תחרות ב-24 ליוני

• פותח הנושא ede1
  • פורסם בתאריך

ede1

New member
תחרות ב-24 ליוני

שלום לחברי הפורום! אני אמא לילדה שמתעמלת בהתעמלות קרקע. ידוע לי כי יש תחרות באותו יום. רציתי לשתף אתכם בשאלה שלי. מסתבר כי באותו יום בהרבה בתי הספר יש מסיבות סיום בשעות בוקר. ילדות מוכשרות שלנו מופעיות גם שם. נוצרה דילמה ואז התחרות ברור !!!!! מנצחת. מצד שני נראה כי זה פיספוס מסוים, הרי ילדות מראות את מה שהן יודעות לעשות וכך בצורה עקיפה מפרסמות את ענף ספורט שלנו. לא חבל?

אכן חבל, אבל מה אפשר לעשות?

אליפות ישראל מתקיימת כמובן בסוף השנה, שהרי אי אפשר לקיים אליפות ישראל באפריל. וגם מסיבות סיום מתקיימות באותה תקופה מאותן סיבות. בכל בי"ס יש מסיבות סיום בתאריך אחר ואי אפשר לרצות את כולם. גם אם התחרות הייתה מתקיימת שבוע לאחר מכן, אני לא חושבת ששבוע לפני אליפות ישראל זה נכון שהמתעמלות יתאמנו גם על הופעה בית ספרית. כמובן שתחרות לוקחת הופעת סיום, שכן להופיע ולקדם את הענף אפשר גם בטקסים של חגים ובאלף הופעות אחרות שאפשר לקיים פרט להופעת סיום, ואליפות ישראל יש רק אחת. לא הבנתי מההודעה אם בתך מתחרה בתחרות, או שמגיעה כדי לצפות. אם היא רק צופה, יכול להיות שאפשר להנות משני העולמות, למשל להופיע בבוקר במסיבת הסיום ומיד אח"כ לבוא לתחרות. בנוסף אני חושבת שהופעות הסיום הבית ספריות, הן הזדמנות טובה גם למתעמלות החובבות להראות את כשרונן וביצועיהן, ולקיים הופעה עם נבחרת מתעמלות בית ספרית ללא מתעמלות "נבחרת ישראל" גם היא רעיון לא רע בכלל אשר מקדם גם את המתעמלות וגם את ההתעמלות.

ede1

New member
מסכימה איתך, במיוחד עם מה שכתבת בסוף

למופע סיום מגיעים רב ההורים, בלהבדיל ממסיבות במהלך שנה. דיברנו כמה אמאות והתברר שיש מסיבות סיום בדיוק באותו יום. המסיבה נגיד עד 12, אז מפחיד לקחת סיכון ולאחר לתחרות. התוצאה היא שבנות מותרות על השתתפות במופע בבית ספר. באיזה שעה ואיפה מתקיימת התחרות? אם שעה היא מאוחרת יותר, אז יש גם זמן להגיע מאזורים שונים

ede1

New member
אני שוקלת. לדעתי האישית היא לא מספיק טובה

לקבל מקום/מדליה, לכן ההחלטה עוד לא התקבלה. יש תשובה לגבי שאלה שלי על מיקום/שעה? בתודה

Tammie

New member
אני חושבת שהנקודה פה היא לא רק אם היא תצליח

לקבל מדליה או לא. לא הולכים לתחרות רק כדי לזכות, כמובן שכל מתעמלת רוצה להצליח ולקבל את הציון הכי טוב שהיא יכולה, אם זאת, עצם ההשתתפות היא מאוד משמעותית. הבנות מתכוננות לתחרות במשך הרבה זמן וזו חוויה מאוד מיוחדת להתחרות. זו הזדמנות בשביל המתעמלת להכיר בנות ממקומות אחרים ולפגוש עוד מתעמלות. כמו כן, זו חוויה מאוד מגבשת עבור הקבוצה. אני מבינה שיש רצון גם להגיע לאירוע בבית הספר, אבל כמו שנעה אמרה, יהיו עוד אירועים בבית הספר, ואי אפשר להשוות את החשיבות של התחרות לעומת מסיבת סיום בכתה. בכל מקרה, מה שלא תחליטי, המון בהצלחה לבתך!

