תחפושת לפורים - הנסיך הקטן, צריכה עזרה

kokula12

New member
תחפושת לפורים - הנסיך הקטן, צריכה עזרה

לא יודעת אם אני מקדימה את זמני או מאחרת, אבל המתוקי (בן 4.5) רוצה להתחפש לנסיך הקטן בפורים.

בדים יש (סאטן כחול ואדום. התלבטתי בין קטיפה לסאטן והחלטתי שקטיפה תהיה פחות ידידותית למתחפש בהינתן שפורים יוצא השנה באמצע מרץ...), תמונות לבסס את האלתורים שלי עליהן יש כמובן, למשל זו

עכשיו השאלה איך תופרים את הגלימה... למישהי יש רעיון לגזרה שאוכל להשתמש בה או הכוונה איך לאלתר משהו?

ועוד כמה שאלות:
ביגוד - הבגדים צריכים להיות לבנים. גופיה לבנה זה כמובן לא בעיה, יש לי גם בד פליס לבן ואני יכולה לתפור מכנסיים (לזה דווקא יש לי גזרה) אם לא אמצא פוטר לבן לילדים - מישהי יודעת אם אפשר למצוא דבר כזה?
כוכבים על הגלימה - חשבתי פשוט לתפור אותם לגלימה עצמה (בציור הם ממש עומדים, אבל יש גבול לקטנוניות...) - מה עדיף - סאטן צהוב, לבד צהוב או לכתת רגלי ולחפש איזו אפליקציה (ואם יש רעיונות איפה אפשר למצוא - זה יהיה מבורך)?
הקישוט/תליון - מתלבטת אם לתפור משהו לחולצה (מה? לבד אפור? אפליקציה מתאימה?) או להכין תליון כמו בתמונה (וחוזרת השאלה - ממה ואיך?)

המון תודה מראש!
פורים הופך להיות האתגר התפירתי שלי כל שנה מחדש (וחשבתי ששנה שעברה היה מאתגר - אליעזר והגזר, ובעצם תפרתי רק את הגזר הענקי...)

דובצוק

New member
איזה תחפושת חמודה

לגבי המכנסיים -אפשר להסתפק בגטקס.
לגבי הכוכבים, נכון שאפשר לתפור, אבל אפשר גם להכין מקרטון צבוע/עטוף או מסול צהוב ובאמת להעמיד את זה, בעזרת חוט מתכת. בכל מקרה לא הייתי מכתת את רגלי למצוא אפליקציה.
אם את תופרת את כל הגלימה מסאטן, אז גם את הכוכבים כדאי בסאטן לדעתי.
בהצלחה ותעלי תמונות כשתסיימי

ואו זה בהחלט רעיון מקורי!

אצלי זה גמור וידוע מראש שהתחפושת תהיה של נסיכה עכשיו היא רק צריכה להחליט נסיכה של מה היא.
לגבי התליון, אם את רוצה לעשות את זה ממש אמיתי ויש לך זמן וכוח אני מציעה לך ללכת לים יש שם מלא אבנים אפורות בכל מיני גדלים עם חורים ואז כל מה שאת צריכה לעשות זה לחבר את זה לתליון ,אפשר לקחת גם אותו ,(כמובן לא ביום כזה חורפי) אבל אני צופה ימים בהירים ויפים, נראה לי שהוא ממש יתלהב מהמשימה הזו..
ואם לא גם לבד יהיה פתרון טוב, למרות שאולי זה עלול קצת לגרד.
ובעניין הכוכבים גם אני חושבת שאם הגלימה מסאטן אז שהכוכבים יהיו מאותו בד, מקסימום תקשיחי אותם עם פליזלין
בהצלחה!

kokula12

New member
תודה לשתיכן
(ושאלות המשך)

היו לו כמה רעיונות יותר מקוריים לפני כן, אבל הם נשללו מפאת חוסר הנוחות (היתרונות המשמעותיים מבחינתו של הנסיך הקטן: אין לו שום דבר על הראש, ויש לו חרב. ואמא בד"כ לא מרשה חרבות
)

לגבי גטקעס - אני מעדיפה לא משהו צמוד, אלא יותר "טריינינגי" - אנסה למצוא פוטר.

