תחפושת לפורים

anava:)

New member
תחפושת לפורים

שלום לכולם אני רוצה להתחפש בפורים השנה לגברת (ליידי) אבל אני רוצה להכין את התחפושת לבד מחצאית ישנה. למי יש רעיונות איך אפשר להתחפש לזה ואיך אפשר להכין את החצאית, לא מחישוק -כי זה מסובך אולי משהו יותר פשוט??? תודה וערב טוב לכולם

שלום לליידי ../images/Emo91.gif

אני תפרתי לבת שלי לפני שנתיים ליידי בלי חישוק, פשוט שכבות שכבות של בד מדדתי מהמותן למטה עם חישוב של מכפלת והמון המון בד ישן שבמותנים עבור המון המון המון כיווצים וככה החצאית נראתה נפוחה, אני אנסה לשלוח ועוד אפשרות זה לתפור באמת על חצאית ישנה, אפשר פשוט לקחת חתיכות של בד לפי כל הרוחב עם המון כיווצים ולהוסיף אותם. לצוואר לקחתי סרט סאטן וורוד, עשיתי פרח מטול ועליו קצת טוליפ ומספוג חתכתי מלבן גדול, ריססתי בספריי ורוד עליו טוליפ ורוד, עשיתי ממנו פפיון לאחור בהצלחה

הכל משאריות בדים

מספריי צבע, וספוג, ופייטים וקשקושים שהיו לי בבית שום דבר בתחפושת לא נקנה, החצאית היתה שמלה לבנה עם זהב ואני גזרתי את השמלה והוספתי לה רצועות בד מכווץ

אילנית03

New member
בהום סנטר יש

חוטי ברזל מכל מיני סוגים, קונים לא דק מידי ולא עבה ומזה עושים את החצאית יוצא יפה וגם נוח להליכה.

חצאית קומות!

ליידי, האשה והנשיות יש לה בגדים מאוד נוכחים, צבעים חזקים (ורוד בזוקה?) וחצאית נפוחה. זה לא מסובך להשחיל חישוק או חוט ברזל, אבל מנסיון שלי, זה ממש לא נוח להסתובב ככה יום שלם בעיקר כשמנסים להדחס לתוך תא שירותים, או סתם לעבור דרך הדלת בלי שהעיגול יהפוך לאליפסה עקומה... אני חושבת שחצאית קומות תתן לך את הנפח, והיא לא דורשת עבודה קשה מדי של שרטוטים ומדידות. כל שעלייך לעשות, זה לגזור כמה פסים של בד ברוחב אחיד (למשל 15 ס"מ) כל פס יהיה ארוך מקודמו. למשל, הפס הראשון יהיה ברוחב המותן+20 ס"מ הפס אחריו יהיה ארוך בעוד 30-40 ס"מ הבא אחריו יהיה ארוך עוד יותר וכן הלאה (כמובן שהמידות שנתתי בכלל לא מחייבות, זה הכל עניין של טעם) אחרי שהפסים מוכנים צריך להעביר על כל אחד מהם תך כיווץ. תכווני את התך על התפר הכי רחב (4-5 תלוי במכונה) רצוי להשחיל בבוכנה חוט רקמה, ולא חוט תפירה, שלא יקרע בהמשך. תעבירי תפר בקצה העליון של כל חלק, ותתחילי לכווץ- מישכי את החוט התחתון (חוט הרקמה) ותסדרי את הכיווצים בצורה שמוצאת חן בעיניך. עכשיו את יכולה לבחור איך לחבר את החלקים- או שאת מחברת את כולם לחצאית ישנה, ואז מתקבלת לך חצאית ישרה עם הרבה וולנים. או שאת מחברת כל חלק לחלק שמעליו (תך הכיווץ תמיד עליון) וכך החצאית מתרחבת כל הזמן. במותן את יכולה לקפל ולהשחיל גומי. ממש פשוט. צילמתי כמה תמונות, אצרף אותן בהמשך.

ואחרונה

סתם כדי להשוויץ... זו החצאית שאני הכנתי, שיש לך רק פס כיווץ אחד, וחיברתי אותו לחצאית פעמון קצרצרה.

למעלה