תחקיר קצר שלי :) ממתי-איך-למה-איך2

DudeOnNet

New member
תחקיר קצר שלי :) ממתי-איך-למה-איך2

ממתי אתם צמחונים? איך סיפרתם להורים\משזה לא יהיה על זה שאתם צמחונים? למה אתם החלטתם להיות צמחונים? איך ההתחלתם להיות צמחונים? אני ראשון- אני צמחוני בערך חודשיים. ועדיין לא בדיוק סיפרתי להורים שלי (זה אגב אחד הסיבות לשירשור הזה..). החלטתי להיות צמחוני בגלל כמה סיבות - העיקריות - אני נגעל מהעובדה שמה שהיה בצלחת היה פעם יצור חי, אני לא יכול לחשוב שהרגו יצור חי בשביל שיהיה לי אוכל - על אף שלעומת שנים קודמות שמתי לב לעובדה שצמחונים אוכלים יותר בריא, פחות משמין, והרבה פשוט הרבה יותר טעים :), והכרה בזכות של בעל החיים לחיות ללא קשר לכמה שאני אוהב בעלי חיים (אני אוהב פרות, שונא תרנגולות.). ואני התחלתי בכך שראיתי שאפשר להיות בלי אז התחלתי לקנות הרבה דברים של טבעול (כי אהבתי את זה - לא בגלל שרציתי כל כך להיות צמחוני
) וצמצמתי בהדרגה את האכילה של הבשר שלי לכלום, ואני כבר חודשיים לא נגעתי. אבל אני לא יודע איך לומר את זה לאימא שלי, זה קצת מוזר לי לומר לה את זה.

טוב אז ככה...

שלוש שנים ומשהו (מהחופש הגדול בין ז´ ל-ח´) והאמת שרציתי תמיד להיות כי אף פעם לא נהניתי מהעובדה שאני אוכלת חיות מתות אבל לא ממש הצלחתי אז יום אחד פשוט החלטתי שאני מפסיקה לאכול בשר וזהו הפסקתי. להורים שלי פשוט אמרתי והם אמרו שכל עוד אני יודעת מה אני צריכה לאכול אין להם בעיה עם זה ואז הלכתי לרופא והוא אמר לי מה אני צריכה לאכול...

Gal-Mo0D

New member
הסיפור שלי

לפני כחצי שנה בערך בזמן שוטטות בפורומים כאן (בכל זאת, הייתי חייב למצוא תחליף לIOL) ראיתי את פורום "זכויות בעלי חיים", דבר הוביל לדבר והתחלתי לקרוא המון על זכויות בעלי חיים וצמחונות. השיא הגיע כשהלכתי להרצאה של אנונימוס למצטרפים חדשים שם הקרינו כמה סרטים מזעזעים (על ניסויים בבעלי חיים ועל שחיטה, התעללות ושאר מיני ירקות בתעשית הבשר, הביצים והחלב) ככה שכשחזרתי הבייתה סיפרתי לאמא שלי איפה הייתי והודעתי שאני צמחוני. ההורים שלי לקחו את הצמחונות ממש ממש קשה. היה להם די קשה להבין איך אפשר להמנע מבשר (זה בריא! זה טעים!). הם אפילו ניסו לשכנע אותי לאכול שניצל פעם בשבוע
היום, חצי שנה אחרי, המצב לא השתנה בהרבה - הם מבינים למה אני צמחוני, אבל אף אחד מהם לא מראה שום כוונות כאלה בזמן הקרוב.

Neta558

New member
צמחונות, טבעונות, וקצת על הורים

אני צמחונית בערך שנתיים, טבעונית בערך שנה וחצי, הכל מסיבות אידיאולוגיות שמפורטות פה כמעט בכל הודעה, אז אני אחסוך אותן בזאת
אני אתייחס בעיקר לנושא של ההורים. חשוב לספר להורים על צמחונות או טבעונות, מסיבות שונות.
צמחונות לא צריך להסתיר! זו לא בושה להיות צמחוני, זו גאווה גדולה. היכולת להתחשב בזכויות בעלי החיים עד כדי שינוי באורח החיים שלך הוא דבר נעלה ועל ההורים להכיר בכך ולהתגאות בך! מי שמסתיר צמחונות, כאילו משדר לאחרים שיש בכך משהו לא לגיטימי, ולכן נאלץ להסתיר זאת.
מי שגר בבית-אוכל בבית. מאד קשה לאכול עם ההורים, במיוחד לאכול את האוכל של ההורים, כשהם לא מודעים להיותך צמחוני. קשה להמציא כל פעם תירוץ אחר לכך שלא אוכלים מהמנה הבשרית, ולהמנע מכך בלי למשוך תשומת לב.
הבריאות שלך חשובה! מעבר לצמחונות צריך להיות מלווה במעבר לתזונה בריאה יותר. לא ניתן כמעט לעשות זאת בלי לספר להורים. יש צורך בשינוי של חלק מהרגלי התזונה, ולא רק הורדה של בשר מהתפריט. בשביל זה צריך שההורים יהיו מודעים לצמחונות, ויתחשבו בכך בתכנון ארוחות או בקניות. איך לספר להורים? פשוט לספר להם... אבא-אמא, יש לי חדשות נהדרות לספר לכם. אני בטוח שתהיו גאים בי, החלטתי להיות צמחוני! אתם יודעים כמה זכויות בעלי חיים חשובות לי, ועכשיו החלטתי לממש באופן מעשי את האידיאולוגיה שלי. בנוסף, אני גם אוכל להקפיד על בריאות טובה יותר! בקיצור... לתת להורים סיבות להתגאות בך-דבק באידיאולוגיה, בוגר ואחראי, מודע לתזונה ולבריאות שלך וכו´. במאמרים של הפורום יש שני מאמרים בנושא העימות עם ההורים, ומאמר על שלום בית סביב השולחן-על צמחונות בבית בשרי. מומלץ לקרוא גם אותם! יום טוב! נטע

DudeOnNet

New member
למען האמת,

אני לא אומר להם בגלל שזה פשוט כי אני לא יודע מה יהיה התגובה שלהם ואני לא רוצה דברים לא צפויים, והתזונה שלי פסדר, אני אוכל דברים מגוונים (לרוב טבעול אבל בתוספת אורז, ברוקלי, כרובית, תפוחי אדמה ושות´ ומה שלא אני משלים בזלילה בין ארוחות
אני מת על ירקות ופירות :) ).

