תחרות סיפורים

ויימס

New member
שיצירתם טרם ראתה אור!

ידעתי שכל האי-הוצאת-ספרים-לאור הזו תשתלם יום אחד!

kenny66

New member
זה דורש הבהרה

ויתור על זכויות יכול להיעשות בכמה רמות. זה יכול להיות ויתור על זכויות להדפסה מסוימת, שעדיין משאיר בידי הסופר את הזכויות על הסיפור לעשות בו כרצונו מאוחר יותר. זה יכול להיות ויתור כולל יותר.

סקיפי

New member
שאלה שמציקה לי כבר איזה זמן

נתקלת פעם בארץ בדבר כזה? מישהו שוויתר על הזכויות שלו ובעקבות זה אנסו לו את הסיפור?

kenny66

New member
לא זכור לי, אבל אולי אני לא מכיר מספיק

אני יודע שיש מתרגמים שהעריכה של התרגום שלהם הייתה כה ברוטלית שהם ביקשו להסיר את שמם מהתרגום. אני לא זוכר איזה מספרי "הסדרה הלבנה" של עם עובד התפרסם כששם המתרגם הוא "ע. שם". אבל לא זכור לי דבר כזה לגבי סיפורים. תקנוני תחרויות סיפורים נוטים לפעמים להיות דרקוניים עד הזויים - כמו התחרות שדרשה מהמשתתפים בה לשלם כדי לקבל את אסופת הסיפורים הזוכים.

אישית התנאים שפורטו כאן נראים לי מוגזמים, בין השאר מכיוון שהם אינם משאירים בידי המחבר כל זכויות שהן לסיפור. ב"היה יהיה" אנו מבקשים זכויות על הפרסום המסוים, כלומר הזכות לפרסם את הסיפור באסופה, וזכות פרסום ראשון, כלומר שאין לפרסם אותו במשך חצי שנה מיום פרסומו באסופה (אם כי אנחנו לא מתעקשים על הכלל הזה). עקרונית, אם אני זוכר נכון, בתנאים של "פרס עינת" יש לאגודה זכורת ראשונים - הזכות להיות הראשונים לפרסם את הסיפור אם נבקש אותו - אבל לדעתי גם על זכות זו איש לא עומד.

