תחליפי בשר

yyaelg1

New member
תחליפי בשר

שלום, אני צמחונית מזה 10 שנים, רציתי לדעת איזה תחליפים יש לבשר\עוף.. יש לי חוסר דם בגוף..
והדיטאנים שהלכתי אליהם אמרו לי שאני חייבת לאכול בשר,כי בלי זה לא אוכל להביא ילדים לעולם וכו'..
ואני מאד מאד חוששת מזה..אך מתקשה לאכול בשר וכו'..
אשמח לעזרתכם..

vegetalien

New member
דבר ראשון,

הדיאטנים שפגשת אטומים ודוגמטיים. כדאי ללכת לתזונאית שתומכת בצמחונות/טבעונות. פרטים יש כאן.

דבר שני (עד לפגישה עם הדיאטנית) - אני מניח שהכוונה לאנמיה? המוגלובין נמוך? חוסר בברזל? אז התשובה היא פשוטה. מאכלים צמחיים עשירים בברזל הם קטניות וירקות עליים.
מאחר שברזל צמחי נספג בשיעור נמוך יותר מברזל שמקורו בבשר (לא דבר רע בהכרח), כדאי לצרוך עם הארוחה העשירה בברזל פרי/ירק שעשיר בוויטמין C (פלפל, תפוז וכו'), המשפר ספיגה.
כדאי להימנע במשך הארוחה מקפה/תה/קולה/חלב. מדובר במשקאות שגם עניים בברזל וגם מפריעים לספיגתו.

לגבי מתכונים, אחרים ודאי ישמחו לתת לך, אבל הבסיס נשאר אותו בסיס - שעועית, עדשים, פטרוזיליה, תרד וכד', ומשהו עשיר בוויטמין C בצד.

במקרה הכי גרוע - יש תוסף. אנחנו חיים במאה העשרים-ואחת, אך גם הפרט הקטן הזה פרח מזיכרונם של הדיאטנים המהוללים, כנראה.

ladybug6

New member
היי וברוכה הבאה

קודם כל אני חייבת להודות שאני ממש לא אוהבת את המילה "תחליפים" כי היא מרמזת על כך שהבשר הוא האוכל האמיתי והדברים האחרים באים להחליף אותו.. זה ממש לא נכון שהרי את כל מה שאנחנו צריכים יש במזון צמחי (למעט b12 שגם הפרות מקבלות אותו כחלק מהתזונה שלהן באופן עקיף), כך שהוא "אמיתי" בדיוק כמו בשר, ואפילו עדיף במובנים מסוימים, כך שמבחינתי הבשר הוא התחליף לאוכל האמיתי - מהצומח

עד כאן חפירה על סמנטיקה..
באשר לשאלתך,
הרשי לי לגחך על ההפחדות של הדיאטנים/רופאים שלא תוכלי להביא ילדים לעולם - מה זה קשור בכלל? כל אישה בהריון, בלי קשר לתזונה שלה, נדרשת ע"י מע' הבריאות ליטול תוסף ברזל (שהוא זה שהחוסר שלו ככל הנראה אחראי לאנמיה שלך). כך שזה לא קשור לזה שאת צמחונית. את פשוט צריכה לאכול יותר מזונות שמכילים ברזל כמו שכתב לך veg מעלי, ובשלב ראשון יכול להיות שתצטרכי חיזוק באמצעות תוסף ברזל כדי לאזן את הגוף.
שוב - בהריון כך או כך את תקחי תוסף ברזל, אז זה ממש לא משנה אם תאכלי בשר או לא.

אני ממליצה לך ללכת לתזונאי/ת שמבינים בצמחו/טבעונות ויש להם נסיון, והם יוכלו לתת לך מידע יותר רלוונטי לתזונה שלך מבלי לזרוק באוויר משפטים מפחידים חסרי ביסוס.
כאן יש רשימה של תזונאים מומלצים:
http://www.gary-tv.com/garymain/?page_id=3443

במקביל יש לעשות בדיקות דם שכוללות בדיקת ברזל + פריטין, ובדיקת B12, במקביל לספירת דם, ועם התוצאות לגשת לרופא ואז לתזונאי.

תתעודדי, את ממש לא צריכה בשר בשביל להביא ילדים :) וגם לא בשביל להיות בריאה ושמחה. ממש להיפך.

למעלה