תחנת רכבת כרמיאל והעיר

Yarenn

New member
תחנת רכבת כרמיאל והעיר

באוֹפן מסוּים כשאני חוֹשב על תחנת רכבת כרמיאל, אני תוֹהה, האם לא בזבוּז קצת, אמנם התחנה היא במרכז העיר במיקוּם מתבקש, אבל כרמיאל כוּלהּ בנוּיה דרוֹמה, מצפוֹן יש רק עצי זית בתחוּם השיפוּט של נחף ובענה, אבל השטח הבנוּי שלהם הוּא יוֹתר מזרחה ומערבה, רחוֹק יחסית מהרכבת.

אני לא יוֹדע למי בדיוּק שייכים כל עצי האלרגיה האלה ואני לא בעד להכריח אנשים לוותר על דברים שלהם ואני לא בטוּח איך זה עוֹבד תמיד, אבל באוֹפן כללי, מעבר לזה, אני תוֹהה אם לא כדאי היה לבנוֹת מצפוֹן לכביש 85, בין שתי הגבעוֹת, מעין המשך של מרכז העיר של כרמיאל ורוֹבע צפוֹני. אוּלי אפילוּ עד ההרים. אוּלי אפילוּ עם רכבל ללבוֹן.

יכוֹל להשתייך לכרמיאל, יכוֹל לנחף ובענה, לא משנה בדיוּק. גם ככה נראה לי צריך הכל להיוֹת אוֹתהּ עירייה (אוּלי להפוֹך את אשכוֹל בית כרם | ענקוד אל־שאע׳ור) לעירייה אוֹ עיריית על אחת עם רוֹבעים.

(וכמוּבן לסגוֹר את משחטת ד׳באח ליד)

אבישי ק

New member
הסיבה למיקום התחנה היא התחנה המרכזית.

והעובדה שהרכבת תהיה בין מרכז העיר לבין איזור התעשיה.
גרתי כשנה בעיר.
כל התחבורה הציבורית מתנקזת לתחנה המרכזית שמכילה, תחבורה עירונית וגם בין עירונית מהאזור כולל מהכפרים.
תנסה לראות את התחנה במבט שכולל גם את הכפרים וזה נמצא בדיוק באמצע.
אין צורך לשנות את זה מכיוון שהתחבורה פועלת בעיר בצורה די טובה.
מצפון לכביש 85 זה שטח מעובד השייך לכפרים.
(וכמובן אין על דבאח
)

Yarenn

New member
ידוּע

אני רוֹאה את זה במבט כוֹלל שכוֹלל את הכפרים, לכן כל הדברים האחרים שאני אוֹמר כל הזמן, אבל עדיין אני תוֹהה אם לא יהיה עוֹד יוֹתר יעיל אם יהיוּ דברים קרוֹבים לרכבת מצפוֹן.
&nbsp
ואכן אין על ד׳באח ברמת האכזריוּת לחיוֹת ובעקיפין לבני אדם

Yarenn

New member
זאת אוֹמרת

כך אוֹ כך, למה בעצם שלא יבנוּ שם שטח עירוֹני

אבישי ק

New member
אם אתה מדבר על השטח מצפון לכביש, אז זה עניין פוליטי פנימי

של הכפרים.
כל כפר רוצה להיות הזה שיהפוך לעיר ויבנו שכונות בתחום שלו.
יש מריבה על איזה כפר יעשה את זה ובינתיים האזור נשאר חקלאי בהחלטת המדינה.
ד"א המדינה מעוניינת להפוך את המקום לעירוני ולבנות שכונות לאוכלוסיה הערבית.

Yarenn

New member
מה זאת אוֹמרת

הם רוֹצים שישנוּ את גבוּלוֹת תחוּמי השיפוּט שלהם? כיוֹם החלק הקטן במזרח השטח שייך לנחף והחלק הגדוֹל ממערב שייך לבענה. אז המדינה באמת חשבה על זה כבר? מאיפה המידע? אתה יכוֹל לקשר קישוּרים? כמוּבן ש"שכוּנוֹת לאוּכלוּסיה הערבית" זה טמטוּם גזעני. כוּלם יכוֹלים לגוּר בכל מקוֹם.

אבישי ק

New member
הכוונה הייתה בזמנו להקים עיר ערבית מצפון לכרמיאל

שמעתי את התושבים שגרים שם, במקום שבו עבדתי, והם אמרו שהכפרים מתווכחים ביניהם לאיזה כפר יספחו את הישוב העירוני החדש.
המדינה בסוף בחרה בג'דיידה ליד עכו אבל גם זה לא יצא לפועל.

Yarenn

New member
אתה מבין

אנשים מתווכחים על זה שמאז קוֹם המדינה המדינה לא הקימה עיר היספנית אחת וכן הקימה מלא ערים אריוֹת. מזל שלהיספנים מוּתר לגוּר בערים אריוֹת ולהיפך. שם אתה מדבר על טנטוּר, ליד כביש 85 מדרוֹם לג׳דידה מכר, אז במקוֹם להגיד מרחיבים את ג׳דידה מכר הממשלה אמרה בוֹנים עיר חדשה. מה ההבדל? כרגיל משׂחקים עם הגדרוֹת. אז מה זה לבנוֹת עיר ערבית מצפוֹן לכרמיאל והאם לספח לבענה אוֹ לנחף? איזה מדינה של מטוּמטמים. השטח כרגע מחוּלק ביניהן? תבנוּ שם שכוּנוֹת / תנוּ לבנוֹת שכוּנוֹת, מי שיגוּר יגוּר. גוֹעל נפש.

Yarenn

New member
אבל בכל אוֹפן

מה זה הכוונה היתה בזמנוֹ? מתי זה היה ומי דיבר על זה? מאיפה ידוּע לך? האם יש לך מוּשׂג איפה אפשר לראוֹת על זה?

אבישי ק

New member
זה לא עקרוני, עובדה שעד היום לא עשו כלום.

תכלס צריך להקים שם שכונות ולהפוך את כל האזור לעירוני.

Yarenn

New member
מה זה זה לא עקרוֹני. מעניין אוֹתי מה ידוּע לך מאיפה

למעלה