תחקיר בטחוני

sky_girl

New member
תחקיר בטחוני

בקרוב מאד אצטרך לעבור תחקיר בטחוני. האם יש כאן מישהו שהיה שם ויכול לספר לי איזה שאלות בדיוק שואלים שם ולמה אני צריכה להכין את עצמי?

נריה_ה

New member
עברתי תחקיר בטחוני במודיעין.

בקיצור: את צריכה לבוא עם הטפסים ממולאים ב4 עותקים. שואלים אותך כמעט בדיוק את השאלות שמופיעות בדפים שמילאת. בנוסף שואלים אותך שאלות בנוגע לסמים ואלכוהול, חברים בחו``ל, על החברים שלך. אם אין לך קשרים לאיזה שהוא אירגון קיצוני, אין לך מה לדאוג...

נריה_ה

New member
ודרך אגב, תחשבי טוב על מי את מביאה

כממליצים. דיברו עם המורה שלי עלי. ודיברו איתי על חבר שלי. כדאי שיגידו דברים טובים.

MonoM

New member
אז ככה...

לפני התחקיר הבטחוני נדרת למלא המון טפסים שונים (לפחות כך זה היה אצלי). במהלך התחקיר, המתחקר עובד איתך על סעיפי הטפסים אחד אחרי השני , לאחר מכן הוא שואל אותך עוד כמה שאלות הקשורות בך, עברך, משפחתך הקרובה ושואל אם את משתמשת או השתמשת בסמים או אלכוהול. לאחר מכן מחתים אותך על מספר טפסים, אני זוכר שאחד מהם הוא הסכם לעבור בדיקת פוליגרף (מכונת - אמת למי שלא יודע) במידה ויהיה צורך. וזהו בגדול. כל התהליך נמשך כ 40 דקות ולפעמים אך יותר משעה... מקווה שעזרתי

התחקיר הבטחוני

במקרה עיסוק אחד מיני רבים שלי בשירות הוא לבצע תחקירים בטחוניים. באמת באמת שאין לך מה לדאוג. אלא אם כן את משתמשת בסמים באופן קבוע, או שייכת לארגון קיצוני אלים כזה או אחר, אין לך שום סיבה לדאוג. מה שחשוב זה לא לשקר, כי רואים את זה. כשישאלו אותך אם שתית בירה - יעריכו יותר אם תגידי שכן- לפעמים, מאשר שתגידי שאף פעם לא שתית וזה לא יהיה נכון. מה גם שלא כדאי שיהיו לך קשרים עם בני מיעוטים. תתני את החברים הקרובים שבאמת מכירים אותך - אבל אל תתאמי איתם גרסאות ! אם כולם ישתמשו באותם מילים יעלו על זה. בסה``כ אל תהיי לחוצה - תבואי רגועה ותשני טוב בלילה שלפני. התחקיר הוא קצת מעיק וטורדני ( ראי דוגמת מה עשית בחיים מגיל 0-6 ) אבל קחי את זה בקלות ויהיה בסדר. תחקיר טוב לוקח בממוצע שעה וחצי עד 3 שעות, אל תילחצי אם זה ייקח יותר, זה הכל תלוי ביסודיות המתחקר ובחשיבות התפקיד שאת עומדת לקבל. המון בהצלחה ! אלון

למעלה