תחרות הפורום

gadotmi

New member
תחרות הפורום

חברים יקרים. להזכירכם, במהלך כל העונה ניהלו רשף ויורם תחרות במסגרתה כל אחד העביר ניחושים לתוצאות של ארבעה מתוך חמשת משחקי המחזור. בסיום העונה פרסמתי כאן את התוצאות הסופיות, ואפילו התקיים על כך דיון-זוטא. התברר כי התקבלת תוצאה סופית זהה בין שני חברים בהתמודדות על המקום הראשון. כמובן שאין בכל כל פסול, אבל הבטחתי לנסות ולאתר שיטה כדי לעשות "שובר שוויון". שיטה אחת של שובר שוויון היא לבקש לקבל ניחושים על תוצאות הפליאוף. שיטה אחרת היא לנסות ולדלות קצת יותר מידע לגבי תוצאות הנחישוים של העונה הסדירה, מתוך רישום התוצאות של כלל השבועות. אני ניסיתי את השיטה השניה (למרות שגם הראשונה לגיטימית לחלוטין). אתם מוזמנים להציץ בטבלאות שבקובץ האקסל המצורף. בגליון הראשון (שקרוי "מקור") רשומות התוצאות כפי שנאספו במהלך כל העונה, ושם רואים את השוייון. בגליון השני (שקרוי "הצעה לשובה שוויון") ריכזתי את כמות הפעמים (השבועות) שכל אחד מן המתחרים קיבל אחת מחמש התוצאות האפשריות (אפס, 25%, 50%, 75% או 100%). הרעיון הבסיסי הוא לבדוק מי שקלע למטרה בכל ארבעת המשחקים מה שיותר שבועות. מבחינה מתמטית מה שבוצע הוא שהפחתתי לכל מתחרה את שלוש התוצאות הגרועות ביותר. המשמעות היא שכאן מוצגת תחרות שכוללת רק את 14 התוצאות הטובות של כל מתחרה. אתם מוזמנים להסתכל מה קרה כתוצאה מן המהלך הזה. המספרים מדברים בעד עצמם ולא צריך להוסיף. כמובן שזו לא חייבת להיות השיטה היחידה. דוגמאות: לתת יתרון למי שהיו לו תוצאות גבוהות וקלע למטרה באופן טוב יותר דווקא במחצית השניה של הליגה (למשל). הצעה מאוד מקורית ויחודית היא לתת יתרון למי שהצליח באחוזים גבוהים דווקא בשבועות שבו התוצאה הממוצעת של כלל החברים היא נמוכה ביותר (כלומר: הציג הצלחה בשבועות בו הרוב "נפלו"). אני מציע שכל החברים יראו את זה ויביעו את דעתם. כמובן שאין בכל כדי להפחית כהוא זה מההצלחה של כלל החברים שהציגו תוצאות גבוהות. חשוב לומר שההצעה לחשב חישובים מתוכמים כדי להגיע ל-"שובר שוויון" אינה מצביעה על עליונות של מישהו על פני אחר. נ.ב.: יורם, הקובץ שנמצא ב tagline ממש ממש לא מעודכן...... רצוי לשים משהו קצת יותר עדכני. שבת שלום. האם כל מי שרוצה להגיע לצפיה בסופרבול בפיצ'ר בהרצליה נרשם כבר? המקומות הולכים ומתמלאים....... להתראות. גדי

gadotmi

New member
תיקון מהיר

כמובן שהמשפט "כל אחד העביר ניחושים לתוצאות של ארבעה מתוך חמשת משחקי המחזור" הואש שטות מוחלטת וסתם טעות של מהירות יתר. צריך לומר "כל אחד העביר ניחושים לתוצאות של ארבעה מתוך כלל משחקי המחזור". בטח יש עוד טעויות הגה כפי שמקובל אצלי, אבל בטח תסלחו לי (או לא). שבת שלום. גדי

ofribecker

New member
בהמשך לשיחת טלפון של יורם איתי

יורם (או Yo-man) הודיע לי שהוא מתכוון בכל מקרה לערוך שובר שוויון ביני לבין עצמון (ranatz) וכנראה שזה יהיה משהו על הסופרבול (ניחוש תוצאה מדויקת או משהו דומה), אז היכונו לשובר השוויון האמיתי בקרוב. תחזיקו חזק ותעצרו את הנשימה. זה יוכרע על המגרש ולא על גליון האקסל. וחוץ מזה - כל הכבוד גדי על ההשקעה! אין כמוך!

gadotmi

New member
מצויין !!!