Neta558

New member
לא תגלה את התגובה אם לא תנסה...

ובעצם, ממה יש לך לחשוש?
לא עשית שום דבר רע, אין שום סיבה שלא תספר להם, לפחות ככה אני רואה את זה.

DudeOnNet

New member
הממ אין לי ממה לחשוש

פשוט בשביל מה לספר אם הם יבינו לבד עוד חודש? בנתיים אין לי בעיה, אני כל הזמן אוכל פלאפל, פיצה, טבעול והם לא שמים לב כי תמיד הייתי ככה, אף פעם לא ממש אהבתי בשר. רק אחרי שהם יבינו שאני לא אוכל בשר הם יקבלו את זה יותר טוב ככה.

Anathema Device

New member
התהליך שלי

ההורים שלי ידעו שאני צמחונית עוד לפני שאני הייתי מודעת לזה
. זה הלך ככה: בראשית הפסקתי לאכול בשר (ועוד לא קראתי לעצמי צמחונית, פשוט הפסקתי). לאחר כמה זמן, ההורים שמו לב. אבא אמר - תחליטי, את צמחונית או שאת אוכלת בשר. מיד הודעתי שאני צמחונית (וכך קראתי למה שאני בשם). המודעות שלי לזכויות בעלי החיים התפתחה עם הצמחונות, למרות שבמחשבה לאחור, תמיד היה בתת-מודע שלי הגועל מלאכול חיות מתות (סוגים מסויימים של בשר, שפחות עובדו מאחרים, המחישו לי את העובדה שמה שאני אוכלת זה גוויה). אני חושבת, שגם הקרבה שלי לבעלי חיים (אפילו קרניבורים- היו לנו חתולי רחוב, ואז חתולת בית שנשארה אצלינו עד למותה מזקנה), עזרה, כי כך ראיתי שבעל חיים זה יצור עם נשמה. עם אישיות משל עצמו. שמסוגל למגוון רחב של רגשות. לאחר הבשר, הנעלי-עור היו הבאות ללכת. ואז גם ההקפדה על מוצרי קוסמטיקה (שמפו וכו´). ולאחר (יותר מדי) שנים, גם הטבעונות. סוף פסוק.

sleeping sun

New member
הממ.

בערך לפני חמש שנים (אם אני זוכרת נכון) באיזו ארוחה של כללל המשפחה המורחבת בחג כלשהו (כנראה פסח או ראשהשנה) נודע לי שבנות דודות שלי צמחוניות והתחלתי להתעניין בנושא. החלטתי שאני מאמינה שלא צריך לאכול בשר והנה אני היום (כמובן שאני גם כבר קצת זמן טבעונית אבל זה לא קשור). איך סיפרתי להורים? לא ממש זוכרת כבר... לאמא שלי לא נראה לי שהיה איכפת, גם כשהודעתי לה על הטבעונות לא היה איכפת לה. אבא שלי אם אני זוכרת נכון צחק עליי קצת והיה לו קצת קשה לקבל את זה (הוא עדיין צוחק עליי. זה מעצבן, למי שתהה) אבל גם לו לא איכפת ממש וכשאני אצלו אני פשוט אוכלת ירקות ותוספות וכאלה. האמת היא - לא היה קשה.

BrownEyedGirl

New member
הסיפור שלי

כידוע אני עוד מגיל 14 מנסה להיות צמחונית. הזהירו אותי שאם אני לא אוכל בשר-אני לא אגבה. אז גמרנו, אני קטנה, SO? אף פעם לא יכלתי לאכול בשר עם המחשבה שמקודם זה היה בעל חיים נושם שהתעללו בו ואני בעצם חיה על חשבונו.מילא שניצל או פסטרמה שלא כל כך מזכירים בע"ח בצורה המקורית אבל במיוחד הגעיל אותי לראות דגים, סתם ככה שלמים, נועצים בי מבטים...לפני חצי שנה התחלתי דיאטה שלא עבדה לפי התכניות בכלל...במסגרת הדיאטה החלפתי לאט לאט את הבשר בשניצל טופו ודומיו. תמיד בטיולים הצהרתי על צמחונות והפעם שכנעתי עוד כמה להצהיר לפחות בטיול הזה לאילת. כרגע צריכת הדגים שלי היא 0% ובשר...שואף לאפס ומנסה להפחית עוד יותר. ההורים שלי לא כל כך מרוצים מכל הסדרי הבריאות החדשים שלי אבל אני בת 17. אוכלת מה שאני רוצה.

תמיד הצחיק אותי הטענה...

שיש קשר בין תזונה צמחית לגובה. לפחות לי אי אפשר לטעון את זה בפנים... (אני 1.90 מ´ וצומח... האדם הכי גבוה במשפחה הקרובה אלי הוא אבי, וגם הוא 1.90...)

למעלה