תחליפי חלב

onaama

New member
תחליפי חלב

שלום, בתי בת 3 חודשים ו 3 שבועות.נולדה פגית במשקל 1.960. לפני כ- 3 שבועות התחלתי בהדרגה לעבור לתחליף חלב - סימילאק.(עד אז ניזונה מהנקה בלבד).וכבר שבוע שלם היא לא יונקת בכלל. עד עכשיו היתה לה יציאה פעם ביום. לפני כ- 3 ימים חל שינוי: היא סובלת הרבה מגזים במשך היום,(אוכלת בבקבוק של b.free )ואחרי כל ארוחה אפילו של 40cc יש לה יציאה.האם זה תקין? האם זה מעיד על רגישות כלשהיא לאוכל ? והאם זה יכול לפגוע בעלייה במשקל? (עד עכשיו העלייה במשקל היתה תקינה )

תחליפי חלב

המפתח הוא העליה במשקל . אם התינוקת ממשיכה לעלות במשקל למרות יציאות התכופות, אין צורך להתייחס למספר היציאות . אם לא , אז יש מספר אפשרויות . אחת מהן היא רגישות לחלבון חלב פרה , אך יש גם אפשרויות אחרות כמו כל מחלה ( מחלות וירליות לא חסרחת בעונה הזאת )המשפיעה גם על מערכת העיכול . לרוב הילדים יוצאים מזה ללא כל התערבות . הכל תלוי בחומרת המצב. אם מספר היציאות עולה והופך לשלשול , אין ספק שיש צורך להתיעץ עם רופא. אם לתינוקת אומנם רגישות לחלב פרה , אפשר לעבור לתחליף צמחי , אך רגישות זאת מופיעה גם בכ1/3 מהילדים הניזונים חלב צמחי. בכל מיקרה אם התופעה מחריפה יש צורך בבדיקת רופא ילדים. דר' מילה ברק

האם תוכלי להמשיך להניק אותי

אמא? החלב שלך ייחודי וטעים ובריא לי, למה לתת לי בקבוק עם "סחר עולמי"? רק בגלל שהמילה "מדעי" מצטלצלת יותר יפה מ "ציצי"? הסיפור הוא לא רק העליה במשקל אלא גם הבריאות. אז נכון שלטווח הקצר היא עשוייה לעלות במשקל יפה, אבל פתאום בגיל 12 לאחר חיסון, היא עלולה לחלות במחלה של המעיים, מחלה כרונית, דלקתית, התכווצויות וכאבי בטן, והרופאים לא יידעו ממה זה, תפגע הגדילה שלה אז. אמא, האמת לא כתובה בעתונים.

למעלה