תחרות הסוף האלטרנטיבי!

trigotrigo

New member
הסוף כמו שתמיד רציתם

ראיתם את הסרט - ועכשיו הגיע תורכם להגיד את המלה האחרונה. איך אתם הייתם מסיימים את העלילה? אתם מוזמנים לנסות את מזלכם, לכתוב סוף שעלה במוחכם. את מה שכתבתם שימרו כקובץ טקסט (doc או txt) ושילחו אליי או אל מיכל במסר. יש לכם עד יום רביעי הבא - והתחרות נושאת פרסים! למנצחים יינתן פרס מתנת ההפקה.

trigotrigo

New member
ועכשיו ברצינות..

יש פרסים מתנת ההפקה, בינתיים רשימה לא סגורה, ונודיע מהם לכשנהיה בטוחים

Regedit

New member
יכלו לסיים את הסרט יותר מותח בכך

שההר בהתחלה לא התפוצץ היתה תקלה בפצצה , ובלי קשר אחד החיילים אכל סיבוב להביא את השמות של ההורגים בבופור וצעק להם "אין מצב השמות האלו ישארו כאן...(הברזל הגדול הזה שהם לא הצליחו להוציא בפירוק הבופור) החייל קר לחברים אמר להם שזה חשוב לו מאודבאו ועזרו לו ! וברגע האחרון ההר התפוצצץ לבד בסיבה לא מובנת ! הם ניצל אף אחד לא ניפגעו הביאו את השלט אם השמות בריצה אל הטנק... ובסוף מראים את כל החיילים בוכים על חברים שלהם שנהרגו בבופור ובקושי מצליחים לדבר עם ההורים להודיע להם את ההודעה המשמחת שהם יצאו הבמאי מראה את הלב איך שהוא ניקרע בין העצב לשמחה ! תחשבו על זה...

trigotrigo

New member
אני מציע לך אתגר,

לכתוב את זה ממש כקטע עלילתי! בוא נראה איך זה יוצא.. נשמע לי מעניין

iii777

New member
שאלה

הסוף המומצא חייב להיות שינוי של הסוף הקיים או גם שמירת הסוף והוספת קטע מסיים אחר?

מיכל שב

New member
הכלל היחיד שיש הוא שהסוף יהיה שלך

אתה יכול להחליט איך הוא יראה ואיפה הוא יופיע (לפני /אחרי / באמצע). בהצלחה!

לא יודע אם יש טעם

כי הסוף הוא אמיתי, ככה זה קרה באמת, כמו שכל הסיפור התרחש באמת. זה היה מבצע "דמדומי שחר" כלומר, יציאת צה"ל מלבנון ללא הסכם (אם היו משיגים הסכם, זה היה נקרא "אופק חדש"). המוצב הראשון שפונה היה מוצב טייבה בגזרה המרכזית. יומיים אחריו פונה מוצב רותם בגיזרה המערבית. אלא היו מוצבים שהפינוי שלהם היה עוד מסודר יחסית, מוצבים שנמסרו לצד"ל. אחרי זה היתה מהומת אלוהים וכל רצועת הביטחון קרסה כשצה"ל נוטש את כל המוצבים בתוך יומיים תוך שהוא משאיר ציוד רב מאחור וצד"ל מתקפל ובורח כשחיזבאללה עם כל תומכיו זורם פנימה וממלא את החלל שנוצר. אי אפשר היה למסור את המוצבים, היה צריך לפוצץ אותם, וזה התרחש בבאלגן ואי וודאות עצומים (כמו שתואר בסרט, שאחרי שרוב החיילים התפנו, פתאום הגיעה הפקודה שנשארים עוד לילה, ופתאום הגיעה הוראה לפרק את המוקשים כדי לא לפוצץ את המבצר העתיק, דברים שבאמת התרחשו במציאות). לשנות את סוף הסרט זה לנתק אותו מהמציאות, מהאירועים האמיתיים שהוא מבוסס עליהם. דווקא הספר "אם יש גן עדן" נגמר באופן די עצוב. הוא מסתיים כמו שהוא נפתח- באינתיפאדה השנייה, באיזה מוצב מסריח בעזה, כשארז המפק"צ (או לירז) מספר על האבדות הטריות שלהם, על בר נוי שנהרג בתחילת האינתיפאדה וההמון המפגין מול המוצב משתין על התמונה שלו שפורסמה בעיתון, והחיילים מהצוות שלו מסתכלים ולא יכולים להגיב, על אח של קוקה, על המוות של פינצ'וק שאותו הוא מתאר בסצנה קורעת לב עם המגבת שלו. ולצערינו גם דברים כאלה התרחשו

