תחרות צילומים פיזיקליים

• פותח הנושא Cill
  • פורסם בתאריך

Cill

New member
תחרות צילומים פיזיקליים

שלום לכולן (לכולם?) אני מתעניינת בפיזיקה והנה עליתי על צילום מעניין שמועמד לתחרות צילומים, אז אני מזמינה אתכן (אתכם?) להצביע בהמוניכם! תמונה מס' 70. שימו לב להסבר הפיזיקלי העומד מאחורי התמונה בהצלחה!

תמונה יפה!

בהתעמלות יש הרבה פיזיקה וזה רעיון מצויין להציג את הפיסיקה באמצעות תמונה מתחום האקרובטיקה. ההסבר הפיסיקלי לדעתי קצת שטחי, אבל כמובן שזה הכי מגניב שם מהכל.

Cill

New member
מרכז כובד

נועה, אני מסכימה איתך באשר להסבר הפיזיקלי השטחי. אני, למשל, הייתי שמה דגש על העובדה שהמתעמלת העליונה מקשיתה את הגו שלה באופן כזה שמרכז הכובד יהיה באמצע. אילו רגליה היו ישרות לכיוון מעלה - היא היתה מכבידה יותר על המתעמלת הימנית שמתחתיה.

אמא לה3

New member
הייתי מצביעה

אילולא הפנייה היתה לתלמידים. בשדות חובה יש לבחור שם בית ספר/כיתה...אני קצת קצת קצת קצת אחרי... (כמעט 20 שנה)...

נעממהה

New member
אני יכולה להצביע :)

גם בתור אחת שלומדת פיזיקה.. (בעעעעעעעעעעעעע!!!)

לא הבנתי למה

למה אם היא הייתה מיישרת רגליים למעלה זה היה מכביד יותר על המתעמלת הימנית. שימי לב שבשביל שמרכז הכובד יהיה באמצע, המתעמלת העליונה לא רק מקשיתה את הגו ולוקחת את הרגליים קדימה, היא גם מזיזה את החזה, הבטן והאגן אחורה (לכיוון המתעמלת הימנית) ככה שבכל מקרה מרכז הכובד שלה נופל פחות או יותר בין שתי המתעמלות התחתונות.

Tammie

New member
בכל פוזיציה שהמתעמלת העליונה בוחרת

(ויש המון פוזיציות אפשריות) הרעיון הוא לשמור על מרכז הכובד באמצע כך ששתי הבנות המרימות ירגישו את אותו משקל. אפשר היה גם לציין בהסבר שבגלל שהבנות לא שוקלות בדיוק אותו דבר, ובגלל שאין להן אותו מבנה גוף בדיוק, הנקודה בה הן ימצאו את שיווי המשקל לא תהייה בדיוק באמצע אלא תפנה יותר לצד אחד, בנוסף כל זוג של מתעמלות ימצא את נקודת שיווי המשקל בנקודה מעט שונה....

daksha2

New member
איזה קטע!

גם אני כמעט הגשתי לתחרות הזאת תמונה של התעמלות... זאת תמונה שלך? את צילמת זאת אומרת?

Cill

New member
צילום מקורי (אני מקווה)

היי דקלה, זו לא אני צילמתי, אבל אני מקווה שהצילום צולם על ידי תלמיד(ת) פיזיקה (אני חובבת פיזיקה והתעמלות). אולי תוכלי לשלוח את הצילום שלך לתחרות בשנה הבאה.

למעלה