תחנת HF ניידת

oded73

New member
תחנת HF ניידת

שלום לכולם, אני שוקל רכישת תחנת HF ניידת לרכב. למישהו יש המלצות ? בתודה מראש, עודד

mot264

New member
FT857D

המכשיר הזה הוא מצויין ! ברכב צריך לתחשב במקום הקטן האפשרי ושימוש בקיט של REMOTE YSK857 אני הוספתי גם גביש לדיוק תדר מירבי מאחר ותמיד בשיטת שימוש ברכב הפעלת המכשיר בדרך כלל קרוב מאד להדלקתו. TXCO 9 פילטרים של SSB ו CW בהתאם לשיקולי המשך. זהו הבסיס המומלץ על ידי.

oded73

New member
תחנת HF ניידת

הנתונים בברושור מרשימים. אשמח לדעת איך הביצועים בשטח ואם איזה אנטנה את משתמש. תודה, עודד 4X6AV

mot264

New member
אני משתמש ב HUSTLER

ככלל אני לא אוהב אנטנות אוטומאטיות מאחר ומעגלי התהודה נמצאים בחלק ההתחלתי של האנטנה. מאחר וכך, תשקול איך האנרגיה שיוצאת מהשידור מתפתחת: חלק על מעגל התאום וחלק האחר לכיוון המוט. כמובן שי אנטנות אחרות זולת HUSTLER הפועלות דומה: כל האנרגיה על האנטנה אך, לעניות דעתי חוזק האנטנה הזו טובה יותר מאחרות. אמת הדבר שזו לא אנטנה אוטומאטית וזה חסרון מסויים אך, כאשר תשקול לקיים קשר עם מישהו אז, בקש ממנו להצתרף אליך לתדר התהודה של האנטנה החד גלית הזו. כל אנטנה תחומית יש לה רוחב סרט נתון. אני בחרתי לגל 40 מטר סליל אשר תכונותיו רחבות סרט האפשרי ולמקרה זה סליל התואם 1 KW למרות שבפועל לא יותר מהמקמ"ש זה אפעיל. אם רכבך פרטי ויש לו אף ארוך ולא כמו בתמונה המצורפת אז, יכול להיות ואנטנה אוטומאטית כאשר רוב הגוף המתאם יהיה מחוץ לגוף הרכב יהיה טוב. זהו התנאים המומלצים: גוף מתאם האנטנה מחוץ למרכב ברכב כך הבסיס להחלטת רכישה, ומכאן הלאה.

oded73

New member
תחנת HF ניידת

תודה על המידע הרב. אני בדרך להשמין את ה FT8567D. ביקרתי אצל היבואן בשבוע שעבר וקיבלתי את כל הפרטים הרלבנטיים כולל על התוספות השונות. בימים אלה אני מחדש את רישיוני, אחרי שנים בהן לא הייתי פעיל. דיברתי עם האחראית במשרד התקשורת והורדתי את הטפסים המתאימים, בהם נדרש בין היתר לציין את מיקום התחנה. בכוונתי להשתמש במקמ"ש בעיקר מהרכב וכשהוא לא ברכב להפעיל אותו מהבית. האם לדעתך עלי לציין כי מקום ההםעלה של המקמ"ש יהיה מהרכב ? תודה, עודד 4X6AV

mot264

New member
שאלתי את השאלה הזאת והתשובה

בבקשה יש לציין רק את כתובת המגורים בלבד. בעבר היה דרוש מספר רישוי אך, בגלל שאנשים מטבעם מחליפים מכוניות, זה דרש כל פעם להחליף ניירת. זאת נראת לי הסיבה לאי הצורך ברישום המכונית. רק חייב להיות בצמוד לך את כרטיס הרשיון הפלסטיק. זה אמור להספיק בברכה מוט 264

למעלה