chingoya

New member
הייתי מצפה שיוקירו את המתים

בסוף הסרט. כלומר לא רק את צחי איטח ז"ל ונועם ברנע ז"ל (השמות האמיתיים של ההרוגים - נועם ברנע ז"ל לא היה קצין) היחידה לא התשחררה מיד לאחר היציאה מלבנון, הם המשיכו אל תוך האינתיפדה השנייה וספגה הרוג נוסף, דויד בירי ז"ל. נדמה לי שחתכו קטעים מחוץ לבופור וחבל, אבל אז בטח היו קוראים לסרט בשם הספר.

סוף? חבל שאין פרוייקט של שיפורים לכל הסרט

לא הגיוני שכמעט כל מי שראה את הסרט הזה חושב שהוא גרוע. ועוד מקהל בארץ, קהל שאמור ישירות להתחבר לזה, אוטומטית מכיוון שזה העם שלנו הצבא והבנים שלנו. או שעושים סרט כמו שצריך או שלא עושים בכלל, אנשים לכו לספר. דף אחד מעביר מליון תחושות שכל הסרט הזה לא העביר.

Rockamora

New member
עובדה שלא כל מי שראה את הסרט

הזה חושב שהוא גרוע. כל מי שדיברתי איתו שראה את הסרט אמר שהוא מצוין ובפסגת הקולנוע הישראלי. אל תעשה הכללות כשאתה במיעוט. זה נראה כמו נסיון נואש למנוע מאנשים לראות את הסרט.
אתם כל כך פתאטים. או שמא זה רק אתה?

לא יודע אם אתה מהיוצרים של הסרט, אבל סרט טוב

הוא פשוט לא. לא רוצה למנוע מאף אחד לראות את הסרט, פשוט אני מזהיר. ופסגה שלך זאת לא הפסגה שלי, לכולנו יש סטנדרטים שונים לחלק מאיתנו גבוהים יותר ולחלקנו נמוכים יותר. וואי ואיזה גבר אתה שאתה קורא לי פאתט, כל הכבוד:)!

Rockamora

New member
פאתטי*

אני לא מצטט מארץ נהדרת. אני משאיר את זה לעלמה זק. מהיוצרים? ממש לא. אני בסך הכל תלמיד מגמת קולנוע בכיתה י'.

צ'ייה... הרבה ללמוד חביבי. גש לעבודה:)

לך צפה בסרטים שבאמת עשויים טוב, או שעוד לא צפית במספיק סרטים. לא מאשים אותך.

Mrs Vertigo

New member
../images/Emo112.gifהיי, ילד,

מה זה "אתם כל כך פתאטים"? וואו, מה קרה? כולם חייבים לאהוב את הסרט? פלורליזם או משהו, לדעתו יש סרטים פי אלך יותר טובים ולדעתך לא, ואף אחד לא קרא לך פתאט.

Rockamora

New member
אם היית עוקבת אחרי כל

השבוע האחרון בפורום היית שמה לב שפתאום זו תופעה שחוזרת על עצמה שאנשים נכנסים לפה וקוטלים את הסרט בביקורות לא ענייניות חסרות תוכן או ביסוס. לא קראתי להם פתאטים בגלל שהם לא אהבו את הסרט, אלא בגלל שבצורה מאוד חשודה, רוב ההודעות נראות אותו דבר כאילו אותו בן אדם כתב את כולם.
ולא אמרתי שקראו לי פתאט, הבן אדם טען שאני אמרתי "פתאט" והסברתי לו בסך הכל שאני לא מצטט משפטים מארץ נהדרת.

למעלה