תחנות לקפיצת ידיים

Tammie

New member
תחנות לקפיצת ידיים

היי כולן, אנחנו מאוד מנסות לקדם את הנושא של קפיצות ידיים לאחרונה (בעבר לא השקענו בתרגיל הזה הרבה כי עם לא מבצעים אותו מושלם הוא לא נראה יפה בהופעות...). יש לכן רעיונות לתחנות מיוחדות? לי לא יצא לעבוד הרבה על התרגיל הזה בעצמי כך שאין לי הרבה רעיונות... מעבר לרגילים של עמידת ידיים דחיפה, ירידה מארגז בקפיצת ידיים. אני מחפשת תרגילים טובים שמפרקים את התרגיל לחלקים. כל רעיון יתקבל בברכה תודה!

אמא לה3

New member
תחנות....

1. עמידת ידיים דחיפה 2. עמידת ידיים דחיפה לערמת מזרונים 3. עמידת ידיים+ דחיפה לערימת מזרנים לרוחב, כך שהמתעמלת יכולה להמשיך את ההיפוך חזרה לעמידה. 4. כמו שאמרת- ירידה מארגז בקפיצת ידיים. 5. אפשר לעשות ניתור קידם ועמידת ידיים לקיר שעליו עומד מזרון גבינה. למתקדמות שמבצעות קפיצות ידיים: קפיצת ידיים לעמידה על ערימת מזרונים. קפיצת ידיים וניתור לערמת מזרונים (לעמידה או לגלגול ברחיפה/ סלטה לפנים). תרגיל נחמד שראיתי אתמול- קפיצת ידיים על מזרון קפיצי באלכסון וסלטה למזרון שוכב.

Tammie

New member
תודה

אהבתי את מס' 3- לא חשבתי על זה לפני זה.... לא הבנתי לגמרי את האחרון- מה הכוונה במזרון קפיצי באלכסון?

אמא לה3

New member
הכוונה היא

להניח מזרון עבה או מזרון "קפיצי" על מקפצה וליצור אלכסון. אני ראיתי את זה עם מזרון "איירטרק" אך מכיוון שאין לי באולם כזה, אני משתמשת במזרון קפיצי של מיטה זוגית..... המיזרון מאוד מקפיץ ועוזר לבנות להתמודד עם אלמנטים של דחיפה ומעוף (קפיצות ידיים, פ"פ, ערביות פ"פ וסלטות). אם תניחי עוד מזרון בהמשך, אפשר לשלב שני אלמנטים : אחד על האלכסון והשני על שטוח, כמו קפיצת ידיים סלטה, או פליק פלאק סלטה ויש עוד המון רעיונות. אבל הכי חשוב- כמו שנועה אמרה הוא לתקן טעויות וכמה שיותר בשלבים המוקדמים.

מציעה עבודה עם מקפצה

כל הנושא של עמידת ידיים דחיפה וקפיצת ידיים ממקפצה, קפיצות ידיים לשכיבה על הגב וקפיצות ידיים מעל מכשולים. חשוב בקפיצת ידיים לאתר טעויות בשלב מוקדם, ומיד לתקן בהתאם, כי אח"כ מאוד קשה להיפטר מהרגלים גרועים.

אמא לה3

New member
עוד רעיון לקפיצות ידיים

לחבר ארגז שתיי דיוטות בקצה להניח קפצית כשחלקה הגבוה צמוד לארגז, לחלק הנמוך של הקפצית להצמיד מזרון עבה בגובה של הקפצית. המתעמלת צריכה לעשות צעד על הארגז, להניח ידיים על הקפצית ולבצע קפיצת ידיים לעמידה על המזרון. זה שלב שעוןזר ללמד את התנועה הנכונה וההחזקה של הגוף בלי צורך "לדחוף" למתעמלות מתקדמות, אפשר להניח גם את הידיים על הארגז, לסיים את קפיצת הידיים על הקפצית ולצאת לסלטה קדימה. אותו הדבר עם ערבית פ"פ. (אפשר לעשות ערבית אל המקפצה ולצאת לפ"פ או למתחילות, לשים את הידיים על הקפצית לערבית)

למעלה