לגבי הכוכבים - שאלה של קלולסית - מותר לגהץ סאטן (לצורך הדבקת פליזלין)? ואז מה, לתפור את זה לגלימה? זה לא ייפרם? (אם אני כבר משקיעה ותופרת דברים כאלה, אני רוצה שהם יישמרו גם למשחקי דמיון וכו')

לגבי שרשרת מאבנים - כפעילות זה נשמע לי אחלה, אבל להסתובב עם אבנים על הצוואר? לא חושבת שזה יהיה לו נוח (מדובר בילד צפלון...). לבד יגרד אם הוא משמש רק לתליון עצמו? (מניחה שאת ה"שרשרת" אפשר לעשות משרוך כלשהו שלא יגרד)

תודה רבה!

נכון את צודקת

מאז שגיליתי את הפליזלין אני פשוט משתמשת איתו לכל דבר! אבל לא חשבתי על זה שזה עלול להרוס את הסאטן תתעלמי ממה שכתבתי בהודעה הקודמת .
את יכולה לתפור לבד לצד התחתון או להדביק אותו עם דבק בדים וזה יחזיק להמון זמן. ואם יש לך חומר מחזק מלמטה אני בספק אם זה ייפרם.

לגבי השרשרת, מספיקה אבן אחת, והיא לא צריכה להיות יותר מידי גדולה, וחוץ מזה מנסיוני האבנים האלה די קלות, תשימי אחת לא צריך יותר מזה.
אני מציעה לך ללכת איתו ולחפש, אם תמצאו וזה לא יהיה לו כבד על הצוואר לכי על זה ואם לא תמיד אפשר להכין תליון מלבד.
עוד אופציה זה מקרטון ותצבעי את זה בצבע אפור אבל זה לא יהיה לך כ"כ עמיד לאורך זמן.
בהצלחה!

דובצוק

New member
דווקא יצא לי להשתמש בפליזלין על סאטן

ולא היתה בעיה.
אפשר לתפור כמו אפליקציה - עם זיגזג צפוף מסביב להכל, ואז הקצוות לא יפרמו.
לגבי השרשרת - אפשר להכין מנייר כסף, או מסול אפור.

kokula12

New member
ואללה, נייר כסף!

קרטון ביצוע עטוף בנייר כסף נשמע לי מעולה.

ולגבי הכוכב - אנסה את זה. אין לי המון סאטן צהוב, אבל מניחה שיש מספיק כדי לנסות לגהץ עם פליזלין ולראות אם זה לא הורס את הבד.

תודה!

kokula12

New member
נחמד! זה פחות או יותר מה שחשבתי

אבל לא בטוחה שאני מבינה בדיוק איך היא הכינה את הגלימה. אולי אני צריכה לנסות את זה בפועל...
אם בכל זאת למישהי יש הוראות יותר ספציפיות לגלימה, אני אשמח לקרוא.

תודה!

מ י כ ל פ

New member
לתפור צריך רק את המעיל

מכנסיים וחולצה תקני טרנינג לבן ועל החולצה תתפרי כפתורים וצווארון שנראה כאילו חולצה מכופתרת
מצאתי את התמונה הזו

kokula12

New member
תמונה מעולה!

אני בספק גדול אם אצליח לעשות את זה כך שיעמוד יפה כמו בתמונה (במיוחד בגלל השימוש בסאטן - שנבחר בגלל הנוחות והרכות. נוחות זה אחד הקריטריונים החשובים אצלנו בתחפושות
). אולי אם אפשר להשתמש בפליזלין זה יעבוד.

לגבי טרנינג לבן - בדקתי אתמול בצורה די יסודית בקניון הקרוב אליי בחנויות הבגדים - אין טרנינג לבן במידות שאני צריכה. הדבר הכי קרוב שמצאתי הוא בצבע שמנת. מה יקרה אם אקנה טריינינג בצבע שמנת ואשרה באקונומיקה? הוא יהפוך להיות לבן? או שזה סתם יהיה מכוער?

דווקא חולצה לבנה מכופתרת יש למתוקי. זה עדיף על סתם גופיה לבנה? כי חשבתי על גופיה לבנה ולהכין את התליון כמו שהציעו כאן (שרוך בשביל השרשרת + קרטון ביצוע עטוף בנייר כסף בשביל התליון).

