תחקיר בטחוני

double banana

New member
תחקיר בטחוני

שלום
אני ממלאת עכשיו את הטופס של התחקיר לתפקיד במודיעין ויש לי כמה שאלות

1.בדף של של הקרובי משפחה כתוב לכתוב את ההורים, אחים, בני זוג וכל זה... אלה כל מי שצריך להזכיר? כי יש שם המון שדות למילוי
לא צריך דודים, בני דודים, סבים וכו?

2. יש הרבה דברים שלא ממש נוגעים אליי (תאריך שחרור מצה"ל, ילדים מנישואים קודמים וכו'..) זה בסדר אם אני אשאיר את כל זה ריק?

3. יש כל מיני הגבלות/תנאים ששמעתי עליהן מאנשים שונים וכל אחד אומר משהו אחר.. חלק אומרים שאפשר לרשום רק 3 חברים/ממליצים במקום 4 וגם יש כאלה שאמרו שאת החברים צריך להכיר 3 (וחלק אומרים 5) שנים. אז אני אשמח לקבל עוד אינפורמציה בנושא

ובכלל אם יש כאן מישהו שעשה תחקיר/סיווג למודיעין אז אני אשמח לשוחח בפרטי כי לא חסרות לי שאלות :)

tritone

New member
יש שם הוראות מאוד ברורות כמה שאני זוכרת

תקראי את הטופס בעיון, אני משוכנעת שיש שם תשובות להכל! למרות זאת-
1- לא, אין צורך במשפחה רחוקה, זה נועד כמובן למשפחות מרובות ילדים \ הורים
2- הטופס משמש גם אנשי קבע וכו' שצריכים לבצע תחקיר בזמן השירות, ודאי שאין צורך למלא דברים לא רלוונטיים

3- לגבי זה בטוח יש הוראות שם, אבל אם אני לא טועה מדובר ב-4 ממליצים, 3 חברים ו-3 שנים. אבל זה בטוח כתוב שם!

בכל מקרה בזמן התחקיר, עוברים איתך על הטופס וישאלו אותך אם יש דברים ששכחת למלא או משהו כזה, אז אל חשש. בהצלחה!!

double banana

New member
תודה על התשובה :)

לגבי 1, נכון שלא היה כתוב אבל שאלתי בגלל שיש כ"כ הרבה מקום! זה כמעט שלושה דפים אם אני לא טועה רק לזה

ולגבי 3, יש מקום לכתוב ארבעה חברים.. אבל אני זוכרת שמישהו אמר לי פעם "לפחות שלושה" ז"א שהרביעי זה לא הכרחי
(גם יותר נוח לי שלושה כי יש לי חברות שנמצאות בחו"ל כרגע ולא נראה לי אני אצליח ליצור איתן קשר עד לתחקיר..)
ולא כתוב משך היכרות הכרחי.. פשוט אנשים שאני "נפגשת איתם תכופות"

tritone

New member
יש מצב ש

אני זוכרת שיש שני דפים נוספים להשלים ערכים שלא הספקת בכל אחד מהסעיפים הקודמים, אולי זה זה?
בתכלס את יכולה לשים 3 ומקסימום יבקשו ממך להשלים עוד אחד על המקום, תעשי מה שיותר נוח לך

ממש בהצלחה, תפני אלי אם יש לך עוד איזשהן שאלות (אפשר גם בפרטי!)

double banana

New member
כן אני יודעת על מה את מדברת

וזה לא זה, זה בדף המשך לקרובים

ושוב תודה! :)

את עשית גם התחקיר למודיעין או לחיל אחר?

royfalah

New member
בתחקיר שלי

כשאני עשיתי תחקיר לפני פסח, כתבתי 4 ממליצים ו-4 חברים והמתחקרת מחקה לי אחד משניהם ואמרה שצריך רק 3. עדיף בכל זאת למלא ומקסימום במעמד התחקיר לבחור מי למחוק.
וכן, צריך להכיר את החברים יותר מ3 שנים.

double banana

New member
מעניין אז למה הם עשו מקום לארבעה..

תודה על התשובה :)
אני מקווה שאני אצליח ליצור קשר עם מי שתכננתי כי לא ביררתי מתי הן אמורות לחזור מחו"ל.. P:

גם אתה עשית למודיעין?

מנסיוני האישי-

כתבתי 3 ממליצים- כי ככה כתוב בהוראות למילוי השאלון. חברים רשמתי ארבעה, והמראיינת פשוט מחקה לי את האחרון...
דברים שלא הייתי בטוחה לגביהם מה לרשום- השארתי ריק, והמראיינת אמרה לי על המקום מה לכתוב (למשל- פעילות בתנועת נוער נחשבת מסתבר פעילות בארגון. אז מילאתי שם על המקום כל מיני פרטים קטנים)
המראיינת שלי הייתה מאוד נחמדה, ולמזלי הייתי ראשונה שנכנסה אליה, ככה שסיימתי את הכל תוך שעתיים בערך. אחרים שהגיעו יחד איתי אפילו לא נכנסו כשאמרו לי שאני יכולה ללכת. קחו בחשבון שאתם יכולים להיות שם חצי יום...
ובהצלחה!

double banana

New member
אז שעתיים זה נחשב קצת?

חח.. לעומת הראיון שעשיתי לתפקיד שהיה איזה רבע שעה זה נשמע הרבה זמן..
עוברים סעיף-סעיף או יש דברים שמדלגים עליהם? יש הרבה דברים שהתשובה שלי אליהם היא פשוט ,לא" או שהשארתי אותם ריקים

צר לי לאכזב אותך,

אבל כן. שעתיים זה קצת. הזמינו אותנו ל8, נכנסנו בסביבות 8 ורבע, המתנו עוד עד שבכלל יגשו אלינו, אני נכנסתי ראושנה ויצאתי מהבסיס בסביבות 10 וחצי...
ראיון לתפקיד זה משהו שונה, כי מה שהם רוצים ממך זה רושם. בסיווג בטחוני מבקשים מידע. כן, עוברים איתך על כל סעיף ואף מבקשים הרחבות
(דברים פשוטים אתה אמור לדעת, כן?). מה שהשארת ריק הם פשוט ישאלו מה זה, ואז יגידו לך "טוב, אז תרשום ככה..." אצלי למשל זה היה התפקיד של האחים שלי בעבודה- הם עדיין תלמידים ולא הייתי בטוחה מה לכתוב, אז היא פשוט אמרה לי- תכתבי ככה וככה.
בעיקרון זאת דווקא הייתה אחת החוויות היותר נעימות שהיו לי במהלך כל השלבים והמיונים שעשיתי מאז הצו ראשון. יישבנו בחדר עם מזגן, היו אנשים נחמדים ולא נדרש ממני כמעט כלום. נצל את הזמן כדי לדבר עם החבר'ה האחרים, כי יש סיכוי גדול שתגיעו לאותו תפקיד בסוף!

למעלה