תחרות הקריטריון - לונדון - חצי סיכום

cubano1

New member
תחרות הקריטריון - לונדון - חצי סיכום

מיני סיכום לאחר שני סבבים, בהם התחרו 5 מתוך 8 הנבחרות. הארבע הארשונות עולות: קנדה מובילה והבטיחה את מקומה באולימפיאדה (לאחר שהגברים הקנדים כשלו וסיימו במקום החמישי אמש) הצרפתיות במקום השני, וגם כמעט הבטיחו את העפלתן נבחרתן לאולימפיאדה. הבלגיות שלישיות ויאלצו לכסוס ציפורנים עד השעות הקטנות של הלילה לראות אם הן מצליחות להשאר בטופ-4. הספרדיות מאוכזבות במקום ה4, לאחר שהיתה להן תחרות סבירה עד הסבב השלישי והמקבילים - המכשיר החזק שלהן. הן רשמו 4 או 5 נפילות. ובזאת הן למעשה איבדו כל סיכוי להעפיל כנבחרת ללונדון 2012. ואחרונות כרגע, כצפוי, ההולנדיות. הנבחרת איבדה את שתי המתעמלות הטובות שלה סלין ואן חרנר וג'וי חואדקופ לפציעות ובאו עם גדוד של צעירות וחסרות נסיון. מארין ברווה מצרפת מובילה בקרב רב עם 56.066 ותחרות יפה מאד. עם רמה כזאת היא תוכל להעפיל לגמר הקרב רב גם בדבר האמיתי. לספרד ולבלגיה יש 2 מתעמלות כל אחת בעשיריה הפותחת בקרב רב (נכון לעכשיו). כך שגם אם לא יצליחו להעפיל לאולימפיאדה כנבחרת, ודאי יוכלו לשלוח שתי מתעמלות כל אחת. עוד ראויות לציון בשלב זה: *אנה סופיה גומז פורראס בת ה16 מגואטמלה שכרגע מדורגת שביעית עם 54.766, ובטוח תשמור על מקום גבוה מספיק גם אחרי שני הסבבים הבאים בשביל להשיג קריטריון. *ג'סיקה לופז מונצואלה במקום ה 11 עם 53.999 *ג'סיקה גיל אורטיז מקולומביה - אותה מתעמלת שנפלה על הראש בגמר הקרקע באליפות העולם בלונדון. היא כרגע מדשדשת עם 52.49 ובטח מתפללת שזה יספיק בשביל מקום באולימפיאדה עבור מדינתה. בסבב הבא ולריה תתחרה ואנחנו עוד מחכים לברזילאיות, לאיטלקיות ולקוריאניות בשביל להשלים את התמונה.

נעממהה

New member
האיטלקיות הפיבוריטיות שלי

קבוצה לא רעה בכלל עם כמה מתעמלות מצויינות.. אם עוד לא יצא לכם לראות את אליזבטה פרזיוסה על הקורה, זה בדיוק הזמן!! בהצלחה לוולריה!!!

cubano1

New member
שיחקו אותה על הקורה

בלי נפילות קרלוטה פרליטו עם 14.533 ודאגוסטיני שאני לא מכיר עם 14.525 וציון E מטורף של 8.625! כל הכבוד. נראה שהן בדרך לאולימפיאדה!

נעממהה

New member
רק השנה עלתה לסניור

אבל כבר היא ידועה בעבודת הקורה המצויינת שלה. בכל מקרה, קורה זה המכשיר החזק של האיטלקיות, נראה איך ילך להן בשאר המכשירים.

cubano1

New member
שזה הציון הכי גבוה שניתן בתחרות על הקורה

הכל יחסי כמובן...

נעממהה

New member
בזמנים בהם 9 הוא ציון נדיר.

בגמר הקורה באליפות העולם בטוקיו, המנצחת סוי לו קיבלה ציון (E) של 9.2 על תרגיל מושלם. לא היה עוד שום ציון מעל ל-9. נסי להיזכר באולמפיאדת אתונה- תרגילים יכולו לקבל 9.4 בשקט. בזמנים כמו היום 8.6 הוא ציון מדהים.

