תחפושת "תותית"

• פותח הנושא rio11
  • פורסם בתאריך

rio11

New member
תחפושת "תותית"

הי,
אני תופרת לבת שלי תחפושת של תותית.
יש לי שאלה לגבי החצאית. אני בעצם לוקחת טי-שירט לבנה, גוזרת באזור המותן ומחברת חצאית מבד אריג.
השאלה שלי היא איך כדאי להרכיב את החצאית.
1. האם לחתוך מלבן, לכווץ בחלק העליון ולחבר לחולצה,
2. או לגזור את החצאית בצורת גלגל. אם כן, אז איך בדיוק מחשבים את המותן, ואם אני רוצה כיווצים, איך אני מוסיפה.

אשמח לעצות.
תודה!

(תודה ל-MISS MOO) שהציעה לעזור לי עם הגזרה, אבל אין לי זמן להגיע אלייך, sorry....

מ י כ ל פ

New member
לחתוך פס באורך פי 1.5 או פי 2 מהיקף החולצה

ולכווץ ואז לתפור
קחי בחשבון שהחיבור לא יהיה יפה וטבעי (מניסיון) כי אלו שני סוגי בדים שונים
הפיתרון מבחינתי היה לתפור על החיבור עוד איזה סרט נחמד שנקשר מאחור

rio11

New member
תודה, זה מה שחשבתי

שכדאי לתפור סרט מעל, כדי לכסות על החיבור הלא יפה.

rio11

New member
תודה, מכירה אותה

יהודיתwi

New member
עיגול תמיד נופל יפה יותר

(אם זה לילדה בגיל שדורש שמלות מתנפנפות, רק עיגול)

מודדים בסרט מידה את היקף המותן, אם רוצים בהיקף המותן - סבבה, אבל צריך שיהיה רוכסן או משהו שיאפשר העברה של הגוף דרך היקף המותן (או להכין את החצאית בגודל היקף האגן, כנראה זה יספיק...)
אם רוצים כיווצים - נהדר. מוסיפים להיקף המותן כמה שרוצים.

מקפלים את הבד לארבע, כך שתהיה לנו פינה שבה כל השכבות מחוברות.
מחלקים את ההיקף שבחרנו לחצאית ב-6 ומהפינה מודדים את האורך שיצא לנו (נניח ההיקף המבוקש הוא 60, צריך לסמן 10) וומסמנים כמו מחוגה את האורך הנ"ל בכל הפינה הזו (כלומר מעין רבע עיגול שמרכזו הפינה שבה כל השכבות מחוברות)
מהקו הזה מודדים את אורך החצאית הרצוי ומסמנים רבע עיגול כנ"ל. את שני רבעי העיגול אפשר לסמן בעזרת סרט המדידה שאליו צמוד עיפרון - כמעין מחוגה

גוזרים את שני הרבעים שסימנו והידד, יש לנו עיגול לחצאית.
אם הגדלת את ההיקף בשביל כיווצים, סמני את רבעי העיגול (כלומר את כל הפינות המקופלות - סמני בעזרת סיכה או גזירת משולש פצפון)
תפרי תפר רפוי לאורך המעגל הקטן וכווצי אותו שווה בשווה, להתאים לגודל החולצה.

מחברים לחולצה (שימי לב לחבר את סימוני רבעי המעגל בצדי החולצה ובמרכזנ, כדי שהקפלים יהיו שווים בכל ההיקף)
וזהו.

ההסבר של אבונלי מצוין
http://www.avonlea.co.il/index.php?option=com_k2&view=item&id=3:2013-11-04-14-27-56&Itemid=690

תפרתי תותית לפני שנה

אני לא חיברתי את החצאית לחולצה. עשיתי את החצאית בנפרד ממלבן בד ברוחב פי חמש מההקף והוספתי גם טול למטה.
אם את מחברת אריג חבד טריקו את צריכה לזכור שהטריקו נמתח והאריג לא. אז לקחת טי שירט רחבה מספיק.
הנה קישור לפוסט על התחפושת שתפרתי.

rio11

New member
תודה, זה נראה מקסים

אולי באמת עדיף לתפור חצאית...
אני אחשוב על זה.
תודה!

לילדות תמיד עדיף עיגול

וזה הרבה פרקטי לשירותים וכו.. ואת תמיד יכולה להוסיף מעל חגורה שתסווה את זה שהתחפושת היא חולצה וחצאית, ו״תחפש״ את זה לשמלה.
ואם את רוצה כיווצים את יכולה לעשות את הרדיוס העליון של העיגול בהיקף האגן ואפילו מעט גדול יותר, לתפור שם ״תעלה״ ולהשחיל גומי באורך היקף המותן ואז כיווצים יווצרו לך כבר לבד כי הבד יתכווץ מהגומי, את לא תסתבכי עם רוכסים והסתרת תפרים, הילדה תהיה מאושרת כי החצאית מסתובבת ובא לציון גואל

Tנקר בל

New member
תחפושת מקסימה

איזו השקעה ודיוק. היא יצאה נהדרת.
אולי תרצי לדעת, שמשום מה לא הצלחתי לפתוח קישורים בגוף הפוסט ובקישורים שבצד (ניסיתי לפתוח את הקישור של האריזה הליצנית ובצד גם של האריזה בבד).

למעלה