תחקיר בתי המלון בטלויזיה הערב (המשך מחר)

תחקיר בתי המלון בטלויזיה הערב (המשך מחר)

שום דבר לא חדש אבל הישראלי המצוי ששמע פעמים רבות את הביקורות הללו, מתעלם ואוכל פיגולים שמגישים לו "מלונות פאר".
בכל המקומות שבתחקיר לא ראיתי אפילו עובד נקיון אחד במטבח מה שמחייב כח אדם קבוע לשמירה שמחזות כאלו לא יהיו.
כאשר המלונות התבקשו להגיב, הם ענו (כנראה בלי למצמץ...) בשקריםעלובים, למרות שראו מצויין מה צילם בסתר התחקירן.
ועם ישראל ממשיך לנהור בהמוניו.....

בזמנו אשתי הקימה וניהלה את מחלקת הטיולים של מועצת פועלי חולון והכניסה למועצה כ-3 מליון שקל בשנה (המשרד היחידי שהכניס כסף, אחרים רק ביזבזו...)
מידי פעם היה צריך לצאת לאג'יוקישנל (לימוד והכרת אתרים) וזה לא תענוג גדול כיוון שכל לילה במלון אחר וכל יום לבדוק את המלון, עבודה מתישה לכל הדיעות.

דבר ראשון בביקור במלון היא נכנסה למטבח, ונסעתי איתה, ופעמים רבות , תוצאת הביקור במטבח היתה שאכלנו אוכל מהיר שקנינו במרכול, כן, כריכים.
למשל במלונות ים המלח היו יותר מידי מלונות שנפסלו על ידה בגלל המטבח.
(איך פרצה מחלת הליגיונרים במלון הרודס באילת כמדומני? סתם? וירוס באויר?)

גם בצפון הארץ היו רק מעט מלונות שעברו את הביקורת שלה, ורק מלונות אלו הסכימה לשלוח אליהם אנשים.

לעיתים קרובות נכנסה למלונות בלי תיאום מראש, בקשה לשוחח עם המנהל והציגה את עצמה ובקשה לבדוק את המלון, במקרים רבים מידי נטען שזה לא מקובל.
מלונות אלו נפסלו על ידה מיד.

כשאני משווה זאת לכרתים, יש לנו הרבה מה ללמוד.
לא משנה אם במסעדה או במסעדת המלון תבקשו לראות את המטבח, ייענו מיד וברצון.
יש מסעדות שבכלל מזימינים את הסועדים להיכנס למטבח ולבחור מבין סירי האוכל המתבשל.....

ובואו נתערב שהישראלי הממוצע ימשיך ללכת לבתי מלון אלו "הכל כלול", כולל ג'וקים ועכברים ואוכל פיגול ממוחזר.....

יוליקה

Member
מנהל
נכון, זה כואב לראות הוכחות כאלה

אבל, שוב לא נעשה הכללה.
אני לא מקבלת שזה מדגם מייצג של כל המלונות בארץ...
ואינני אומרת שהמלון שאני מבקרת בו באילת הוא מדגם מייצג
לשאר המלונות... (רויאל גרדן, מלון ספורט, ומלון לגונה) בשלושת אלה
אני מבקרת לעיתים... ושלושתם נקיים מאד והאוכל תמיד טרי...
במלונות ים המלח לא ביקרתי לכן אינני יודעת אבל גם בתל אביב
יש מלונות שעומדים בסטנדרטים...
אפשר להגיד גם על אולמות שמחות וגני אירועים שהם מזלזלים
לדוגמא ראינו כבר לא אחת שהם ממלאים בקבוקים של משקה ויין
ופוקקים אותם מחדש....
הבן שלי לדוגמא לא מוכן לאכול שום מוצר של סלטי מיקי...
לאחר שעבד שם וראה מה הם עושים...
No body is perfect!!!!

התכנית היתה על בתי מלון מסויימים, לא על כולם.

יש אימרה:"הנכווה ברותחין נזהר בצוננין".

כל מלון שאת הולכת אליו את נכנסת למטבח להתרשם ?

המוזר הוא לאמר שיש מלונות שעומדים בסטנדרטים, כאשר זה צריך להיות אצל כולם, אבל משך השנים התחקירים עברו במספר רב מידי של מלונות שנכשלו, כך שהתופעה ממש איננה שולית.

ככה זה כשרוצים לחסוך על חשבון האיכות והבריאות ונגד טובת האורחים ומספקים להם אוכל פיגולים.
ואנחנו מדברים על מלונות מובילים ולא על איזה חושות.

כאשר הבת שלי הלכה להתחתן, ניגשתי לאולם שבו היא היתה צריכה לקיים את האירוע, נכנסתי מאחור ישירות למטבח, וכמעט הקאתי.
כמובן שההזמנה בוטלה מיד.

נכון שאין גבול לזהירות, וצריך לא להיות כל כך דקדקנים לפעמים, אבל מדובר בפרטים שעלולים לגרום למחלות.