אני קוראת את השרשור

והאמת שדי משועשעת.... ממתי ההחלטה האם להשתתף או לא מוטלת על ההורים?...מרגע שהילדה היא חלק מנבחרת הזוגות והיא מוצמדת לבת זוג היא מחויבת לצאת לתחרות ע"פ שיקול המאמנ/ת בלבד. ביום בו אתקל במתעמלת מהסוג הזה אעביר אותה בחזרה לקבוצת החוג הרגילה. אגב, אליפות האגודות מתקיימת בימי שישי כיוון שבעבר השתתפה בה מתעמלת מאד מוכשרת דתיה. מה שמשרת בימים אלו מתעמלות דתיות מוכשרות נוספות. התחרות מתחילה לרוב בשעות הצהריים ואין הפסד של בוקר לימודים אלא במצב של ריבוי משתתפים. במקרה כזה מתחילים מוקדם יותר.

Tammie

New member
לפי הבנתי, מדוברת במתעמלת במכשירים

ולא באקרובטיקה... יכול להיות שהבנתי לא נכון. בכל מקרה, שתי התחרויות מתקיימות באותו היום, אם זאת, תחרות המכשירים בחלק מהדרגות מתחילה כבר בשעה 9:00 בבוקר, כך שהבנות אכן מפסידות יום לימודים. אני חושבת שהשאלה כאן היא לא האם המאמנת אישרה למתעמלת להתחרות או לא, אני בכל מקרה, יצאתי מנקודת הנחה שמבחינת המאמנת המתעמלת מוכנה לתחרות. במצב כזה, זכותו של ההורה להחליט בכל זאת כי הוא אינו מעונין שביתו תתחרה, אני מסכימה איתך שיכולות להיות לזה השלכות..... אני לא התייחסתי לנושא זה מכיוון שאני חושבת שזה בין המאמנת להורה...

ede1

New member
תודה רבה להתיחסותכן לשאלתי

ולהבנה. בתי מתעמלת מתחילה ולכן באה השאלה. היא מופיעה במופע בבוקר ומהווה חלק מרכזי בו. נשתדל מאוד להספיק לתחרות. לאמא של סנונית. משום מה אותי זה לא משעשע, אלא התיחסותך מדאיגה אותי מאוד. לא מבינה למה את תוקפת אותי. החיים לא נגמרים עם תחילתם של אימונים, ויש חשיבות להרבה דברים בנוסף להתעמלות קערקע. בסופו של דבר דבריך מצביעים על קיצוניות וכן בגישה שלך היית מאבדת כמעט כל בנות מוכשרות שמתחילות להיתעמל ושיש בחיים שלהן תחומי עיניין נוספים (מותר לא?) וגם חובת הלימודים, כולל לימודים גבוהים, רכישת מקצוע וכו'.

אל תתרגזי ואל תקחי את ההערה שלי

למקום כל כך אישי. יקירה, תודה על העצות... אלא שאני מאמנת וותיקה ומנוסה ואמא ל4 ילדים בוגרים בעצמי תביני, מרגע שמתעמלת נבחרה לנבחרת תחרותית היא אמורה לשים את ההתעמלות שלה בראש סדרי העדיפויות. כמו כן ההורים שלה- בלי שיתוף פעולה שלהם אין אפשרות לקדם את הילדה בצורה רצינית. ההורים לא יכולים להיות מעורבים בהחלטה לאיזה תחרות לצאת ולאיזה מופע להגיע. אין דרך אחרת לקדם ילדה. במקרים כאלו אם הילדה ו/או ההורים לא מוכנים לוותר וויתורים מרחיקי לכת צריך לשקול מחדש את הענין. זה לגיטימי לחלוטין לעשות שינוי. בכל חוג יש קבוצות אחרות של מופעים, קבוצות נבחרת של חוג בהן אפשר להתקדם ולעבוד קשה אבל בלי כל המחויבות הנדרשת מקבוצה תחרותית. ממה שאני מבינה מתקיימת תחרות נוספת ביום ו ה24 כך שהדברים שלי לא מתאימים במדויק לנושא הדיון. באותו יום מתקיימת אליפות האגודות באקרובטיקה[ בוינגייט] מדובר על צוותים של זוגות ושלשות שמתכוננות במשך שנה שלמה ונראה היה לי תמוה ואף משעשע הדיון בהקשר הזה. אין לי מושג על איזה תחרות מדובר בדיוק בכל אופן שיהיה לך ולביתך הצלחה. אני מאמינה שאת לא תזדקקי לעצות מאף אחד לבד תדעי כאמא את התשובות לכל השאלות שתפי את המאמנת הישירה היא הכתובת בעיני.

