תחרות מילון המונחים - ז'

Thierry Henry

New member
תחרות מילון המונחים - ז'

לחשוב טוב על הערכים שאתם מכניסים, לפרט כמה שאפשר על הערך. משפט קצרצר לא יתקבל כערך.

Maccabi1189

New member
זלינבבא אנדריי

זה בסדר להשתתף? אם אי אפשר אז תגידו לי זלינבבא אנדריי, נולד ב1972 והתחיל את דרכו במועדון הכדורסל של זאדאר . למד חינוך גופני באוניברסיטת בלגרד ושיחק ב OKK בלגרד. לאחר מכן עבר לשנתיים לאוניברסיטאת ניו אורלינס, שם שיחק כדורסל וזכה בתואר האיזורי. לאחר מכן עלה לארץ, התחתן עם ישראלית וקיבל אזרחות. לאחר קבל האזרחות הגיע אל מכבי . במכבי היה אנדריי בעיקר שחקן ספסל. ההישג הבולט ביותר שלו (או שלא) זה שבכל הזמן שהיה במכבי , קלע נקודה אחת בלבד במסגרת האירופאית.

trigotrigo

New member
עוד דוגמה מצויינת למונח.

מפורט כמו שצריך, כל הכבוד!

trigotrigo

New member
זה כי ב-ז' אין יותר מדי דברים

חוץ מהתשובה לשאלה "מה קיבל פיני גרשון מאולימפיאקוס"

Maccabi1189

New member
אה שאלה

מתי כל פעם עולים המונחים כי אני בקושי בבית , רוב היום עובד ואין גישה לתפוז באינטרנט שלנו , בוס זבל אני מקווה שאני אצליח איזה כמה פעמים בשבוע להיכנס, יותר נוח בימיי חמישי וסופ"ש כי אני בד"כ בימיי שטח אז יש זמן לגלוש מהסלולר

Maccabi1189

New member
זריקות עונשין

הפתגם הידוע אומר שכדורסל מנצחים מהעונשין וזריקות העונשין אחד החלקים החשובים במשחק הכדורסל. זריקת עונשין בגדול , מגיעה לאחר עבירה - רגילה או טכנית כאשר השחקן עליו בוצעה העבירה מבצע מהלך של זריקה או תקיפה של הסל. כל זריקת ענושין מזכה את הקבוצה שקולעת בנקודה אחת. חלק מהמשחקים הבולטים בשנים האחרונות שהוכרעו מהעונשין כללו סדרות גמר ומשחקיי גביע של מכבי ת"א והפועל ירושלים שם מכבי אהבה לשלוח את החלשים של הפועל לקו כמו אוסטין ומוריס וגם המשחק המפורסם נגד ז'לגריס שם שחקן ז'לגריס שעמד על הקו החטיא פעמיים ואיפשר למכבי לצאת להתקפת הסל המדהים של דריק.

Maccabi1189

New member
זמנים בכדורסל

הזמן במשחק הכדורסל משמעותי מאוד. ישנו זמן המשחק שעומד על 40 דקות במשך 4 רבעים של 10 דקות לרבע. ישנו הזמן שבו מותר לעמוד בצבע ללא תנועה (3 שניות) ישנו הזמן שבו חייבת הקבוצה התוקפת לעבור את קו מרכז המגרש (8 שניות) או זמן הוצאת כדור מקו החוץ ( 5 שניות ) ישנו גם כמובן זמן ההתקפה , 24 שניות. אממ זהו לא ?

למעלה