תחקיר ביטחוני.

Litaly jdh

New member
תחקיר ביטחוני.

אני בדילמה/בעייה,יש לי עוד כמה ימים תחקיר בטחוני (אני מיועדת לכל"צ) והבעייה היא שלפני כמה חודשים הייתי אצל פסיכולוגית (דרך קופת חולים..) שכשהייתי אצלה הייתי במצב נפשי ממש רע,סיפרתי לה שהיו לי כמה התקפי חרדה קלים ועל זה שאני בדיכאון ועוד כול מיניי דברים מאוד שליליים,שבכלל הייתי כול התקופה בהרגשה מוזרה, הייתי אצלה רק לשתי פגישות כי הרגשתי שזה ממש לא בשבילי. עכשיו השאלה זה,מה להגיד בתחקיר הבטחוני? את האמת לגביי זה? עכשיו אני במצב טוב ואני כבר לא סובלת משום דבר נפשי,זאת הייתה פשוט תקופה רעה, אבל אני מפחדת שבגלל זה יכשילו אותי בסיווג.. פעם היו לי גם כמה פגישות עם הפסיכולוגית של בית הספר..בסביבות כיתה ט' זה פשוט כול כך מאחוריי שאני אפילו לא רוצה להגיד להם את זה בסיווג. אז מה להגיד? הם ידברו עם הפסיכולוגיות? אפילו אם הייתי שם רק בשתי פגישות?

אין צורך שתזכירי את זה

את צריכה לקחת את העניין בפרופורציות. אמנם זה תחקיר בטחוני ואת צריכה להגיד את כל האמת והכל, אבל אין צורך שתשפכי דברים רבים מחייך בלי שיש להם השפעה מעשית לתחקיר. בתחקיר הבטחוני יחקרו אותך אותך על משפחתך, על חברייך, על המסלול שעברת בחיים. את לא צריכה להוסיף יותר מדי דברים. עוד אני יכול לומר לך שגם אם תגידי לא יקרה כלום. חוץ משהתחקירן או התחקירנית ישבו לך על הראש שעה כדי שתתארי להם בדיוק איך הרגשת, זה לא יכשיל אותך בתחקיר.

Litaly jdh

New member
אבל זה לא יגרום להם לחשוב

שאני לא יציבה? שאני מסוגלת לספר סודות או משהו בגלל מה שהיה לי?

אם מדובר בטיפול פסיכולוגי בסיסי

זה לא נורא. יש הרבה אנשים שעוברים משברים וטופלו אם תציירי את עצמך כיציבה ותבואי עם בטחון אין סיבה שיעשו בעיות. אל תאפשרי להם בכלל לנסות להחשיב אותך כחלשה

Litaly jdh

New member
השאלה היא אם

היא תגיד שאני סובלת מדיכאון וכול מיניי בעיות,אז יכשילו אותי בטוח? אפילו שזה לא קשור ל"אי אמינות" כאילו יש לי סיכוי? מה שמשנה להם יותר זה הרושם שלהם עליי מביצוע התחקיר או ממה שהפסיכולוגית אומרת? מצטערת על החפירות..

Awolf

New member
תשמרי את זה לעצמך

שום דבר טוב לא יכול לצאת מזה שתספרי בתחקיר על כך שיש לך נטייה לדיכאון. יש דברים שעדיף לנו לשמור לעצמנו

איך הפסיכולוגית קשורה לזה?

תראי זה לא תחקיר של נאס"א. אף אחד לא ישלח אותך להביא את הפסיכלוגית וידרשו ממנה להגיד מה היא חושבת על זה. כפי שאמרו בתגובה מעליי, עדיף לא להיכנס לזה בכלל בתחקיר. זה לא משהו גדול, לא יקרה כלום אם לא תספרי. תאמיני לי שאם תספרי זה יסתכם רק בחפירה של שעה של התחקירן מולך על מה את מרגישה ואיך זה קרה ובלה בלה (מנסיון).

למעלה