תחרות ורונין - משהו שמעטים יודעים

iritengel

New member
תחרות ורונין - משהו שמעטים יודעים

בתחרות ורונין התחרו שתי מתעמלות ישראליות ממכבי צפון שמתאמנות אצל תמרה דיאנובה.
נועה ניצן בת 15בדרגת ג'וניור ותמר איל בת 16.5 בדרגת סניור.
שתיהן התחרו במכשירים קרקע, קורה וקפיצות.
"גילוי נאות", תמר זו בתי, והיא החלה להתאמן בגיל הלא ייאמן 12. בפורום בעבר נטען במילים עדינות שהיא "איחרה את הרכבת" באיזה 5-6 שנים. למזלנו, אהרון ליטווין, מנהל מהכבי צפון, וזאת הזדמנות מעולה לדבר בשבחו, איש עם ניסיון אדיר וחזון, ראה את הדברים אחרת והאמין שאפשר להגיע רחוק עם תכונות כמו משמעת עצמית, התמדה, חריצות וכמובן כישרון :)

cubano1

New member
היי ותודה

לא היה לנו מושג לגבי ישראליות בגביע וורונין, ונשמח לקבל תוצאות אם יש לך
בסוגית כשרונו של אהרון ליטווין אין ספק, והיה תענוג לראות את המתעמלת שלו ולריה מקסיוטה פורחת ב 2011-12, ומעלה את רמת ההתעמלות בארץ לרמות שלא הכרנו!

לגבי איחרה את הרכבת - ממרומי (או מעמקי...) הפורום, אנשים נוטים להסתכל על דבר אחד פשוט - אם מתעמל או מתעמלת יוכלו להגיע להישגים "אולימפים" או "עולמיים" וישימו את ישראל על המפה. כמובן שההתעמלות נותנת למתעמלות עולם ומלואו גם בלי פודיומים בינלאומיים חשובים - ובמובן הזה כמובן שתמיד יש רכבות שיכולות להגיע רחוק!

מאחלים הרבה הצלחה לתמר ולניצן, ונשמח לקבל עדכונים ממקור ראשון!!

iritengel

New member
סוגית הרכבת

זה נושא מאוד מעניין, שאלת הרכבת הדוהרת מתעמלות, אולי יותר ממתעמלים (לא מכירה מספיק), שמתחילות מבריקות ובולטות, נעלמות לפתע בשלב הג'וניור לקראת סניור. תראו כמה מעט מתעמלות יש בדרגות האלה. הן "נשרפות" מהר מדי. הן משקיעות המון, משקיעים בהן המון, תולים בהן תקוות וציפיות, ואז הן נשברות, כמו כוכב נופל. כמובן שאי אפשר לנבא מראש, אבל אולי כדאי לא לפסול בנות נחושות, גם אם הן לא בנות 5, שיכולות להגיע רחוק, ומי יודע, אולי גם גבוה :) הרי התעמלות זה קודם כל עבודה קשה והתמדה. רק אומרת..:)

Mrpops

New member
מסכים

קודם כל באמת לא ידענו על נציגות ישראלית בתחרות הזאת ותודה רבה לך על השיתוף! נשמח לקבל עוד פרטים וסרטונים (אם יש) ואני חושב שהדבר ראוי לפירסום קצת מעבר לגבולות הפורום הזה.
בקשר ל"רכבת הדוהרת" אני מסכים שאסור לפסול. כמובן שהמצב האידיאלי בספורט הזה הוא להתחיל בגיל צעיר ככל האפשר, בעיקר כדי לבנות את המתעמלת פיסית ומנטלית ולאפשר לה זמן ראוי להסתגלות ולמידת האלמנטים השונים.
יש כמובן יוצאות מן הכלל וכל אחת שמדביקה את הפער של הגיל ראויה לכבוד ולהערכה. ואני מאוד מסכים איתך בעניין המנטלי. חלק נכבד מהספורט הזה מבוסס על הכנה מנטלית נכונה. הנחישות מאוד עוזרת. הנחישות היא זאת שדוחפת את המתעמלת להמשיך הלאה, להתעלם מקשיים שבדרך, להתמקד במטרה ולהאמין בעצמה. האמונה ביכולות, גם כשפיסית קשה, מאפשרת לגוף לבצע דברים מדהימים.
&nbsp
אני מאחל לתמר וניצן הצלחה רבה! נשמח לארח אותן בפורום. בעבר עשינו כאן ראיונות עם מתעמלות תחרותיות וזאת נראית לי הזדמנות יפה להכיר אותן קצת יותר.
&nbsp
&nbsp

למעלה