ויימס

New member
Here it is

"אני מצהיר מסכים ומתחייב באופן בלתי חוזר כלפיכם כדלקמן:
בחתימתי אני מאשר מצהיר ומתחייב כי קראתי היטב את התקנון לעיל ואת כתב הויתור דנן על כל סעיפיהם, אני מבין את כל האמור בהם, מאשר ומסכים לכל הוראותיהם והם מהווים חלק בלתי נפרד מטופס ההרשמה. מבלי לגרוע מהתקנון ומכלליות האמור לעיל ורק להסרת ספק אני מצהיר ומתחייב כדלקמן -
הסיפור ששלחתי הוא יצירתי המקורית והבלעדית, אני הבעלים היחיד של מלוא הזכויות מכל מין וסוג שהוא בסיפור והאחראי הבלעדי להן, ואין לכל אדם ו/או גוף אחרים מלבדי כל זכות בו.
הסיפור מעולם לא ראה אור במסגרת הוצאת ספרים או במה אחרת, כספר מודפס ו/או אמצעי מודפס אחר ובין כ- E-BOOK או אמצעי אלקטרוני אחר, ומעולם לא התחייבתי ולא היה לי ולא יהיה לי הסכם המונע ממני להגישו לתחרות ובכלל זה להשתתף באסופה.
סיפור זה נשלח על ידי לתחרות לראשונה ובאופן בלעדי ולא נשלח בעבר או בה בעת לתחרות אחרת.
אני מעביר בזאת לכנרת זב"מ דביר בע"מ ללא כל תמורה את מלוא הזכויות מכל מין וסוג שהוא בסיפור בהעברה בלעדית ובלתי חוזרת. אתם תהיו רשאים אם כי לא חייבת לעשות בסיפור או איזה חלק ממנו כל שימוש ודבר ולנהוג בו מנהג בעלים ובלבד שתציינו את שמי בצד פרסומו. אני מוותר מראש על כל טענה ו/או דרישה ו/או תביעה כנגדכם בקשר לסיפור ומבלי לגרוע מכלליות האמור, לרבות פרסומו (או פרסום כל חלק ממנו) באסופת הסיפורים אשר תלווה את התחרות, בתקשורת ובאפיקי שיווק ופרסום.
בהתאם לתקנון, הנני מעניק בזאת להוצאה, כחלק בלתי נפרד מההשתתפות בתחרות, את כל הזכויות שלי בסיפור, באופן בלתי חוזר, בלתי מותנה ובלתי מוגבל לרבות בזמן ובמקום וללא זכות לקבלת תמורה לרבות תמלוגים. מבלי לגרוע מכלליות האמור, הנני מאשר להוצאה והיא תהיה רשאית – אך לא חייבת – לעשות כל שימוש מכל מין וסוג, וללא כל הגבלה ותנאי, בסיפור, כולו או איזה חלק ממנו, ובכלל זה פרסומו ברבים, שילובו יחד עם חומרים של צד/דים שלישי/ים, עיבוד ו/או עריכה של הסיפור ו/או איזה חלק ממנו, הצגתו ו/או העמדתו לרשות הציבור בכל מדיה לרבות טלוויזיה, אינטרנט, תערוכות, פרסומים, כריכתו וכיו"ב – הכול כפי שההוצאה תמצא לנכון לפי שיקול דעתה הבלעדי – ולמשתתף אין ולא תהיה כל טענה, דרישה ותביעה בקשר לסיפור וכל הכרוך והקשור בו. להסרת ספק מובהר כי אני איני ולא אהיה זכאי לקבל תשלום או תמורה בעבור הסיפור ששלחתי וכל שימוש בו.
ככל שקיימות ו/או תהיינה קיימות בעתיד על פי כל דין זכויות בסיפור אשר אינן ניתנות להעברה, לרבות זכויות מוסריות, הנני מוותר בזאת על כל זכות כאמור ועל כל טענה ו/או דרישה ו/או תביעה כנגדכם ו/או כנגד כל צד שלישי הנוטל חלק בתחרות בגין זכויות כאמור.
ידוע לי כי הסכמותי הצהרותיי והתחייבויותיי שלעיל הינן בלתי חוזרות והן מהוות תנאי להשתתפותי בתחרות, בנוסף לתקנון התחרות, וכי אתם וצדדים שלישיים נוספים מסתמכים עליהן וכי אם לא היו ניתנות הצהרותיי והתחייבויותיי אלו, לא הייתם מסכימים להשתתפותי בתחרות. אני מתחייב כי כל האמור לעיל יישאר נכון ומדויק לפחות עד לתום התחרות ו/או עד שיידרש על ידי המערכת, לפי המאוחר. עוד אני מתחייב לשפות ו/או לפצות אתכם ו/או כל מי מטעמכם ו/או את כל צד שלישי הקשור לתחרות בגין כל נזק, תשלום או הוצאה שייגרמו למי מכם (כולל שכ"ט עו"ד והוצאות משפט) כתוצאה מדרישה, טענה ו/או תביעה של צד שלישי כלשהו ואשר נוגעת לאי מילוי התחייבויותיי ו/או אי נכונות הצהרותיי במכתב זה ו/או על פי כל דין."

זה נשמע כמו "אנחנו יכולים לעשות עם זה מה שבא לנו, ובתמורה אתם זוכים לשמור את דמעות הזעם והמרירות שלכם."

ויימס

New member
ויתור על כל זכויות האדם שלך.

"אבל... למה? זאת רק תחרות סיפורים!"
"לך מפה."

ויימס

New member
מילים תמורת דם.

הו, זה נשמע כל כך מרשים. הסיפורים שהייתי יכולה לכתוב על כך עם טיפה יותר כשרון והתמדה.

למעלה