האם זה אומר שנראה את שניכם בפיצ'ר ??? את שמו שם רן עצמון ראיתי ברישום של עדי נאמן, אבל היכן שמך? מדוע הוא לא מופיע ? חובה לשמור לך מקום !!!!! (שלא לדבר על כך שבטח אתה צריך יותר ממקום אחד, כדי להביא את כל האוהדים שיחזקו אותך בעניין השובר-שוויון !!!!!!

ofribecker

New member
אז ככה

אם תשמרו לי מקום זה יהיה נחמד מאוד, אבל אני לא מבקש, כי אני לא ממש בטוח במאה אחוז שאוכל להגיע. אני מאוד מקווה שכן אבל לא יכול עדיין להתחייב. בכל מקרה ברור לי שיהיה שם מאוד כיף!

Yo-man

New member
הינה בא שובר השיוויון:

בגלל שאנחנו רוצים לחלק את הפרס במחצית, ולא בסוף שכנגמר המתח, כשיש מאוכזבים וכשכולם עייפים, וחוץ מזה לא הייתי רוצה לקלקל לשני המשתתפים את ההנאה מהמשחק כולו רק כדי לחשב מי קרוב יותר ממי עד השניה האחרונה. זה מה שהולך לקרות: שני המקומות הראשונים הם היחידים שמשתתפים בשלב הזה. עופרי ורן. 1. שני המתמודדים יהמרו על תוצאת מחצית 2. ההימור ינתן לפני תחילת המשחק 3. ההימור יכול להשלח אלי במסר או באימייל או להאמר ישירות בפיצ'ר או בטלפון, אבל לא לפרסם אותו בפורום, כדי שלא יקרה מצב שצד אחד נותן את ההימור שלו קודם ובכך משפיע על ההימור של הצד השני 4. המנצח יהיה מי שיקלע לתוצאה הקרובה ביותר, כאשר יש מספר קריטריונים שיקבעו מיהו הקרוב יותר: 4.1 מיהי הקבוצה המובילה (אם אחד יהמר 3:0 ל-AFC והשני יהמר 35:38 ל-NFC והתוצאה תהיה 21:20 ל-NFC - המהמר השני יזכה, ללא קשר לתוצאה). כדי לא לסבך אותי למוות - אין אפשרות לבחור שיוויון במחצית
4.2 אם שני המהמרים הימרו על אותה קבוצה להובלה או שיש שיוויון, יחושב סך הנקודות על הלוח עד המחצית מול סך הנקודות בהימור (בדוגמא הקודמת אחד הימר על 3 נקודות והשני על 73. הקרוב יותר יזכה). 4.3 אם גם פה יהיה שוויון יחושב ההפרש בין התוצאה בפועל לבין ההימור של הקבוצה המובילה בלבד. (לפי הדוגמה הראשונה, המרחק בין 3 ל-21 הוא 18, ובין 21 ל-38 הוא 17, ולכן המהמר הראשון יזכה) 4.4 אם יהיה שיוויון גם כאן - אותו דבר רק לגבי הקבוצה שבפיגור. 5. אם איכשהו יוצא כי שני הצדדים יתנו לי את אותן תוצאות בדיוק אני אבקש מהם גם תוצאת ביניים בסוף הרבע הראשון, והיא תהיה זו שתקבע את המנצח, ללא קשר לתוצאת המחצית. אם גם כאן אקבל תוצאות זהות - רבע שלישי יכנס לפעולה. ואם שוב התוצאות יהיו זהות המתחרים יתבקשו לשנות את ההימור המקורי שלהם. אם בשלב הזה יהיה שיוויון - אני מוציא כסף מכספי הפרטי ודואג ששני המשתתפים יזכו הפרס
אם יש למישהו מהמשתתפים או הקוראים הארות והערות, שרשרו away. שיהיו משחקים טובים ביום ראשון.

