות הגבוהה. גם חלב סויה אינו מומלץ, עקב דימיונו של חלבון הסויה לקזאין וגלוטן. מומלץ חלב שקדים או אגוזים אחרים, תוצרת בית (יש מתכון בקומונה). אאל"ט יש כמה מוצרים המוזכרים במאמר על GFCF במאמרי הפורום. תושבי הארץ מוזמנים לתרום עוד מידיעותיהם וניסיונם. אני ממליצה מאוד גם על הספר SPECIAL DIETS FOR SPECIAL KIDS של ליסה לואיס (האם כבר יש תרגום לעברית?). 2. שוקולד חרובים יכול להיות תחליף לשוקולד, אבל שימי לב שאין שם מרכיבים בעייתיים אחרים כמו סוכר, תירס, סויה, חומרי טעם מלאכותיים, וכו'. 3. הורים בפורום מכינים יוגורטים מחלב אגוזים, בהצלחה לא מעטה. שוב, נדמה לי שיש מתכון בקומונה. אם לא, חפשי בחיפוש מתקדם. אמא של בנימין, כמדומני, נתנה כאן מתכון לפחות פעם אחת. האם קראת את המאמר על GFCF? באופן כללי אני ממליצה לא לחפש תחליפים ספציפיים אלא פשוט למצוא מה הילד אוהב, ולהוסיף את זה לדייאטה לפני שמורידים דברים אחרים. להתחיל בהדרגה. זה יכול לעשות את ההבדל בין דייאטה שמצליחה לדייאטה שנכשלת כי הילד מסרב לאכול. בהצלחה!

למעלה