נדמה לי שנפלה אי הבנה

אם אני הבנתי נכון, הילדה מתעמלת בחוג התעמלות רגיל, לא תחרותי, ושקלה להגיע לאליפות ישראל. בקבוצה תחרותית כל הסוגייה אינה רלבנטית. בקבוצה תחרותית, הבנות משקיעות את כל יהבן בהתעמלות, מירב שעות הפנאי, המאמצים והמשאבים, כשמראש גולת הכותרת היא אליפות ישראל. שאלת ההשתפות- כן או לא, לרוב אינה עומדת על הפרק. הבנות בד"כ לא משתתפות בהופעות התעמלות בית ספרית ביום התחרות, וגם לא שבועיים לפניה או אחריה, כיוון שהמאמצים וההשקעה בתחרות כל כך גדולים, כך שלא נשאר זמן וכוח להשתתף בחזרות ובאימונים נוספים לצד ניהול מורכב של חיי אישיים בהם דרישות לימודיות, חברתיות ורגשיות. בנוסף הסיכון שבפציעה, אפילו קלה, או אפילו מצבי רוח, בשל הופעה בית ספרית גבוה מידיי בשביל לאבד את ההתמודדות בתחרות. בנוסף גם ההרשמה והתשלום לאליפות ישראל, מתקיימים מראש ולא שבוע וחצי לפני התחרות, תרגילים מוכנים לאחר חזרות אינטנסיביות, סדר עלייה למכשירים וכיו'ב. אני מאמינה שאף אחד כאן לא התכוון "לתקוף" אף אחד, פשוט האמא לא ממש הבינה את הקונספט ואנחנו לא ממש הבנו אותה. קורה. לא נורא. לא כולם יודעים הכל וקוראים מחשבות. אולי עדין לא הבנו אחד את השני. בשביל זה מסבירים. בהצלחה לכולם במופעים, בתחרויות ובכל כיוון...

אהה ראיתי עכשיו ......כבר קצת סנילית...

ביום שישי 24.6 תתקיים בוינגייט אליפות האגודות באקרובטיקה הצוותים מתחרים ב4 דרגות כאשר A היא הנמוכה ביותר וD הגבוהה ביותר. צריך להציג תרגיל אחד מעורב. במעורב הכוונה לתרגיל שמשלב אלמנטים של בלאנס [סטטי] וטמפו [דינמי]. הקטגוריות הקיימות בתחרות זהות לזו של אליפות ישראל כלומר: זוג בנות, שלשלת בנות, זוג בנים, זוג מעורב [בן ובת] ורביעיית בנים- כאשר באליפות ישראל נדרש כל צוות להציג 2 או 3 תרגילים בתחרות. אורך התרגיל הוא עד 2.5 דקות והוא כולל אלמנטים בזוג, אלמנטים אישיים ואלמנטים תנועתיים. באליפות ישראל האחרונה השתתפו מס' רב של צוותים וזו הייתה אחת התחרויות היפות ביותר.לשימחתי יש התפתחות רצינית בענף בארץ, יש הרבה צוותים ורמת אקרובטיקה גבוהה. מסנונית יצאו 5 זוגות חלקם חדשים לגמרי וזו התחרות הראשונה שלהם. בהצלחה לכל המתעמלות מכל המרכזים!!

מה המשמעות של אליפות "האגודות"?

מה זה אומר אליפות האגודות? האם זה מסלול שונה ממסלול תחרותי, או שזה אותו מסלול?

Tammie

New member
יש באקרובטיקה שני מסלולים

האחד, הוא אליפות ישראל, שזהו מסלול שמקביל למסלול התחרותי במכשירים. השני הוא אליפות האגודות, מסלול הדומה יותר לליגה במכשירים.