gadotmi

New member
הצעה לתחרות פתוחה לסופרבול

אני מעריץ אותך. הצלחת לייצר הצעה לשובר שוויון כזה, שככל הנראה רק אתה תוכל לצאת מזה עם כל מיני תנאים ותתי-תנאים ופתרון למצבי קיצון. האמת היא שחשבתי על זה גם בעצמי אבל לא בעלתי עדיין את הצעתי על הכתב, כך שההצעה שלך הגיעה עוד לפני שפרסמתי את הצעתי. לעומתך, אני ניסיתי משהו יותר פשוט (אם כי יכול להיות שלא נתתי פתרון לכל המקרים האפשריים). ההצעה שלי לתחרות מסוג זה שצריך לפתור בין שניים מתוארת בהמשך. העקרון מאחורי ההצעה הוא שלצורך פתרון התחרות הצופים צריכים להיות ערים לכל מה שקורה במגרש, ולא רק לתוצאה, כי יש הרבה קריטריונים שנלקחים בחשבון מתוך מה שמתרחש. להלן השיטה: בוחרים כמות נכבדה של שאלות, מתחומים שונים, כאשר ה-"מנצח" הוא זה שהימר נכון על מירב הקריטריונים. לכל שאלה התשובה יכולה להיות AFC או NFC בלבד ואין אפשרויות אחרות. כל השאלות צריכות לקבל מענה עד סוף הרבע השלישי. להלן דוגמאות לשאלות: א. איזו קבוצה "שמה נקודות" על הלוח ראשונה (בין אם זה שער שדה, TD, או אפילו safety) ? ב. איזו קבוצה מבקיעה ראשונה TD בהתקפה? (אפשר לפצל את השאלה לשתי שאלות לפי סוג ה-TD, באויר או בריצה, כאשר TD של ההגנה או בהחזרת punt לא נחשבים כלל לצורך שאלה זו). ג. איזו קבוצה מאבדת כדור ראשונה, בין אם זה fumble או interseption (גם כאן אפשרי פיצול של השאלה)? ד. איזו קבוצה עוברת ראשונה את ה 100 יארד בהתקפה (אם רוצים להיות יותר מורכבים, סופרים לחוד אויר ולחוד ריצה)? ה. איזו קבוצה עושה sack ראשון ל qb של היריב? ו. איזו קבוצה בועטת ראשונה punt? ז. איזו קבוצה לוקחת פסק זמן ראשונה? (שאלה נוספת בתחום זה יכולה להיות: איזו קבוצה מנצלת ראשונה את כל 3 ה TO שיש לא במחצית הראשונה, אם בכלל?) ח. ה QB של איזו קבוצה משלים ראשון 10 מסירות מושלמות באויר (לא משנה מתוך כמה נסיונות מסירה)? ט. ה RB של איזו קבוצה משלים ראשון 50 יארד התקדמות על הקרקע (לא משנה מתוך כמה ריצות)? י. מאמן של איזו קבוצה זורק ראשון מטפחת אדומה (יעני צ'לנג')? קובעים שאם לאחת הנושאים אין מענה, כמו למשל אם עד למועד "סגירת התחרות" לא היו sacks בכלל, אף אחד לא הבקיע TD אלא היו רק שערי שדה, או שעדיין אף קבוצה לא הגיע ל 100 יארד בהתקפה), אזי אותה שאלה יורדת בכלל מהספירה. לסיכום: מכיוון שכבר העברת את הכללים לשובר שוויון (והם בסדר גמור), אז אפשר להציע סדרה של כמה וכמה שאלות כסגנון הרשום לעיל שיהיה פתוח לתחרות מול כל מי שהשתתף בתחרות הפורום במהלך העונה (לפי הטבלה הסופית שהועברה), ובתחילת הרבע הרביעי יוכרז מנצח נוסף – הלא הוא מנצח תחרות הסופרבול (ללא כל קשר לתחרות מנצח העונה הסדירה, שזה יהיה רק אחד מן השניים כפי שקבעת אתה). כמובן שעקרון חשוב ביותר הוא שכלל התשובות של החברים יועברו עוד לפני תחילת המשחק (רצוי באמצעות האתר, ולא באותו ערב). כיוון שצפוי שיהיו יותר משני משתתפים, וכדי לאפשר מה שיותר שונות בתוצאות הסופיות, רצוי לנסח יותר שאלות..... זה לא אותו דבר כשיש רק שני מתמודדים על סדרת השאלות. מה דעתך? אני מוכן ומזומן לסייע בניסוח השאלות, ריכוז התשובות מתוך האתר, מעקב ורישום התוצאות במהלך הערב וחישוב כללי לקביעת המנצח בסיומו.

