תחליפי סוכר

irit43

New member
תחליפי סוכר

שלום. היתי רוצה לדעת איזה תחליפי סוכר טבעיים קיימים.
וגם, האם חולה סוכרת יכול להחליף סילאן (טבעי, ללא סוכר) בסוכר?
האם מישהו פה שמע על אגבה? מומלץ לחולי סוכרת? איפה משיגים?
 

IrisPeleg

New member
סילאן, אגבה, דבש שקולים לסוכר

שלום יקירה

אנשים עם סוכרת יכולים להשתמש בממתיקים אבל לא בתחליפים שציינת מאחר והם מכילים פחמימות אם כי נשמעים טבעיים יותר.

הטבעי ביותר הינו הסטיביה אך השקיות הנמכרות בחנויות הנן מבוססות סטיביה ועברו תהליך תעשיתי כך שאינו טיבעיות כמו זו הגדלה בעדנית.

קשה למדוד את המתיקות של זו מהעדנית וקשה לשים עלים בקפה.

בנוסף, יש כאלו שלא יכולים לסבול את הסטיביה...

סוכרלוז מצוין גם. הוא. נכון להיום אין מחקרים המצביעים לרעתו.

הממתיקים המבוססים על סוכרלוז הם סוכרהדיאט, סוכרליייט
 

תומרונתם

New member
מנהל
רק תיקון קטן


אדנית
 

uk23

New member
לגבי אגבה... הבנתי שהוא מעולה לחולי סוכרת

ואני משתמש בו באופן אישי.
זה התחליף הכי טוב לסוכר בעיקר ששותים קפה/תה וכו
ורוצים שזה יהיה מתוק וללא טעם לוואי.

זה טבעי ובעל מדד גליקמי נמוך.
מה שאומר שזה טוב לחולי סוכרת לא?
 

uk23

New member
לגבי מה ששאלתי, קבלי ביטול. הבנתי את העניין

של האגבה.
בכף סירופ אגבה 16 גרם פחמימות ולכן צריך להתחשב בו
כפחמימה ולהשתמש בו במתינות ובהתחשבות.

בואי נגיד שאם אני משתמש פעם היום בכפית/כפית וחצי,
זה באזור ה7 או 8 גרם פחמימות, שזה שווה לפרוסת לחם קל (תלוי איזה, אבל פלוס מינוס) ולכן יש להתחשב בזה כשסופרים את הפחמימות ובהתאם לכך, מזריקים כמות אינסולים מסויימת.

עניתי והסברתי לעצמי

הסוכרת הזאת מעצבנת. חצי שנה בעניינים וזה עדיין מתסכל.
 
למעלה