Tammie

New member
אבל הציון שהתקבל באתונה היה בתוספת בונוסים

החוקה הייתה כל כך שונה שאני חושבת שזה לא הכי נכון להשוות בין הציונים. כל צורת החישוב הייתה אחרת..... באותה תקופה לא התעסקתי בשיפוט כל כך אז אני לא מבינה לגמרי בחוקה הישנה, אבל אני חושבת שאם תנסי לתת ציון E לתרגילים מאתונה תקבלי מספרים דומים להיום

נעממהה

New member
אפשר להשוות.

דווקא את ציון ה-E אפשר להשוות. הסבר: בחוקה הישנה, אם ביצעת את כל הדרישות הבסיסיות של המכשיר (למשל בקורה: עלייה, ירידה, אלמנט קרוב לקורה וכו' וכו') קיבלת ציון בסיס מסויים. באתונה הציון הזה היה 8.8. על הציון הבסיסי הוסיפו את הבונוסים (מקביל היום לציון ה-D) לפי רמת האלמנטים שהמתעמלת בצעה, חיבור אלמנטים וכו'. מחברים את הבונוסים לציון הבסיס ומקבלים את הציון ההתחלתי של המתעמלת. לדוגמא- בגמר הקורה ב-2004 היו חמש מתעמלות עם ציון התחלתי של 10. מהציון ההתחלתי הזה השופטים הורידו ניקוד על הביצוע- לא מספיק שפגט, חזה נמוך בירידה וכו'. אם לוקחים את הציון ההתחלתי של מתעמלת, ואת הציון הסופי שלה- ההפרש הוא ההורדה על הביצוע. כל המדליסטיות על הקורה ב-2004 היו עם ציון של 9.7 ומעלה!! אז נכון שאז הורידו חצי נקודה פחות על נפילה ולכן קשה להשוות בין תרגילים לא טובים של אז ושל היום, אבל תרגילים אם כמעט אפס טעויות- אפשר גם אפשר דוגמא להשוואה: אני אמשיך עם גמר הקורה מ-2004- קטלינה פונור ניצחה עם התרגיל הזה: http://www.youtube.com/watch?v=bqUQ4oMmAcg&feature=related ציון: 9.787 מתוך 10. ההורדה על הביצוע- פחות מ-2.3 עשיריות. לעומת זאת, המנצחת בגמר הקורה באליפות העולם האחרונה הייתה סוי לו מסין. היא ניצחה עם התרגיל הזה: http://www.youtube.com/watch?v=CjDW9YCnVKI ציון: 15.866 מתוך 16.600. כלומר הורידו לה על הביצוע כמעט 8 עשיריות! שבת שלום!

Tammie

New member
דווקא בדוגמא שנתת, אני חושבת שההורדות נכונות

בתרגיל של סוי לו יש מעט יותר מעידות מאשר בתרגיל של קטלינה פונור, ובתרגילים ברמה הזאת, זה מה שקובע כאשר מבצעים תרגילים ברמה הזאת. אני לא חושבת שהניקוד נמוך יותר בגלל שהשיפוט מאוד השתנה, אני חושבת שמה שהתשנה היא הצורה בה מתעמלים. הדגש היום הוא יותר על הצד האקרובטי, והאלגנטיות מעט דועכת. חוסר באלגנטיות הרבה פעמים יוצר יותר תזוזות קטנות, שפעם התנועתיות של המתעמלת הייתה מכפה עליהם. בגלל המגמה הזאת, גם מוסיפים בהדרגה הורדות על הארטיסטיות והאופי הכולל של התרגיל, כפי שניתן לראות בפרסומים של נועה על השינויים בחוקה.

Tammie

New member
תחביר נוראי במשפט הראשון

זה מה שקורה כשעוצרים באמצע הכתיבה לעוד 10 דברים :)

cubano1

New member
קפיצות

מעניין - בחצי הדרך ורק 3 בנות מתוך למעלה מ40 ביצעו 2 קפיצות! זה אומר שזה המכשיר הכי פרוץ כרגע ושהכי קל להתברג למיקום גבוה עליו. אחרי שני סבבים, וויומי מסאלה ההולנדיטת ראשונה עם 14.108. אחריה עם 13.099 המתעמלת הדומיניקאנית שביצעה קפיצת פרודונובה לתחת ולגב באליפות העולם בטוקיו. היא לא ביצעה את הקפיצה המסוכנת הזאת כאן, תודה לאל. ושלישית מתעמלת ניוזלינדית עם 12.166 נקודות. זה קצת עצוב, אבל זה פחות או יותר מבטיח לולריה מקום בגמר על המכשיר.

למעלה