gadotmi

New member
התייחסות למנגנון לשובר שוויון

הצעתך בעניין תוצאת המחצית בסדר גמור, אם כי ההתניות למקרה של שויון במחצית ובמידה ששני המתמודדים הימרו על סכום נקודות זהה לשתי הקבוצות קצת מורכב. יש לי הצעה נוספת למקרה שיש שוויון בתחרות בין שני המנחשים לפי הקריטריונים שרשמת (לגבי תוצאת המחצית), וזאת ללא צורך בבדיקת תוצאות הרבע הראשון והשלישי. אני מציע שאם (למשל) האחד הימר 21:14 לטובת ה AFC והשני הימר 21:14 לטובת ה NFC ובסיום המחצית יש שוויון, אזי ינצח מי שענה נכון אל שאלות נוספות שתעביר לשניהם. לצורך זה הם צריכים להמר על שלוש שאלות בשרשרת (מי מבקיע ראשון, איזה QB השלים ראשון 10 מסירות מסירה מוצלחות וה- RB של איזו קבוצה עבר ראשון 50 יארד על הקרקע). לצורך זה, כמובן, כל אחד מן המתחרים צריך להעביר לך ארבעה דברים: נתון אחד: תוצאת מחצית (כפי שרשמת). נתון שני: הקבוצה שתבקיע ראשונה - זה יכנס לאפקט רק במקרה של שיוויון במחצית ואי יכולת לקבוע מנצח לפי סכום הנקודות. נתון שלישי: ה-QB של איזו קבוצה השלים קודם 10 מסירות מוצלחות - זה יכנס לאפקט רק במקרה של שיוויון בשאלה ראשונה וגם במידה ושניהם הימרו על אותו QB בשאלה השניה. נתון רביעי: ה- RB של איזו קבוצה עבר קודם 50 יארד על הקרקע - זה יכנס לאפקט רק במקרה של שיוויון בשאלה ראשונה וגם במידה ושניהם הימרו על אותו QB ועל אותו RB בשאלות השניה והשלישית. אולי זה מסובך, אבל הסיכוי ששניהם יהמרו אותו דבר על הכל נראית ממש ממש דמיונית. גם כך נראה לי שהצורך בהגעה לשאלות הנוספות היא בסבירות נמוכה מאוד מאוד. זה לא סותר, כמובן, את מה שרשמתי בהודעה הארוכה כאורך הגלות לפני מספר דקות......

gadotmi

New member
יופי

ומה דעתך בעניין הצעתי לתחרות במהלך הערב (ללא כל קשר לש"ש) ????

ofribecker

New member
הצעה מעט פשוטה יותר לש"ש

1. מי מובילה (כמו בהצעה המקורית) 2. באיזה הפרש היא מובילה (במידה ובמחצית שוויון אז מי שנתן הפרש נמוך יותר מנצח) 3. סה"כ נקודות על הלוח 4. שלבים 1 - 3 על תוצאת הרבע הראשון מה שאומר שכל אחד יצטרך להעביר ליורם תוצאת מחצית ותוצאת רבע ראשון. אל דאגה, לא נראה לי שהסיכוי האיפיניטיסימלי שגם כל זה יגיע לשוויון מוחלט, יתממש. ואם כן - סימן שאלהים רוצה שנקבל שני פרסים.

מה לא נשמור מקום לאלוף (בפוטנציה)?

בטח שנשמור. עופרי, המקום שלך מובטח. אחרי כל השובר שוויון שיורם כתב (יורם- סחטיין על הדמיון) חובה לראות אותך איתנו. בקיצור, אם תגיע (ולא נראה לי שיורם לא ייתן לך להגיע) יש לך מקום. אל דאגה.

ranatz

New member
בתור בעל עניין...

אין לי שום בעייה להתחלק במקום הראשון עם עופרי. נהיה לי סלט בראש מכל שוברי השוויון האלו. אבל אם הפורום דורש קרב הכרעה של ראש בראש אז אפשר אולי על תוצאת המחצית בסופרבול, אבל כאמור, מבחינתי לחלוק מקום ראשון זה ממש בסדר.

ofribecker

New member
בתור בעל עניין II...

גם לי אין שום בעיה לחלוק מקום ראשון. בשביל הספורט והכיף שבדבר אני מוכן לשובר שוויון, פשוט כדי שיהיה מעניין... And may the best win נ.ב. לגבי ה"פיצ'ר" - אני עובד על זה שכן אוכל להיות שם. עדיין לא סופי - אבל סיכוי טוב שכן.

ranatz

New member
או קיי מי מאן

אם אתה בא לפיצ'ר נחשוב על איזה הימור כדי שיהיה מנצח אחד והקהל יהיה מרוצה. אם אתה לא בא אז זה לא ממש משנה ואז לכבוד הוא לי לחלוק את המקום הראשון איתך.

ofribecker

New member
לכבוד הוא לי גם כן!

אני אעשה כל מאמץ להיות שם. מקווה שזה ייצא.

למעלה