לא בדיוק..חח

אליפות ישראל יש רק פעם בשנה בסוף יוני. על מנת שמתעמלת תוכל להתחרות יותר פעמים בשנה הוסיפו את תחרות אמצע השנה שנקראת גביע האיגוד. גם בתחרות גביע האיגוד יש מדליות וזכיות אלא שרק לתוצאות של אליפות ישראל יש חשיבות. כלומר, שלושת הזוכים במקומות הראשונים בכל קטגוריה מגיעים כשבועיים אחרי לתחרות מבחן ושני הזוכים במקומות הראשונים נבחרים לצאת לאליפות העולם שמתקיימת באירופה בד"כ בחודש אוקטובר. הצוותים שיוצאים לאליפות העולם מתחרים עם 3 תרגילים: בלאנס,טמפו ומעורב. מסלול האגודות הוא מסלול שיש בו הקלה מסוימת כלומר הצוות מציג רק תרגיל אחד מעורב. השיקולים האם לשלוח מתעמלים לאגודות הם רבים. אנחנו נוהגים לשלוח לשם זוגות חדשים כדי שישתפשפו ויצברו ניסיון. קרה בעבר שמתעמלת חזקה חזרה אחרי פציעה ולא הספיקה להעמיד 3 ריקודים אז היא הוצאנו אותה לאגודות. לפעמים יש פרוק של זוגות באמצע השנה בגלל שהקטנה מאד גדלה והגדולה קצת פחות... גם במקרה כזה ניתן לשלוח לאגודות. ולכן גם בתחרות האגודות ניתן למצוא זוגות מאד חזקים

Tammie

New member
התכוונתי שאלו שני מסלולים נפרדים

באופן טבעי במסלול התחרותי יש יותר תחרויות במהלך השנה כדי שלמתעמלות יהיה יותר נסיון, בדומה לכך שבהתעמלות מכשירים יש במסלול התחרותי כמה תחרויות במהלך השנה: גביע החורף וגביע האיגוד, התחרות המשמעותית ביותר היא תחרות אליפות ישראל בסוף השנה. גם באליפות הליגה במכשירים אפשר למצוא הרבה מתעמלות מאוד חזקות, אפילו דיברו על כך השנה בפורום שעצם הרעיון של הקמת מסלול זה היה לאפשר למתעמלות פחות מוכשרות להתחרות אך המצב כיום הוא שיש מרכזים שעוסקים רק בליגה וכך מגיעות לשם הרבה מתעמלות מצויינות. אני לא יודעת מה היה הרעיון מאחורי הקמת מסלול האגודות באקרובטיקה, אך אני מנחשת שהוא דומה יחסית למסלול הליגה ומטרתו לאפשר לעוד בנות להתחרות בתחום, גם אם לא במטרה להגיע לאליפויות עולם (שזו למעשה צריכה להיות השאיפה של כל מתעמלת במסלול התחרותי של אליפות ישראל)

הבדל בין "אגודות" ל"ליגה"

לפי מה שהבנתי, מאמנת יכולה להחליט לשלוח חלק מהבנות שלה ל"אגודות" וחלק לתחרותי. קבוצת אקרובטיקה יכולה לכלול נבחרת שמתחרה בתחרותי, וקבוצה נוספת של בנות חלשות יותר שמתחרות באגודות. במכשירים זה לא בדיוק כך. ילדה שהתחרתה בתחרותי, לא יכולה לעבור לליגה (אלא לאחר תקופת צינון של שנתיים, וגם אז היא חייבת לקפוץ לדרגה יותר גבוהה מהגיל שלה). גם אם היא נפצעה או גדלה וכו'.

יש עוד המון הבדלים וזו לא השוואה נכונה

אבל הבנות מתעקשות שזה דומה אז יאללה בסדר חח אני מניחה שיש לכן ידע רחב בהרבה משלי בכל הנוגע למכשירים אבל כדי לערוך השוואה נכונה צריך להבין קצת יותר גם מה קורה באקרובטיקה. ההבדל המהותי הוא שניתן לראות את אותן הבנות בדיוק ב2 התחרויות כפי שנועה כותבת. [ואגב לא באותה שנה. כלומר בשנה בה מתעמלת השתתפה באליפות ישראל היא לא יכולה להשתתף באליפות האגודות] קחו לדוגמא מתעמלת מאד חזקה שעקב סיבות טכניות לא הספיקה להעמיד 2 ריקודים לתחרות בזמן -זו סיבה מצוינת לקצץ לה ריקוד אחד ולשלוח אותה באותה שנה לאגודות. או למשל שיקול של מועדון לפצל בין צוותים. מסנונית יוצאות כ10 זוגות בשנה ואני משתדלת לפצל בינהן בין התחרויות השונות ובין דרגות הקושי כדי שלא יתחרו יותר מדי זוגות שלנו זו בזו. זה לא נכון שהחלשות נשלחות לאגודות. יש זוגות חזקים בשתי התחרויות. פעם הסבירו לי את הסיבה ההיסטורית למה ומתי המציאו את התחרות הזו של האגודות אך לצערי הרב אני לא ממש זוכרת... בהצלחה לכולן במופעי הסיום! וחופש נעים ממני

למעלה