תחרות המתכונים!

מור ד

New member
תחרות המתכונים!

כל שבוע אני אארגן תחרות, שבה אציג שני מתכוני טופו... מה שאתם תצטרכו זה רק לבשל שתי ארוחות ערב (או צוהרים, או ארוחת ערב או צוהרים אחת) ולהחליט מי משניהם טעים יותר- הנה התחרות הראשונה.... 1טופו טריאקי. זמן כולל -30 שקות.... מצרכים- 250 גרם טופו *6 כפות חומץ. בן יין *6 כפות רוטב סויה *כף שמן (רצוי שומשום) *שן שום קצוצה (או 3 לפי הטעם) *כף סוכר *בצל ירוק קצוץ 2 כפות שמן לטיגון. שתי חצאי כפיות לערבב את כל המצרכים המסומנים ב* בקרעה, ולהוסיף עת הטופו הפרוס לחתיכות בעובי מקסימלי של סנטימטר. להשרות במשך 20 דקות. לטגן בסוף את הטופו במחבת משני הכוונים עד שישחים, להניח בצלחת הגשה. את המשרה שנשאר לשפוך למחבת ולהביא לרתיחה, להוסיף את שתי חצאי הכפיות ( רצו שזה יעשה פעמים) של העמילן המומסות במים לרוטב ולבחוש עד שהוא מתעבה. לצקת את הרוטב על האוצמה ובתאבון! 5 דקות 2. גלידת טופו וניל- 450 גרם טופו רך. 1 כוס חלב סויה. 1 כוס סוכר חום 1 כף ציץ לימון 4 כפות תמצית וניל. קורט מלח הוראות לשים את כל החומרים במעבד מזון עד שמתקבל קרם חלק ללא גושים. להעביר לכלי סגור והלהקפיא למשך הלילה לפחות בתאבון!
 

InvisibIe

New member
רעיון יפה

עכשיו נחכה שמישהו שהוא לא עצלן כמוני ממש יבצע את זה. הדברים היחידים שאני יודעת לבשל זה דברים שפשוט לוקחים אותם ומכניסים אותם כמו שהם למיקרוגל או למחבת.
 

Amalthea

New member
אני לא עצלנית ../images/Emo13.gif

אבל איך אפשר להשוות בין גלידה לטריאקי? אני מברכת על היוזמה - אבל אומרת לך מראש שאני מסרבת לבחור...
 

dani09

New member
מור בוקר-טוב

הייתי מציעה למתכון של הטופו המטוגן להשתמש בסוכר חום ולהוסיף גם ג´נג´ר טרי. אפשר להוסיף גם ירקות מוקפצים בשביל לעדן את המאכל.
 

גולדי2002

New member
גם לי יש מתכון לטופו מטוגן

פשוט מאד אבל טעים (לטעמי). הרעיון ממש פשוט וגם הביצוע: כל מה שצריך זה: בצל אחד רצוי גדול, חצי חבילה טופו, שן שום גדולה, מלח, פלפל וקצת כורכום. מקצצים את הבצל לקוביות וגם את הטופו. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שמזהיב, ואז מוסיפים את הטופו, מלח ופלפל (לא להתבייש), מטגנים ומערבבים עד שזה כמעט מוכן ואז מוסיפים כורכום ואת השום בסוף, שייתן טעם אך לא יישרף. אפשר לאכול את זה ככה, אבל רצוי להוסיף את זה לאורז, וזה עושה שדרוג רציני וגם שילוב של דגן (אורז) + קטניה (טופו) = חלבון מלא. גם טעים וגם בריא. אפשר גם לעשות לזה עוד וריאציות, כמו להוסיף עוד ירקות או עשבי תיבול אבל זה המתכון הבסיסי והוא בהחלט נתון לשינויים ושיפורים. הכורכום הוא לא חובה, הוא רק בשביל לתת צבע לאוכל ולא צריך הרבה, מספיק קצת על המזלג. הכמות שהבאתי היא לבן אדם אחד שאוהב לאכול, למרות שזה לא הרבה אבל עם צלחת יפה של אורז מתקבלת ארוחה משביעה לכמה שעות טובות. את הכמות ניתן לשנות לפי מספר הרעבים ומידת הרעב שלהם. מקווה שתאהבו. אם לא, יש לכם בעיה.
בתיאבון, אורן
 
למעלה