תודה רבה!

oolay

New member
את יכולה להלביש גופיה ותחתונים ארוכים לבנים.

עם כל הקישוטים והתוספות אף אחד לא ידע שזה בגדים תחתונים ולא טרנינג. לא בטוח שהלבנה תצא אחידה ויפה והריח לא יורד בקלות... לדעתי חבל על המאמץ... בעניין העמדת הצוארון - שווה לשים בפנים משטח אקרילן או אפילו ספוג דקיק כמילוי. זה נשאר רך אבל מעמיד יותר את הבד. לעניין התליון - קרטון ביצוע קצת קשה לחתוך בצורה שאינה קוים ישרים ממש. אבל אולי בחנויות מלאכת יד תמצאי פיסת עץ בצורה הרצויה ותצבעי בטוש כסף. זה ישאר לנצח...

צביה700

New member
אני הייתי הולכת על בדי כותנה. מגפים מלבד

את מניחה מתחת לרגל הפעוט גיליון ומעתיקה בפרופי את הרגל עד הברך מוסיפה תפרים וגוזרת.
לגבי מה שקראת לו גלימה זה למעשה ז'קט, גם פה הייתי תופרת בבד כותנה בחוץ כדי להוסיף אווירה פורימית הייתי תופרת בסאטן אדום. בכל אופן את יכולה לקחת חולצה של הפעות להעתיק את קווי המתאר של החלק הקדמי וגב. וכמובן להעתיק את השרוולים.
להאריך את הקווים ובקו התחתון של החולצה תפר צד ן את יוצאת במידה כזו שתהייה בפרופורציה לקנה המידה של הילד 10 או 20 ס"מ ומחברת לנקודת המותן ןבאותה קנה מידה להרחיב את החלק הקדמי. את האפליקציות הכי נוח לתפור מלבד. אל תקשרי דבר לפעוט מפני שהם לא משיאירים דבר על הצוואר ומרוב שימשכו עוד עלולים לסכן את עצמם. את יכולה להכין לצורך הצילומים בלבד ולהפריד בתום הצילומים.
מקווה שהייתי ברורה. ומשהו מהדברים יעזור לך להתקדם בתהליך.
שבת שלום
צביה

kokula12

New member
דווקא את המגפיים לא חשבתי להכין לבד...

יש לו מגפיים של קרוקס, נראה לי שזה יספק אותנו.

הגלימה היא אכן יותר כמו ז'קט ארוך. את ההסבר אני כנראה אצטרך לקרוא עוד כמה פעמים כדי להבין...
לקחתי פליס שטיפה גדול עליו כדי להתבסס עליו ואני חושבת שמה שכתבת דומה למה שחשבתי (כלומר, שיהיה רחב יותר ב-10-20 ס"מ בחלק התחתון בהשוואה להיקף של המותן של הפליס, נכון? לא הבנתי למה הכוונה ב"חלק הקדמי"...

ה"פעוט" בן 4.5. אם הוא לא ירצה להשאיר את התליון הוא פשוט יוריד אותו

צביה700

New member
בז'קט יש חלק קדמי וחלק גב, וההבדל ביניהם

הוא למעשה עומק הצווארון, כך כאשר מעתיקים גזרה נוטים לקפל לחצי כאשר הקדמי יושב על הגב ומסמנים ומדגישים את נקודות הצווארון בגב תוך העברת קו ובצבע אחר את חלק קדמי , החלק הקדמי זה החלק שמכפתרים. דרך אגב את יכולה להיכנס לבלוג שלי ולראות את חלק מהתחפושות שלהן תפרתי נעליים, או מגפיים ותמיד הילדים התלהבו, מהתחפושות מפני שהגישה שלי אם תופרים תחפושת הולכים הכי קרוב למקור. בהצלחה ובהחלט את מוזמנת לשאול באם יתעוררו שאלות. שבוע טוב.

צביה700

New member
תוספת לתגובתי

דרך אגב את התוספת מוסיפים בתפר הצד מהחלק התחתון ומתחבר למותן. את זה לא ציינתי.

למעלה