תחליפי שמן ומרגרינה

תחליפי שמן ומרגרינה

שאלה:

בעוגות ומאפים, אם כתוב לשים מרגרינה לבישול, ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה וזה יצא אותו דבר? בנוסף האם היחס הוא אותו יחס?

בנוסף הבנתי ששמן זרעי ענבים ושמן שומשום ושמן דקלים בריא הרבה
יותר
משמשנים מזוככים של קנולה וסויה וחמניות וכו...

בעניין טיגון, האם ניתן להשתמש עם שמן שומשום דקלים וזרעי ענבים לטיגון?
מה נחשב הכי בריא? מה הכי טעים?
בנוסף לעוגות, או מאפים שכתוב לפעמים להכניס שמן קנולה... האם ניתן להחליף לשמנים הבריאים יותר? האם היחס אותו יחס?

תודה

Maldini Girl

New member
חצי תשובות

1.אפשר להחליף מרגרינה בחמאה ונדמה לי שזה אותו יחס אבל יש באינטרנט מחשבוני המרה ואפשר לבדוק. 2.בנוגע לשמנים שציינת- שמן שומשום הוא שמן בעל טעם מאד מאד חזק וייחודי ובעייני לא מתאים לבישול וטיגון אלא רק לתיבול.

שבוע טוב החזרת אותי לילדות

שבוע טוב.
בילדות שאמי ז"ל היתה מכינה עוגיות היתה משתמשת במה שנקרא ממרח צמחוני בשם "גי".
הגיי מגיע האריזות פח ,אבל יש לו מעט טעם לבי
מה דעתך?
מאיר כרמיאל

ornme1

New member
ניתן להחליף את המרגרינה בחמאה. אפילו רצוי.

עשרות שנים אני עושה זאת ותמיד, באופן מוחלט, זה רק משפר את המאפה / תבשיל.
יחס ההמרה הוא 1:1.כלומר לדוגמא, 200 ג' מרגרינה = 200 ג' חמאה.

באשר לשמנים לאפיה:
לפעמים אני מחליפה שמן קנולה בשמן קוקוס. שמן הקוקוס, בהשוואה לשמן קנולה, גם מוסיף טעם למאפה (לטעמי, על כל פנים).
ניסיתי מספר פעמים, בהצלחה, להחליף את החמאה בשמן קוקוס והצליח לי מבחינת המרקם, אבל לטעמי החמאה יותר טעימה. אני מחליפה רק בארוחות בשריות כשאורחי שומרי כשרות.
בחורף, על מנת להחליף שמן קנולה בשמן קוקוס, צריך להתיך את שמן הקוקוס כי הוא מקריש מתחת ל25 מעלות.

לגבי שמן זרעי הענבים - הוא טוב לטיגון, וטוב למאפים במקום שמן קנולה, אבל לא בטוחה בקשר ל"בריא" בטיגון. לדעתי רוב התכונות הטובות נעלמות בחימום שמצריך הטיגון.
לנוכח המחיר המאוד מאוד גבוה שלו, הוא מככב אצלינו רק בסלטים בהם שמן הזית אינו מתאים.
לשמן זרעי הענבים נקודת רתיחה גבוהה יותר משמנים אחרים ולכן הוא מתאים למריחה על ירקות לפני צליה בגריל או על פחמים - הם מספיקים להתרכך מבפנים לפני שמשחימים (להבדיל משמן זית שנקודת הרתיחה שלו נמוכה יותר, משום כך נוטה להשחים וטוב לאפיית ירקות שורש) .

yair_bar

New member
מנהל
לשים לב שלעתים למרגרינה יש יתרון באפייה

היא תורמת למאפה פריך יותר (גם בעוגיות). לכן הכי טוב זה לשלב חצי מרגרינה חצי חמאה. ככה נהנים גם מהטעם של החמאה (והבריאות ביחס למרגרינה) וגם מהתכונות של המרגרינה

raya

Well-known member
לפעמים אני עושה את זה , במיוחד כאשר
אני אופה בצק פריך.
מצד שני - כעת המרגרינה האחרונה במקרר (50 גרם) ואני לא בטוחה שאקנה עוד מרגרינה.
רעיה

ido214

New member
בחול (אצל אלו שלא שומרים כשרות) משתמשים בלארד לקריספיות

באפיה, שזה בעצם שומן חזיר מזוקק.

מרגרינה לא נכנסת אליי הבייתה כבר שנים...

מחליפה אותה לרוב בחמאה.
אם רשום שמן קנולה-משתמשת בקנולה, מניחה שאין מניעה להשתמש גם בשמן זית. שמנים אחרים בד"כ בעלי טעם דומיננטי כך שזה ישפיע על העוגה וצריך לקחת את זה בחשבון.

למעלה