תחליפים לנתחי בשר התייעצות

michalgad

Active member
רואה הרבה מתכוני בשר לחג עם נתח שפונדרה. אצלינו הוא אחד היקרים. מה הייתם ממליצות כתחליף?
ועוד שאלה- איזה נתח בשר זה מספר 5? הרבה מתכונים מזכירים אותו ולא יודעת לאיזה בשר הכוונה.
 
רואה הרבה מתכוני בשר לחג עם נתח שפונדרה. אצלינו הוא אחד היקרים. מה הייתם ממליצות כתחליף?
ועוד שאלה- איזה נתח בשר זה מספר 5? הרבה מתכונים מזכירים אותו ולא יודעת לאיזה בשר הכוונה.
מספר 5 נקרא בישראל צלי כתף והוא אחד היקרים מבין החלקים הקפואים. נתח ארוך השוקל בערך קילו וחצי עד 2 קילו. ככל שהוא כבד יותר, הוא יותר שומני. יש סביבו קרום שמתרכך בבישול ושומר על צורתו. במרכזו עובר פס של סחוס וכאשר פורסים את הנתח לאחר הבישול, רואים את הפס הזה במרכז כל פרוסה. הנתח די רך ובישול יתר פוגם במרקם ובטעם (לדעתי). מקובל לבשל אותו כנתח שלם - צלי קדרה ברוטב או רוסטביף בתנור, ולאחר הקירור לפרוס. יש לי חברה שדווקא אוהבת לבקש מהקצב שיפרוס לפרוסות בעובי כ- 1 ס"מ ואז להכין צלי. יוצא טעים.
תבשיל בשר בקוביות - יש כמה חלקים שמתאימים והם די שמנים אך רכים. צוואר (מספר 10), מכסה הצלע (מספר 7) שבגוף הבקר יושב ממש על האנטריקוט ולא בכל מקום אפשר למצוא אותו ושריר (שהוא החלק הבשרי של אוסו בוקו, רק בלי העצם. מספר 8). יש בו רקמת חיבור סחוסית שמתרככת ונמסה בבישול. כל החלקים האלה טובים גם לחמין. נתח פופולארי אחר הוא צלעות (מספר 2), אבל אני אישית לא מחבבת אותו. סיבי מדי לטעמי. עוד חלק שמקובל לבשל בקוביות הוא כתף מרכזי (מספר 4) שנראה מאד יפה, אין בו הרבה שומן אבל כמה פעמים אכזב אותי מאד. דורש בישול מאד ממושך ואף פעם לא הצלחתי להגיע אתו למרקם מספיק רך. מציעה לך לכתוב בגוגל חלקי הבקר/הפרה ותגיעי למבחר מפות מפורטות שתעזורנה לך להבין מה המקבילה האמריקאית לנתחים האלה.
 

חנהפ

Active member
רואה הרבה מתכוני בשר לחג עם נתח שפונדרה. אצלינו הוא אחד היקרים. מה הייתם ממליצות כתחליף?
ועוד שאלה- איזה נתח בשר זה מספר 5? הרבה מתכונים מזכירים אותו ולא יודעת לאיזה בשר הכוונה.
החיתוך ומתן השמות אצלכם - מיכלגד שונה מזה שבארץ. שפונדרה ( Short ribs או Back ribs) הוא נתח שומני למדיי, פחות אוהבת (נקרא גם אסאדו ע"פ צורת ההכנה)
תחליטי איזו מנה את רוצה להכין ואפשר יהיה להתאים לך נתח. למשל רוסטביף היא מנה מיוחדת שאפשר להכנה מכמה סוגי נתחים. צלי כתף ( Minute Steak Roast) למשל אפשר עם או בלי רוטב. תראי פה
 
נערך לאחרונה ב:
את לא חייבת להשתמש דווקא בחלק שכתוב במתכון אלא בחרי מתוך הרשימה שנתתי קודם, את איזה שהכי זמין לך ואת זה שאת אוהבת. לפי מידת הרכות, השומניות, הטעם וכו'. נסי בכל פעם את אחד החלקים האלה ותגיעי למסקנה הנכונה לטעמך.
 
למעלה