תחפושות

תחפושות

שלום לכם.
אומנם לפורים יש עוד חודש וחצי. אך יש לי לחץ מחוסר רעיונות מה לתפור לילדי.
האם תוכלו בבקשה לתת קישורים להדרכות לתפירת תחפושות?
וגם מה כדאי לי לכתוב באנגלית (בגוגל) כדי לקבל תוצאות מדויקות לזה.
תודה רבה.

עירית32

New member
יאללה חברים! תעלו תחפושות שתפרתם בעבר

תנו השראה למחפשי הרעיונות על ידי העלאת זכרונות משנים קודמות

וחוץ מזה, מילים לחיפוש - פורים, תחפושת, costumes , נושא התחפושת הרצוי - ממליצה על פינטרסט

גם אני זקוקה לעזרה

רוצה לתפור כזו תחפושת https://www.etsy.com/il-en/listing/...n-costume-4-piece-top-bottoms?ref=market וצריכה עזרה
יש אוברול כזה של ליצנים (לא הצלחתי למצוא גזרה/הדרכה חינמית ברשת, אשמח להפניות בנושא)
מעליו יש איזושהיא שמלה/גלימה - מישהי מצליחה להבין מה זה ומה הגזרה?
ומעל הכל וסט פסים צבעוני.

לי זה נראה כמו

חולצה ומכנסיים עם גומי לכיווץ בפרקי היד ובקצה המכנסיים (הרבה יותר נוח מאוברול, בכל מקרה)
מעל זה חצאית
ומעליה וסט.

צביה700

New member
תחפושת

כתבי הסבר מפורט, לא יודעת על מה לחצתי והכל נמחק, אך בקצרה התחפושת מבוססת על מכנס עם גומי חולצה, שמלה מורחבת ללא שרוולים ואפודה.
את התחפושת ניתן לבנות על ידי שירטוט חולצה ומכנסיים של הבת לתת הרחבות בשרוול לחולצה לכווץ בשרוול באמצעות גומי בבית סליל כמובן שצריך להרחיב מעט את השרוול וליישר קו מבית שחי לנקודת ההרחב.
כנ"ל במכנסיים.
את השמלה משרטטים קו אופקי בחולצה מתחת לנקודת הצוור יוצאים בהרחבה של כ-16 ס"מ בקו המותן ומותחים קו מבית שחי דרך נקודת ההרחבה אל הנקודה הסופית של אורך השמלה, לישר באמצע השמלה ואת החלק התחתון.
וגם את האפודה את משרטטת את קווי האפודה על גזרת החולצה שכבר הוצאת ומעגלת באמצע קדמי בחלק התחתון.
מקווה שהייתי ברורה
בהצלחה רבה, צביה

תודה רבה! את השמלה לא הבנתי ככ

איך היא עשויה. זו בעצם שמלה גופייה (ללא שרוולים) אז איך יוצרים את השרוולים? ונראה גם שבפתח הראש יש כיווצים או גומי, לא?

צביה700

New member
לא זה יוצא כמו שמלת קולר, תצטרכי להעמיק מעט את בית השחי,

שברגע שתכווצי את הצוואר עם גומי זה עולה למעלה ואז יווצר מתח בבית שחי. וזה ללא שרוולים, כמו שאת רואה מה שמבצבץ זה שרוולי חולצה משובצת.

צביה700

New member
וכן, בערך משהו כזה, ומרחיבים מנקודת המותן ומותחים קו

מנקודת בית השחי אל נקודת ההרחבה ומשם כלפי מטה.
בהצלחה .
צביה

אז איך יוצרים את פתחי הידיים?

יש צורך לגזור או שפשוט להשאיר בתפירה רווחים וכאלה יהיו פתחי הידיים?

ולגבי הגזירה של הגזרה של השמלה

לפי איך שהשמלה תפורה זה נראה שהגזרה לא נגזרה בצורה הרגילה מהבד-כלומר חלק קדמי בגזירה על הקפל של הבד וכנל חלק אחורי, אלא חלק צדדי ימין וחלק צדדי שמאל. איך יוצרים גזרה כזו ואיך גוזרים אותה?

צביה700

New member
בשמלה אחרי שגזרת בקו אופקי מתחת לצוואר נשאר לך כל

רוחב בית החזה ואותו הדבר בגב, את יכולה לחבר את הקדמי והגב באמצעות כתפיה או לוותר על תפירת גומי לתפור תעלה ולהשחיל שרוך שיעבור מהגב לקדמי. ולגבי החולצה חשבתי שבעצם את לא צריכה לתפור את כל החולצה כי אם להסתפק בשרוולים שאותם תחברי לשרוולים של טי שרט. מכיוון שיש כל כך הרבה שכבות לא יראו את גוף החולצה.
אם את יודעת לתפור, אז את מבינה שכאשר מוציאים גזרה מוציאים חצי קדמי וחצי גב, וכאשר גוזרים מחליטים אם הקדמי יהיה על קיפול בד או במקרה הזה כל רבע חלק בצבע אחר עד כמה שזכור לי אז גוזרים בהתאם ומוסיפים מעבר לקו המתאר של קו אמצע הבגד 1 ס"מ לתפר כדי לחבר את שני החצאים של הקדמי וכך גם בגב.
בהצלחה

!תודה רבה

בינתיים הליצנית רוצה רק אוברול וווסט. מצאתי גזרה רק בבורדה סטייל לאוברול. מישהי מכירה הדרכה חינמית לאוברול של ליצן לילדים?

למעלה