הפתרון שלי?
לא הולך בכלל לבתי מלון ומסעדות בארץ, אלא רק לכאלו שביקרתי במטבח והתרשמתי, כמו אמארה בעמק, קרלברג ברחובות.

יוליקה

Member
מנהל
כן, ביקרתי במטבחים

בהחלט ברור שאי אפשר לבקר בכולם... וזה ממש לא שחור ולבן....
אבל אני גם לא מקבלת שביקור במלון ישרוטל בים המלח
מעיד על כך שכל מלונות ישרוטל בארץ הם אותו דבר...
שלושת המלונות שציינתי באילת הם של רשת ישרוטל
ושלושתם משביעים רצון בהחלט.
האם ביקרו גם ברשת מלונות דן??
תמיד תמצא עובד ממורמר שפוטר ולכן שופך את מרמורו על המקום....

שוב המונח "כולם" ?

הרי הבהרתי שהכתבה עסקה במלונות מסויימים, אז למה לחזור לנושא "כולם" ???

אם ביקרת במטבח של כל מלון שאת מתארחת, את פועלת נכון.

על איזה עובד ממורמר את מדברת ?
התכנית שתלה אנשים במטבחי המלונות המדוברים (במספר רשתות), כאשר התחקירן נכנס לעבודה במטבח והוא מצוייד במצלמה נסתרת.
המראות שהתגלו שם היו מזויעים לגמרי, ורואים שמדובר על הזנחה וזילזול זמן רב (והעובדים התבטאו לתחיקרן שזה מעשה של קבע)
יותר חמור מזה התשובה של בתי המלון לתחקיר שאצלם הכל בסדר ומה שמסופר בתכנית איננו נכון (גם הצילומים?.....) פשוט ממשיכים לשקר בעזות מצח.

פעם אמרו שאפשר לעבוד על חלק מהאנשים רוב מהזמן או על רוב האנשים חלק מהזמן, אבל אי אפשר לעבוד על כל האנשים כל הזמן.

ומוכח שוב ושוב שאמנם אפשר לרמות את האנשים כל הזמן החל ממחיר מכונית 99.990 (ולא תחשבי שזה בעצם 100.000) דרך הצעות שאין בהם שבב של אמת, הצעות דילים באינטרנט וככל שיותר אנשים נכנסים לאותו אתר המחירים עולים, נותני שירות שכדי לחסוך בעלויות מקצרים את הדרך ובעצם מרמים את הציבור. נותני שירות שגובים מחירי עתק כאשר הם לא עשו דבר...
ועוד עשרות אלפי מצבים.

זה המצב היום ושום משקפיים וורודים לא יעזרו פה.

אדם זהיר ששומר על בריאותו מוטב וינקוט צעדי זהירות.

יוליקה

Member
מנהל
התכנית ממש לא משקפת...

ירדו לאילת... באילת יש יותר מ-100 מלונות של כל הרשתות....
אז תפסו מלון אחד!!!
ובהרצליה? נכון מלון דניאל הוא מלון יוקרה וזה עצוב מאד...
אבל איפה המלונות מנתניה? ועוד מהרצליה...
באמת ובתמים חשבתי שיראו מדגם מייצג של המלונות בארץ...
ואיפה כל המלונות מתל אביב?? ירושלים?? חיפה?? נהריה??

לסקרים את מאמינה ולזה לא?

לקחו מספר בתי מלון ממספר רשתות ובדקו, אז זה לא מידגם מייצג.
אבל כשעושים סקר מול 500 איש כאשר במדינה יש 8.500.000, זה כן מייצג ?

יש בארץ 334 מלונות , כמה זה מידגם מייצג ?

כמה שאני זוכר בדקו 10 מלונות (ים המלח, אילת, הרצליה) שזה כ-2.5% מבתי המלון בארץ.
(למעשה החישוב לא נכון כיוון שנבחרו מלונות רק מתוך מלונות 5*, וכאלו יש בים המלח רק 7 ובאילת 19, לא מאות. מכאן שכאשר מדובר בסקר בתי מלון 5*, שליש מהם נפלו במידגם)

בסקר צרכנים ואחר בודקים 500 איש שזה בערך 0.005% מהאוכלוסיה, אז זה כן דגם מייצג וההוא לא ?

כמה זה דגם מייצג ?
בסך הכל בדקו כמה מלונות, אף אחד מהם לא ברמה של פחות מ-5* וזו התוצאה.

אגב באילת יש 170 בתי מלון ולא מאות, סה"כ 340 מקומות לינה שרובם צימרים ואכסניות.

אבל תעזבי, אני לא מליץ יושר של הטלויזיה.....

יוליקה

Member
מנהל
חשבתי שאתה מכיר אותי טוב יותר

אני ממש לא מאמינה לסקרים!!
ולא כתבתי מאות באילת אלא כ-100

למעלה